chainsmokers-press-shotscaled

Piše: Dorian

 Pesem meseca novembra – The Chainsmokers in Halsey: Closer

Ameriški duet didžejev, poimenovan The Chainsmokers (sl. verižni kadilci), je imel v zadnjem času kar nekaj hitov, na primer Roses in Don’t Let Me Down, Closer pa je njuna najuspešnejša pesem do zdaj, saj se je v mnogih državah uvrstila na prvo mesto glasbenih lestvic. Na YouTubu si je videospot ogledalo več kot pol milijarde ljudi. V njej slišimo didžeja Andrewa in pevko Halsey. Pesem je postala zelo priljubljena tudi v Sloveniji.

Navdih

Andrew je pesem napisal skupaj z didžejem Shaunom Frankom, in to zelo hitro – samo en dan sta bila v studiu. Frank je Andrewa, ki je po navadi za mešalno mizo, tudi spodbudil, da zapoje. Sicer pa je pesem navdihnila glasba zasedbe Blink-182, ki jo je Andrew med snemanjem veliko poslušal (skupina je v pesmi Closer tudi omenjena).

O čem govori?

Pesem govori o srečanju nekdanjih zaljubljencev. Štiri leta so minila, odkar sta se razšla in prekinila stike. Zdaj pa se ponovno zagledata v lokalu, kjer se zabavata vsak s svojo družbo, in med njima se znova vnamejo iskrice. Še vedno sta si všeč, in čeprav se zavedata, da njuno razmerje morda nima prihodnosti, bi rada skupaj preživela še eno strastno noč – toliko bolj strastno, ker vesta, da je njuna zadnja.

Spomini …

Alex je povedal, da pesem govori o tem, kako te ob srečanju z nekdanjim dekletom preplavijo spomini, še zlasti na privlačnost, in da se zaradi tega lahko zapleteš v aferico. Dodaja še, da punca, ki jo opisuje v pesmi, prihaja iz bogate družine, živi na račun staršev in si lahko vse privošči. Pevec pa nima veliko denarja, in prav to je bil eden od razlogov, da sta se razšla.

  • V pesmi je omenjeno ime Boulder, ker je večina bogatih otrok, ki jih je poznal Andrew, šla na univerzo Boulder.
  • V pesmi se izmenjujeta moški in ženski vokal. Tako izvemo, da je privlačnost vzajemna …
  • Pesem ne govori o tem, ali bosta fant in punca ostala skupaj, ampak se osredotoča samo na tukaj in zdaj in na njuno ponovno združenje.

Objavljeno v Pilu, november 2016.