Ariana-Grande-Dangerous-Woman-Alternate-Photo-830x551xx

Besedilo: Dorian

Triindvajsetletna Ariana Grande-Butera ima zelo rada božično-novoletni čas. Rada nakupuje darila in se druži z družino in prijatelji. Lani je izšel njen drugi božični album Christmas and Chill; v uredništvu smo družno sklenili, da bo tudi letos kot nalašč, da nas popelje v praznično vzdušje. Znani singel z njega je komad Winter Things, ki pa opisuje za nas dokaj neznačilen božič.

Christmas and Chill

Christmas in Chill se razlikuje od drugih božičnih albumov v tem, da na njem ni priredb, ampak so vse pesmi na novo napisane. Pri ustvarjanju vseh je sodelovala Ariana, in kot je povedala, so jih posneli v enem tednu v  njenem domačem studiu. Vse so v ritmu r’n’b. Pesem, ki je posebna, pa je prav Winter Things, saj jo spremlja akustična spremljava. Ariana je povedala, da je album izdala kot darilo za oboževalce, izšel pa je le v digitalni obliki. Čeprav ga niso posebej oglaševali in z njega ni izšel noben uradni singel, je bil neverjetno uspešen in se je po prodaji na iTunes uvrstil na tretje mesto. Albumu so prikimali tudi glasbeni kritiki in ga zelo pohvalili.

Winter Things

Winter Things je akustična balada, ki gre takoj v uho. V ospredju je lepi Arianin glas. Pesem sicer opisuje preživljanje prednovoletnega časa na Floridi, od koder pevka prihaja: tam je tudi pozimi toplo in ne poznajo značilne zime s snegom, kot jo imamo mi. V prvi kitici tako Ariana poje, da se, čeprav je december, počuti, kot bi bilo sredi julija, saj je sončno in vroče, brez obeta dežja, kaj šele snega. Toda kljub temu si predstavlja, da je na severnem tečaju, kjer je mrzlo in sneženo. Vsi njeni prijatelji so na plaži, ona pa si želi iti drsat in s fantom početi »zimske« stvari. Zamišlja si, da sta v koči s krušno pečjo, v kateri gori ogenj, zunaj pa sneži. Pevka konča pesem s tem, da je lahko povsod, kamor jo vodi domišljija.

Pravi božič

In kje bo pevka zares praznovala božič in novo leto? Za božič bo doma z družino, novo leto pa bo preživela s prijatelji.

Objavljeno v Pilu, december 2016