Twenty_One_Pilots_Main_Publicity_Picxxx

Besedilo: Dorian

Duet Twenty One Pilots prihaja iz študentskega mesta Columbusa v Ohiu v ZDA. Pevec Tyler Joseph je ustanovil skupino že leta 2009, glasbeni preboj pa je duet doživel z lanskim albumom Burryface, s katerega prihajata hita Stressed Out in Ride. Zadnji aktualni singel je komad Heathens, ki sta ga fanta posnela za film Odred odpisanih.

 Začetki

Skupina je začela glasbeno kariero v krajevnih lokalih, pred katerimi je stala Josephova mama in vabila študente na koncert. Joseph se je imena zasedbe domislil med prebiranjem drame Arthurja Millerja All My Sons. V njej se mora moški, ki je povzročil smrt 21 pilotov med drugo svetovno vojno, ker jim je zaradi dobička prodal pokvarjene letalske dele, odločiti, kaj je najbolje za njegovo družino. Josephu je bila všeč moralna dilema, s katero se ta moški spopada.

Blurryface

Zasedba Twenty One Pilots je dokaz, da sta trud in potrpežljivost poplačana, saj sta fanta svetovni uspeh doživela šele s četrtim studijskim albumom Blurryface. Do zdaj se je prodal v več kot milijon izvodov. Blurryface (sl. zamegljen obraz) predstavlja vsakogar, ki je neodločen in negotov. Joseph si za koncerte roke in obraz pobarva s črno barvo, da se lažje vživi v to osebo. Glavna tema na albumu je odnos do strasti, nasilja in jeze.

Koncerti

Fanta sta ravnokar sklenila evropsko koncertno turnejo Emotional Roadshow World Tour, na kateri sta navdušila. Kot sta povedala, je bilo tudi njima »noro« in še zdaj ne moreta verjeti, da so v deželah, kjer ne govorijo angleščine, na njunih koncertih vsi prepevali njune pesmi. Do januarja si bosta fanta vzela krajši oddih, potem pa se bosta spet vrnila na koncertne odre.

Zanimivosti:

  • Fanta zelo rada igrata na festivalih, saj lahko tako nagovorita največjo skupino ljudi.
  • Joseph je povedal, da začne rapati takrat, ko ima komad preveč besedila.
  • Za Josepha je smisel življenja to, da ustvarja besedila in glasbo.

Objavljeno v Pilu, december 2016