glasba1 februar

Besedilo: Dorian

Superzvezdnika sta združila moči! Za film Petdeset odtenkov teme sta posnela spevno balado I don’t wanna live forever, ki je izšla decembra. Postala je hit – do zdaj jo je kupilo več kot dvesto tisoč poslušalcev, ob izidu pa se je v Ameriki uvrstila na šesto mesto glasbenih lestvic. Ima tudi več milijonov ogledov na YouTubu.

 

Kako je nastala

Za glasbeno (z)druženje je kriv Zayn. Že nekaj časa si je želel sodelovati s Taylor, zato jo je poklical. Taylor je imela pesem že na pol pripravljeno – zavrtela jo je Zaynu, ki je bil navdušen, in tako je nastal najnovejši duet. Pravzaprav je bila Zaynu na pol napisana pesem tako všeč, da se ni s Taylor prav nič usklajeval – nič se ni bilo treba dogovarjati, kaj v pesmi spremeniti. Glasbeni proces je tako popolnoma prepustil Taylor. Kot je povedal v nedavnem intervjuju, je bil najbolj očaran nad tem, da je Taylor komad dokončala v enem dnevu in da ni čisto nič komplicirala.

 

O čem govori

Sicer gre za slog r’n’b in zanimivo, raznoliko melodijo. Besedilo pa je nazorno – govori o razmerju, ki se ni izšlo po pričakovanjih. Pesem tako odseva zgodbo filma, v katerem se eden izmed junakov oddalji od drugega, na koncu pa vseeno da zvezi drugo možnost. Prvi verz odpoje Zayne in začne pripovedovati zgodbo z moške perspektive. Strah ga je zapustiti svojo sobo, saj čaka na klic svoje ljubljene, ki ga noče zamuditi. (Očitno je založil svoj mobilni telefon J). Prevevajo ga dvomi, ali bo sploh poklicala. V drugi kitici je Zayn že čisto živčen – ponoči ni nič spal –, saj še vedno čaka na njeno odločitev, ali bo ostala z njim. Želi izvedeti, zakaj se tako počuti. In ker mora nekako »ubiti« čas, začne samoanalizo. Tedaj se oglasi Taylor, ki mu pove, da je veliko vložila v njuno zvezo, on pa nič.

V refrenu Zayn zapoje, da življenje brez nje nima smisla, pa tudi če bi živel neskončno let. In da še ni obupal. Nadaljuje, da bo toliko časa klical njeno ime, dokler se ne bo vrnila domov. Ponovno se oglasi Taylor, ki se sprašuje, ali je izgubila ljubezen svojega življenja. Tudi sama se ne počuti ne vem kako dobro in še vedno razmišlja o Zaynu. Navsezadnje pa se le odloči, da bo zvezi dala drugo priložnost, in se vrne k svoji ljubezni.

Objavljeno v Pilu, februar 2017