glasba2 februar

Besedilo: Dorian

Melanie Adele Martinez je 21-letna glasbenica, ki se je javnosti prvič predstavila v oddaji, v kateri iščejo talente, The Voice. Po izpadu iz tekmovalnega dela pa je takoj začela delati na avtorskih pesmih. Najprej je izdala krajši album, konec leta 2015 pa je izšel njen prvenec Cry Baby, ki so ga lepo sprejeli tako poslušalci kot kritiki. Njen slog bi lahko opisali kot alternativni pop in na trenutke spominja na komade Lane Del Rey.

 

Začetki

Melanie je bila že od malega nekaj posebnega, in kot pravi, si je od nekdaj želela prepevati. V mladosti je poslušala  Brandy, Britney Spears, The Beatles, Tupac Shakurja, Biggie Smallsa in Christino Aguilero. Peti se je naučila v osnovni šoli, že od vrtca pa je pisala poezijo. Poleg tega je v nedavnem intervjuju izdala, da v šoli ni imela veliko prijateljev in da je bila prava zapečkarica. Bila je zelo čustvena, čustva pa je težko izrazila, zato je vedno planila v jok, kadar je bila preveč prevzeta od njih. Zaradi tega so jo v šoli klicali cry baby (cmera) in zaradi tega je tako poimenovala tudi svoj prvi studijski album. Svoja čustva pa še vedno najlažje izraža s pesmimi in slikanjem.

 

Album

Melanie je že leta 2013 napisala dovolj akustičnih pesmi za samostojni album, a se je odločila, da jih ne izda. Zatem je začela eksperimentirati v studiu in po njenih besedah odkrila zvok, ki ji je bil zelo všeč. Zavrgla je prvotne pesmi in začela ustvarjati nove. Tako je nastal album Cry Baby. Govori o osebi, ki je domišljijska različica Melanie. Predstavlja jo kot otroka in njeno ranljivo in zmešano osebnost. Cry Baby je poleg tega otrok, ki doživlja odrasle stvari. Melanie je povedala, da je doživela skoraj vse stvari kot Cry Baby, le tega ne, da bi bila ugrabljena in bi na koncu ugrabitelja ubila.

 

Melanie pravi:

»Mnogi menijo, da če si čustven, nisi močan. Ampak po mojem mnenju čustvenost nima nobene zveze z močjo.«

»Veliko ljudi v življenju sploh ne doživi prave ljubezni – sploh ne vejo, kaj je to prava ljubezen.«

»Glede sebe sem bila zelo negotova. Še vedno poskušam premagati marsikatere dvome.«

»S svojo glasbo želim navdihniti predvsem punce, da si upajo početi tisto, kar želijo, in da so samozavestne.«

Objavljeno v Pilu, februar 2017