8612d737d54976db523e9e2b501487ee

Besedilo: Matevž Sušnik

Marcus in Martinus sta 15-letna dvojčka iz majhnega norveškega mesteca Trofors, ki še nista začela mutirati. Pri desetih letih sta zmagala na norveškem šovu talentov in od takrat postajata vse bolj priljubljena. Njun prvi studijski album Hei je zatresel predvsem Skandinavijo, novembra pa sta izdala prvi angleški album Together, ki ga je opazil tudi preostali del Evrope.

 Marcus

Njegov najljubši nogometni klub je Manchester United. Najraje je doma, zelo zelo všeč pa mu je Tajska. Po značaju je nekoliko bolj nemiren kot Martinus. Rad ima Justina Bieberja – kako poje in kako se oblači. Všeč sta mu tudi Jason Derulo in Bruno Mars. Njegova najljubša barva je rdeča. Kot pravi, je on tisti, ki največ objavlja na njunem profilu na Instagramu. In kakšna je njegova sanjska punca? Predvsem mora biti prijazna in ne sme biti ljubosumna, ko se fanta srečujeta s svojimi oboževalkami.

 Martinus

Martinus je večji perfekcionist kot Marcus in mu ni všeč, če stvari na nastopih ne gredo, kot je načrtovano. Rad si izmišljuje šale, ki se jim večinoma smeji samo on. Ko mu je dolgčas, si ogleduje plesne videe na YouTubu in poskuša posnemati plesalce. Najbolj mu je všeč francoski duet Les Twins. Njegov najljubši kraj je Trofos. Njegov najljubši nogometni klub je Chelsea, najljubši igralec pa Eden Hazard. Nekaj malega igra klavir; všeč mu je, ko spoznava, kako pisati pesmi in jih producirati. Poleg tega rad ureja filmčke. Skoraj nikoli ni živčen – razen ko z Marcusom nastopata v kakšni oddaji v živo. Njegova sanjska punca mora biti prijazna in luštna.

 Zanimivosti:

  • Njune videe si je na YouTubu ogledalo že več kot 130 milijonov ljudi.
  • Na Instagramu jima sledi več kot pol milijona ljudi.
  • Na portalu Spotify ju mesečno posluša več kot milijon ljudi.
  • Trenutno nastopata le po Skandinaviji, toda le vprašanje časa je, kdaj bosta obiskala tudi preostalo Evropo.
  • Njuni oboževalci so se poimenovali MM’ers.
  • Letošnji koncert v Stockholmu, glavnem mestu Švedske, je bil razprodan v 14 minutah.
  • Izdala sta že avtobiografijo, v pripravah pa je tudi celovečerni dokumentarec.

Objavljeno v Pilu, maj 2017