glasba_november

Besedilo: Matevž Sušnik

Člani skupine One Direction se drug za drugim osamosvajajo in izdajajo solistične pesmi. Med njimi je tudi Niall Horan, ki nam je predstavil hita This Town in Slow Hands. Ker so bile uspešnejše »počasne roke« (angl. Slow Hands), bomo pod drobnogled vzeli te.

Slog

Slow Hands je pop rock komad s primesmi r’n’b-ja in funka. Ustvariti jo je pomagal kar Niall sam. V nekem intervjuju pa je povedal: »Med poslušanjem pesmi, ki sem jih napisal za debitantski album Flicker, sem opazil, da manjka dobra ‘fanki’ pesem. S fanti smo se zaprli v studio; melodija je stekla zelo spontano, pri besedilu pa sem hotel biti malce navihan.« Niall je med snemanjem poslušal predvsem glasbo iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja.

 Besedilo

»Dogajanje pesmi je postavljeno v lokal,« je pojasnil Niall. Prvi verz se glasi: nadaljujva pri meni doma. V nasprotju s pričakovanji tega ne predlaga fant, temveč punca. Hotel sem, da je pesem seksi in da z njo mogoče razbijem kakšen tabu.« Niall se res lahko ima za srečneža, saj ga punce kar same vabijo med rjuhe. Slow hands – počasne roke – pa se nanašajo na dejstvo, da želi Niall v odnosu vseeno napredovati počasi. Dekle bi rad najprej spoznal in ugotovil, ali sta si zares všeč. Kljub temu se odločita, da bosta šla skupaj domov. Niall pa postane s punco obseden in si želi, da bi bila ves čas skupaj.

Predstavitev

Niall je kar nekaj časa napovedoval novi singel in album, vendar je bil na začetku glede njiju zelo skrivnosten. Izid drugega singla je objavil kar na Twitterju, s čimer je navdušil svoje številne oboževalce. Za album Flicker pa si je vzel vse leto, a je 20. oktobra vendarle izšel. Na njem so dobre pop rock pesmi. Mladenič se bo podal tudi na koncertno turnejo, žal pa bo treba nanjo še malo počakati, saj jo bo začel šele naslednje leto.

Objavljeno v Pilu, november 2017