glasba2_november

Besedilo: Matevž Sušnik

Petindvajsetletna Demi Lovato ima bogato kariero. Podobno kot Miley Cyrus je najprej zaslovela v najstniški nanizanki, v zadnjem času pa se posveča predvsem družini in albumu. Konec septembra je izdala že svoj šesti studijski album, ki ga je poimenovala Tell Me You Love Me. Prvi singel z njega je bila pesem Sorry Not Sorry, ki se je uvrstila na osmo mesto ameriških glasbenih lestvic. To je za Demi največji uspeh do zdaj.

Pred albumom

Še konec lanskega in na začetku letošnjega leta je Demi napovedovala, da bo za nekaj časa opustila snemanje novih pesmi. Vendar besede ni držala, saj je na veselje oboževalcev izdala nov studijski album. Dodala je, da se počuti osveženo in prenovljeno, saj ji je ukvarjanje z dobrodelnostjo, ki se ji je posvečala v zadnjem času, povrnilo dovolj energije, da se je za nekaj časa lahko zaprla v studio. »Želela sem, da bi album zvenel odraslo in v duhu soula,« je še povedala.

Vpliv

Pri ustvarjanju albuma so nanjo najbolj vplivali Aretha Franklin, Christina Aguilera in Kehlani. Na albumu je še posebej opazen vpliv Christininega albuma Stripped, za katerega Demi meni, da je eden najboljših albumov vseh časov sploh.

 Dobrodelnost

Demi je dejavna v več dobrodelnih organizacijah, v zadnjem času pa jo najbolj moti rasizem v Ameriki. Zaveda se, da bo sama težko spremenila svet, se pa trudi po najboljših močeh, da bi za njena prizadevanja izvedelo čim več ljudi in se ji pridružilo.

 Glasba kot zdravilo

Demi pravi: »Z glasbo se izpovem in je zame kot psihoterapija. Pomagala mi je, da sem premagala odvisnost in da sem laže prebrodila neprijetne dogodke; poleg tega v pesmih govorim o smrti in koncu razmerja.«

 Z njenimi besedami:

  • Poskušaj biti samosvoja in celovita oseba. Nimam časa, da bi skrbela, kaj si o meni mislijo drugi.
  • Z ustvarjalnostjo se odrešim veliko svojih demonov.
  • Težke preizkušnje so kot bojne rane. Na neki način so lepe, saj postaneš močnejši, ko jih premagaš.

Objavljeno v Pilu, november 2017