youtuberji_december

Besedilo: Neja Bizjak

Praznični december mora biti poln dobre volje, smeha in zabave, zato vam bomo tokrat predstavili simpatično komičarko Lizo Koshy in njenega fanta Davida Dobrika. Ogled priporočamo v družbi najboljših prijateljev, saj bo tako še bolj zabavno!

Liza Koshy

Rojstni dan: 31. marec 1996

Kraj rojstva: ZDA

Starost: 21 let

Zvezdno znamenje: oven

Sledilcev na YouTubu: 12,2 milijona

Pridružila YouTubu: septembra 2013

Liza, Elizabeth Shaila Koshy, si je s šestsekundnimi videi na Vinu priborila svetovno slavo, trenutno pa njen YouTube kanal beleži najhitrejšo rast števila sledilcev v zgodovini. Samo v letu 2016 je zbrala več kot šest milijonov novih sledilcev, letos so obeti podobni! Tako Vine kot YouTube kanal je Liza odprla leta 2013, prvi YouTube video pa objavila šele leta 2015 z naslovom Sup, I’m Liza the little brown girl. Dolg je kar 12 minut. Preskok s 6 sekund na 12 minut. Huh! Vsekakor ji kaže dobro!

Liza je pol belka, pol Indijka, odraščala pa je v Teksasu.  Vsi, ki njene videe spremljate vsako sredo, pa veste, da je tudi Jet Packinski, Carlos, Helga, Younger Liza … Posebni značaji so njena specialiteta, in kot sama pravi, »so vse, kar si jaz želim biti, moje druge osebnosti, velike sanje«.

Liza objavlja na dveh YouTube kanalih, ki sta konceptualno popolnoma različna. Na prvem, Liza Koshy, se do solz nasmejimo humornim izmišljenim značajem, satiričnim prikazom stereotipov in komičnim skečem. Pravi, da so ji ti najljubši, saj obožuje režiranje, pisanje in ustvarjanje. Na drugem kanalu, Liza Koshy Too, pa objavlja zanimive vloge z drugimi youtuberji, kot so Jason Nash, Lilly Singh, Gabbie Hanna (Gabbie Show) … Tudi ti so v njenem slogu in brez smeha preprosto ne gre!

Vseeno pa pravi, da je velika ločnica med njenim YouTube življenjem in osebnim življenjem. Zmenki, druženje s prijatelji in družino ostajajo v skrivnem »offline« svetu, pravi pa tudi, da je pomembno živeti in uživati v trenutku. Tega nikar ne pozabite!

Lizino ustvarjalnost so opazili vsi najvidnejši predstavniki YouTube sveta. Leta 2016 je prejela nagrado Breakout Creator, letos pa zmagala na Choice Web Star: Female at the Teen Choice Awards. In ne pozabite, prvi video je objavila šele leta 2015! Na VidCon 2017 nam je zaupala:

Zakaj rada delaš YouTube videe?

Enostavno zato, ker jih gleda ogromno super ljudi, jaz pa se ob tem zabavam. Obenem pa so bili 6-sekundni videi na Vinu zame preprosto prekratki. Saj veste, kako zelo rada govorim. (smeh)

Kaj ti je pri ustvarjanju videov najtežje?

Uhh! Najverjetneje dosledno objavljanje vsako sredo. Z zamudami pri oddajah sem imela težave že pri šolskih domačih nalogah. (smeh)

Kateri je tvoj najljubši video?

Vsi z Jetom. Očitno se zelo dobro počutim v moški vlogi. Haha! Če moram izbrati, pa 73 Questions with Jet Packinski | Vogue Parody.

 Kateri so bili največji izzivi pri snemanja videov?

To, da so me vrgli iz trgovine Target in iz Ikee. Očitno ni dovoljeno snemanje nezaposlenim. (smeh)

Nasvet, ki bi ga dala mlajšim YouTube ustvarjalcem?

Bodite to, kar ste – avtentični, pristni in snemajte tisto, kar želite! Sledilci bodo videli, da v tem zares uživate, in vas bodo gledali še raje.

Katero supermoč bi izbrala za en dan?

Da bi preskočila urejanje videov.  In pa, da bi bila nevidna!

Najboljši nasvet, ki si ga dobila do sedaj?

Vedno se trudi biti še boljša različica same sebe!

Zanimivosti o Lizi:

  • Velika je le dobrih 150 cm.
  • Ima dve starejši sestri – 27 in 29 let.
  • Tekoče govori angleško in špansko.
  • Njen najljubši osebni citat: »To the people online, thank you for being so insane to watch my insanity.«
  • Nastopa v serijah/filmih: Freakish, Boo! A Madea Hallowe, Escape The Night, Jingle Ballin’.
  • Že od novembra 2015 je njen fant David Dobrik!

David Dobrik

 Rojstni dan: 23. julij 1996

Kraj rojstva: Slovaška

Starost: 21 let

Zvezdno znamenje: lev

Sledilcev na YouTubu: 5,4 milijona

Pridružil YouTubu: decembra 2014

 Liza in David sta par že dve leti. Priznajmo, skupaj sta očarljiva, <3 še bolj pa sta nam všeč, ko nas spravita v smeh v skupnih videih! Pa sledite tudi Davidovemu profilu?

David se je rodil na Slovaškem in kmalu preselil v Čikago. V začetku je objavljal na skupnem YouTube kanalu Second Class, kasneje pa nadaljeval profil pod svojim imenom. To, česar pri Davidu ne morete spregledati, je dolžina njegovih videov. Vsi so dolgi 4,21 minute. Verjamete? Preverite!

Prav tako kot Liza pa ima tudi on drugi kanal David Dobrik Too, kjer se boste nasmejali do solz. David sodeluje le s tistimi youtuberji, ki imajo podobno vizijo, in se ne bo nikoli prodal le zaradi slave! Zato ga njegovi sledilci še bolj obožujejo!

Objavljeno v Pilu, december 2017