1

Življenje rastlin je vedno vznemirljivo. Odpravite se v naravo in opazujte rastline. Predstavljajte si, da ste rastlina, in se vživite v te zanimive prebivalce našega planeta. Močno razburkajte svojo domišljijo in napišite zgodbo!

Avtorji zmagovalnih literarnih del bodo prejeli nagrade, med katerimi bodo polletna naročnina na revijo Pil, knjige Mladinske knjige Založbe in Pilove majice.

Literarni natečaj

Pridružite se literarnemu natečaju z naslovom Zelena čudesa. Na največ dveh straneh (oz. s približno 5000 znaki) napišite domišljijski spis o tem, kako ste za en dan postali rastlina, kaj se vam je zanimivega pripetilo, kaj ste doživljali in sploh, kako je biti rastlina …

Slovensko društvo za biologijo rastlin in Pil vas vabita, da spis pošljete na Pil,1536 Ljubljana, ali na e-naslov pil@mkz.si, s pripisom Dan očarljivih rastlin. Ne pozabite napisati vseh svojih podatkov (ime, priimek, razred, šola, domači naslov, telefon in naslov elektronske pošte, na katerem ste dosegljivi)! Tri najboljša dela bomo nagradili, zmagovalni spis pa prebrali tudi na prireditvi.