Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Pevka meseca marca - Billie Eilish

Glasba

Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Matevž

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell je na letošnji podelitvi grammyjev pometla s konkurenco. Prejela je vse najpomembnejše nagrade – skupaj kar pet kipcev, in sicer grammyja za najboljšega mladega glasbenika, za album leta, za najboljši pop album (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?), za pesem in za posnetek leta (Bad Guy). Osemnajstletna glasbenica se je s tem vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov kot najmlajša pevka, ki je dobila vse pomembne nagrade grammy v enem večeru.

ZAHVALNI GOVORI

Billie je bila zelo presenečena, da je dobila toliko nagrad. V zahvalnih govorih je med drugim povedala, da grammyjev ni pričakovala, da je zanje zelo hvaležna in da ji je bilo v čast že to, da je bila nominirana. Seveda je naštela še množico ljudi, ki so ji pri ustvarjanju stali ob strani. Ko je prejela nagrado za najboljši album, pa je skromno omenila, da bi jo morali podeliti Ariani Grande; zato, ker ji je njen album pomagal, da je predelala »sranje« v svojem življenju.

BRAT FINNEAS

Na odru jo je vsakič spremljal tri leta in pol starejši brat, ki je z njo v domači spalnici napisal vse pesmi in jih tudi produciral, skupaj pa nastopata tudi na koncertih. Med prireditvijo je bilo očitno, kako zelo sta povezana – drug drugega sta dopolnjevala v zahvalah. Občinstvu ga je predstavila kot najboljšega prijatelja in prav on je tudi eden od Billiejinih največjih glasbenih vzornikov. Finneas je na prireditvi povedal, da z Billie dokazujeta, kako lahko nadobudnim mladim glasbenikom uspe z ustvarjanjem glasbe v svoji sobi, in da več pesmi na albumu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? govori o duševnem zdravju (depresija, anksioznost in samomorilne misli) in varovanju okolja.

ZANIMIVOSTI:

  • Billie ima Tourettov sindrom – to je motnja, zaradi katere določeni zgornji deli telesa – na primer oči – občasno nenadzorovano trzajo. Zanj so značilni tudi nenadzorovani kriki. Spopadala se je tudi z depresijo in tesnobnostjo.
  • Tako Billie kot njen brat Finneas imata sinestezijoSinestet lahko čuti barve, vidi zvoke ali okusi otipljive občutke.
  • Billie ni hodila v šolo, ampak se je šolala doma. Preden se je posvetila glasbi, se je intenzivno ukvarjala s plesom, vendar ji je poškodba preprečila resnejšo plesno kariero.
  • Z bratom sta posnela pesem za prihajajoči novi film o James Bondu No Time to Die.
Objavljeno v marčevski številki Pila 2020

Vprašanje

Boste letos naročeni na PIL?
Seveda!
(640)
Verjetno ne.
(350)
Grem zdaj prepričat starše!
(171)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
Nika Zorjan: KORONA CIAO
S.I.T.: VROČE
Challe Salle: LAGANO

zalagasper: SEBI
BQL: NA FRIŠNO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: EGO
Ava Max: SO AM I
Katy Perry: DAISIES

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

TVOJ GLASBENI PREDLOG

Ime ali vzdevek:
Starost:

ZADNJA ŠTEVILKASeptember 2020


Izid: 1. 9. 2020

Mujo in zlata ribica

Mujo je lovil ribe in ujel zlato ribico. Ta mu je rekla:

"Hej, izpusti me pa ti izpolnim tri želje."

"Dobro, hočem novi Audi!" si zaželi Mujo.

"Ga boš na leasing ali na kredit?"

"Hočeš ti na olje ali na mast?"

Crash 555, 12 let