Nova številka
Oktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

One Direction

Glasbene legende

Fotografija: arhiv Pila
Besedilo: Nika Osredkar

One Direction ali krajše 1D je najuspešnejši »boy bend« vseh časov. V petih letih delovanja so vsako leto izdali nov album, prejeli več kot 200 nagrad in po svetu prodali več kot 50 milijonov albumov. Oboževalce (predvsem dekleta) so očarali s svojo simpatičnostjo, iskrenostjo in smislom za humor. In čeprav je za fantovske bende običajno značilno, da pojejo in plešejo, to za One Direction ne drži. Čas, ki bi ga lahko namenili učenju plesnih korakov, so posvetili hecu in zabavi ter s tem še bolj osvojili srca po svetu.

Člani skupine:  Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson in (nekdanji član) Zayn Malik
Leta delovanja: 2010–2015
Glasbeni žanr: pop
Najbolj znane pesmi: What Makes You Beautiful, One Thing, Story Of My Life, You And I, Kiss You, Night Changes, Steal My Girl, History, Perfect …

X Factor
Skupina One Direction je nastala leta 2010 v televizijskem šovu X Factor. Čeprav so se fantje odločili za samostojne avdicije, se kot solo izvajalci niso uvrstili v tekmovanje. Ko so Harry, Niall, Liam, Zayn in Louis že mislili, da gredo iz oddaje domov, so sodniki iz njih naredili skupino. Fantje so se takoj ujeli, in čeprav so v tekmovanju zasedli tretje mesto, so že kmalu zatem osvojili ves svet.

What Makes You Beautiful
Poleti leta 2011 so izdali prvi singel What Makes You Beautiful, ki danes na YouTubu šteje več kot milijardo ogledov. Novembra istega leta so izdali prvi album, ki je v Veliki Britaniji postal najbolje prodajan album tistega leta. Takoj po izdaji albuma so se odpravili na svojo prvo turnejo, ki bi morala trajati dva meseca, a so ji hitro dodali še 16 koncertov v ZDA, skupno pa je turneja na koncu štela 62 koncertov po vsem svetu.

Uspeh za uspehom
Jeseni 2012 je sledil nov album in uspešnici Live While We're Young in Little Things. Sledil je tretji album Midnight Memories, naslednjo jesen pa še četrti album Four. V vsem tem času so One Direction podirali rekorde in polnili arene in stadione po svetu. Postali so edina glasbena skupina, ki je na pomembni glasbeni lestvici albumov Billboard 200 s prvimi štirimi albumi zasedla prvo mesto. Reakcije oboževalcev po svetu so nekateri primerjali celo z beatlomanijo iz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Preobrat
Konec marca leta 2015 je oboževalce po svetu presenetila novica, da Zayn Malik zapušča skupino. Ker je bilo to ravno sredi turneje, je bila prihodnost skupine negotova, a so se preostali štirje člani hitro odločili, da nadaljujejo skupno glasbeno pot. Poleti so izdali prvi singel kot štiričlanska zasedba. Naslov singla je bil Drag Me Down, v njem pa so jasno povedali, da so tudi brez enega člana še vedno na vrhuncu moči. Jeseni so izdali peti album Made in the A.M. To je bil prvi album brez Zayna in hkrati zadnji album skupine. 

Premor in samostojne kariere
Tisto jesen so po mesecih zanikanja govoric o razhodu skupine napovedali premor. Sprva so govorili, da bo trajal kakšno leto, a se do danes še niso ponovno združili. Vsi člani skupine so se posvetili samostojnim glasbenim karieram, v katerih so zelo uspešni. Vseeno pa ostaja kanček upanja, da bomo skupino še kdaj videli skupaj … Niall, ki je pred kratkim izdal nov album, je v skeču s komedijantom Jamesom Cordenom, priklopljen na detektor laži, povedal, da meni, da se bo združitev skupine zares zgodila. Upamo, da čim prej!

  • Ena prvih stvari, ki si jih je Harry Styles kupil, ko so prvič postali slavni, je bila nova vzmetnica.
  • Niall obožuje nogomet in golf.
  • Skupina je večkrat vpisana v Guinessovo knjigo rekordov.
  • Zayn pred nastankom skupine sploh ni imel potnega lista.
  • Liam ima sina Beara, Louisovemu sinu pa je ime Freddie.
  • Pred koncerti so radi jedli bombone Haribo.
Objavljeno v majski številki Pila 2020.

Vprašanje

Koliko vaših prijateljev uporablja Pilovo spletno stran?
Nihče.
(604)
Eden ali dva.
(338)
Več!
(175)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
S.I.T.: VROČE
BQL: NA FRIŠNO
Nika Zorjan: KORONA CIAO

zalagasper: SEBI
Challe Salle: LAGANO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: DYNAMITE
Katy Perry: DAISIES
Ava Max: SO AM I

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAOktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Temperatura

Zdravnik zaskrbljeno pacientu:
"Temperatura se vam dviga..."
"Torej zato imam tako mrzle noge!"

Izabela, 12