Nova številka
Oktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

DOLAN TWINS

Spletne zvezde

Fotografija: Wikipedia
Besedilo: Nika Osredkar

Dvojčka Dolan zdaj med spletnimi zvezdniki že dolgo nista več novinca. Zaslovela sta leta 2013 s profilom na aplikaciji Vine, leta 2014 pa sta ustvarila svoj YouTube kanal, kjer ju danes spremlja že skoraj 11 milijonov sledilcev. Njun vzpon med zvezde je bil zares bliskovit, za ohranjanje zvezdniškega statusa pa sta trdo delala. In kaj počneta zdaj?

GRAYSON IN ETHAN DOLAN
Rojstni dan: 16. december 1999
Kraj rojstva: New Jersey, ZDA
Starost: 20 let
Zvezdno znamenje: strelec
Sledilcev na YouTubu: 10.7 milijona
Pridružila YouTubu: 2014

V letih priljubljenosti sta se iz najstnikov, ki snemata predvsem norčave videe, prelevila v odrasla posameznika, ki obvladata spletni biznis. Sama zase pravita, da sta v zadnjem letu zelo zrastla. Nenehno ustvarjanje YouTube vsebin ju je nekoliko utrudilo, zato sta se odločila, da si vzameta več časa zase in najdeta svoj smisel, da bosta lahko še naprej ustvarjala dobre vsebine.

Včasih sta se vsak teden držala strogega urnika objavljanja videov, zdaj pa sta se lahko posvetila stvarem, ki so v življenju pomembnejše in se lotila projektov, ki ju navdajajo s strastjo in sta na njih ponosna. Hkrati sta se morala naučiti, da nekatere stvari potrebujejo več kot le nekaj dni, da jih ustvariš.

Leto 2020 sta začela z ustanovitvijo znamke Wakeheart in ustvarila dišave, ki jih je navdahnila lepota vsakdanjega življenja. V njuni prvi kolekciji so tri različne dišave, vsaka pa ju spomni na določen trenutek, kraj ali dogodek. Pravita, da sta se ob ustvarjanju skupne blagovne znamke ogromno naučila. »Ustvarjanje podjetja naju je zelo motiviralo in lahko sva se naučila veliko o tematikah, ki so izven najine cone udobja,« sta povedala in dodala, da pripravljata še veliko novosti. V letošnjem letu nameravata predstaviti še več svojih produktov, ki sta jih ustvarila iz srca.

V življenju ju navdihuje ideja, da lahko življenje živita brez omejitev in sta prisotna ter cenita vsak trenutek posebej.

Pred kratkim sta začela tudi s snemanjem podcasta Deeper with The Dolan Twins (Globje z dvojčkoma Dolan), saj menita, da sta doživela že veliko stvari, o katerih preko YouTuba nista uspela spregovoriti zelo podrobno. V podcastih želita svoje misli deliti bolj poglobljeno, resno, se odpreti in pokazati tudi svojo ranljivo plat. Obljubljata, da ju boste v podcastu spoznali bolje kot kdajkoli prej.

Kako je odraščati v dobi družbenih omrežij?
Neprestano se nekaj dogaja!

Kakšni so plusi in minusi družbenih omrežij?
Nekateri pravijo, da te družbena omrežja naredijo bolj nesamozavestnega in zaprtega vase, midva pa meniva nasprotno. Preko družbenih omrežij sva spoznala svoje najboljše prijatelje. Naučila sva se nastopati in čeprav je bilo to sprva težko, sva v tem postala zelo suverena. Ni pa nama všeč, kadar ljudje preko družbenih omrežij širijo sovraštvo. To je negativna plat omrežij.

Kako sta prišla do odločitve, da bosta svoje življenje s pomočjo videov delila s svetom?
Bila sva mnenja, da imava z najinimi gledalci veliko skupnega ter da se lahko z njimi zelo poveževa in jim pokaževa, da si nismo tako zelo različni.

Kdaj sta prvič začutila, da sta na družbenih omrežjih bolj popularna, kot je to običajno?
Po nekaj mesecih, odkar sva začela ustvarjati Vine videe, sva ugotovila, da so zanimivi veliko gledalcem. Tako sva redno objavljala in kmalu sva začela dobivati večje število sledilcev in graditi bazo izjemnih oboževalcev.

Kje črpata ideje za videe?
Zdaj ne objavljava več tako zelo pogosto, sicer pa najine ideje izhajajo iz vseh norih stvari, ki jih počneva za kamero. Iskanje idej je zahteven proces, saj navdih vedno pride nepričakovano.

Povejta kakšno stvar, ki jo ljudje o vaju običajno ne vedo!
Ne veva, ali sva eno ali dvojajčna dvojčka. Vprašala sva zdravnike in prejela sva različna mnenja.

Kaj vama je na sebi najbolj všeč?
Najina vztrajnost. Ko se nekaj odločiva, ne odnehava, dokler ne doseževa cilja. Najin največji cilj je, da čim več ljudem spremeniva življenje na bolje in širiva pozitivnost.

Kaj je najboljša stvar pri tem, da sta dvojčka?
Da nikoli nisva osamljena!

Objavljeno v majski številki Pila 2020.

Vprašanje

Koliko vaših prijateljev uporablja Pilovo spletno stran?
Nihče.
(604)
Eden ali dva.
(338)
Več!
(175)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
S.I.T.: VROČE
BQL: NA FRIŠNO
Nika Zorjan: KORONA CIAO

zalagasper: SEBI
Challe Salle: LAGANO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: DYNAMITE
Katy Perry: DAISIES
Ava Max: SO AM I

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAOktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Abeceda

Učiteljica vpraša Janezka: Koliko črk ima abeceda?

Janezek ji odgovori. A-B-E-C-E-D-A. Sedem.

Petrica, 12