Aktualno
*Fotografija je simbolična.
Si želiš pripraviti okusno in zdravo kosilo, ki bo navdušilo tvoje prijatelje in družino? Potem moraš poskusiti ta recept za LUŠTične paradižnikove rezance, ki so polni svežine, barve in arome. Ta jed je enostavna za pripravo, saj potrebuješ le nekaj sestavin, ki jih lahko najdeš v vsaki trgovini. Tako kot paradižnik LUŠT!
V LUŠTni zimski družini so na voljo paradižniki različnih oblik in velikosti, tako da lahko izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. V tem receptu bomo uporabili Slivove paradižnike LUŠT, ki so idealni za pripravo omake, in Datljeve paradižnike LUŠT, ki bodo tvoji jedi dodali še več arome in sladkobe.
Sestavine, ki jih potrebuješ:
- 300 g Slivovega paradižnika LUŠT
- 100 g Datljevega paradižnika LUŠT
- 250 g testenin po izbiri
- 3 stroki česna
- olivno olje
- začimbna sol
- sušena ali sveža bazilika
- sir za ribanje
Postopek priprave jedi:
Testenine skuhaš »al dente« po navodilih na embalaži. Medtem pripraviš LUŠTično omako. Oprane in očiščene Slivove paradižnike LUŠT potopiš v vrelo vodo za 10 do 20 sekund – pazi, da se ne opečeš. Poberi jih iz vode ter počakaj, da se nekoliko ohladijo. Nato jim odstrani lupino ter nareži na koščke. Datljeve paradižnike pa preprosto prerežeš na polovičke.
V ponvi na olivnem olju prepražiš česen toliko časa, da zadiši. Dodaš na koščke narezan Slivov paradižnik LUŠT začiniš po okusu z začimbno soljo, po potrebi dodaj malo vode, v kateri so se kuhale testenine. Pokrito kuhaš 10 minut, nato dodaš še razpolovljene Datljeve paradižnike LUŠT in še malo pokuhaš.
Skuhane in odcejane testenine dodaš v omako, premešaš, vse skupaj pokapljaš z olivnim oljem ter postrežeš s sušeno ali svežo baziliko. Po vrhu dodaš še nariban sir.
Ne glede na to, kako se odločiš, boš zagotovo navdušen/a nad paradižniki LUŠT, ki so pridelani z ljubeznijo in spoštovanjem do narave. Če želiš izvedeti več pa jim lahko slediš na Facebooku, Instagramu ali TikToku.
Pa LUŠTen tek!
AKTUALNO
V Ljubljano prihaja Znanstival
Znanstival bo Ljubljano obarval v čarobne znanstvene barve od 31. maja do ... več
Mali šef Slovenije: še bolj zabaven in še bolj trajnosten
Na POP TV je prišla že šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef ... več
PILOVA LESTVICA
GLASUJ ZA NAJ SKLADBO
Pogosta vprašanja
Oglas
KNJIŽNA LESTVICA
NAKLJUČNI VIC
Tokio
Janezek si želi z vlakom v Tokio. Živi v Spodnjem Dupleku, zato gre tam na postajo in na blagajni vpraša: „Ali imate karto za vlak za v Tokio?” Odgovorijo mu, da je nimajo in da naj gre vprašat v Ljubljano. Janezek gre na postajo v Ljubljano, vpraša če imajo karto za vlak v Tokio in ga zavrnejo, ter mu rečejo naj gre v Maribor. Janezku v Mariboru rečejo, da je nimajo in da naj gre na Dunaj. Na Dunaju Janezek končno dobi karto in se odpelje v Tokio. Tam je en teden nato pa želi iti domov. Gre na postajo in reče: „Rad bi karto za vlak za v Duplek.” Na blagajni pa mu Japonec odgovori: „Spodnji ali Zgornji?”
Obstajata dva kraja: Zgornji in Spodnji Duplek. In fora je da Japonci že vse vejo…