bralni-2

EMIEL DE WILD: BRATOVSKA SKRIVNOST

Odlomek iz knjige: 

nedelja, 24. julij

Hej, Stefan,

POJDI IZ DNEVNE SOBE, SKRIJ SE NEKAM, KJER TE OČI IN MAMI NE MORETA VIDETI!

Zakaj se mi nič ne oglasiš? Če gre za štos, lahko kar takoj nehaš. Ne zdi se mi več smešno!

V četrtek sem šel v knjižnico in z žepnino kupil četrturne žetone za internet. Ko sem sedel za računalnikom, mi je srce divje razbijalo. Če bi me babi zalotila in to povedala mami, bi bila katastrofa. V glavi mi je brnel mamičin glas: ‘Računalnik uporabljamo samo za šolo!’ A sem si mislil: kaj če bi ti poslal email ali kaj napisal na Facebook? Odprl sem si email naslov (trajalo je celo večnost, na stotisoč vprašanj moraš odgovoriti!) in ti poslal pošto. Potem sem se prijavil še na Facebook, ampak veš kaj? Ne morem ti pisati. Najprej morava postati prijatelja! Jaz bi rad bil tvoj prijatelj. Ampak očitno je tebi dovolj, da sva brata, ker me ne potrdiš in se mi ne oglasiš. Na email mi pa tudi nisi odgovoril.

Ponoči sem ležal v postelji in tuhtal. Po mojem sta ti oči in mami zaplenila telefon in zaklenila tvoj računalnik. Si spet kaznovan, Stefan Sterk?

S pismi pa se je lahko zgodilo samo dvoje: Nekaj je šlo narobe pri dostavi. (Dobro veš, kako butast je naš poštar. Dere se ko baba, ko tlači pošto v nabiralnik in zraven laja ko pes.)

Več o knjigi preberi v aprilskem Pilu!