intervju_oktober

Isaac Palma: Kot najstnik sem sanjal, da bi postal pevec

Isaac, med našimi bralci si zelo priljubljen. Tvoja pesem v duetu z Manco Špik je že dolgo časa na Pilovi lestvici. Si vedel, da imaš veliko oboževalcev tudi med mladimi?

Zelo me veseli, da me tudi mladi radi poslušajo, na mladih vendar svet stoji. (smeh) Na vsakem nastopu se srečam z mnogimi mladimi dušicami, prav rad se podružim in veseli me, da lahko med mlade širim misel, da se sanje z veliko dela lahko uresničijo. Kot najstnik sem namreč sanjal, da bi postal pevec. In vesel sem, da je danes tako.

Lahko Pilovim bralcem poveš tvojo zgodbo o tem, kako in zakaj si prišel v Slovenijo?

V Slovenijo me je najprej pripeljalo delo, natančneje izmenjava dela. Veliko Argentincev nas je prišlo na izpopolnjevanje na Ptuj, da bi se pobližje spoznali z načinom dela, enako pa so tudi Slovenci prihajali na izmenjavo v Argentino. Po treh tednih bivanja na Ptuju sem tako nekega večera spoznal Patricijo (sedaj mojo ženo) in razvilo se je lepo prijateljstvo. Po mojem odhodu sva veliko klepetala po internetu, čez eno leto pa me je obiskala v rodni Argentini. Tam sva tudi postala par, leto kasneje pa je sledila poroka in selitev v Slovenijo. Med vami sedaj neskončno uživam in z veseljem na glas povem, da je Slovenija moj drugi dom.

 

Celoten intervju preberi v oktobrskem Pilu.