zdravnica (1)

 

Pilova zdravnica Nina v aprilski številki odgovarja na naslednja pisma:

 

Hej!

Na lulčku so mi začeli rasti mozolji.

KAKO SE JIH ZNEBIM??????

Nisem še šel k zdravniku, saj me skrbijo tudi ostali mozolji. NEKATERE IMAM TUDI V DANKI!!!!!

PROSIM, ODPIŠI! PROBLEM JE RESEN!!!!!!!!!!!!!

 MOZOLJAR, 15 let

 

**

 

Hojla! Upam, da mi boš pomagala:

  1. Že nekaj časa imam na kazalcu bradavico. Imela sem jo tudi na palcu, pa je sama odpadla, brez posebnih krem. Tisto na kazalcu pa mažem s kislino. Res je manjša, a noče stran in včasih me boli, še posebej, če jo malo povlečem. Sam že bila pri zdravnici, ki pa je samo pogledala in rekla »namažite s kislino, ki jo kupite v lekarni« in potem nič več.
  2. Ali sta moja teža in višina v redu za mojo starost? 23. aprila bom stara 11 let. Imam 29 kg in pol. Visoka sem 133 cm . To je vse. Hvala!

 

Punca, 10, skoraj 11 let

 

**

 

Hej!

Imam nekaj problemov in upam, da mi jih lahko pomagaš rešiti!

  1. Stara sem skoraj 12 let (čez en mesec bom 12) in že imam dlake ob spolovilu in pod pazduho. Večina mojih sošolk jih še nima. Je to normalno? Kako se lahko varno znebim tistih pod pazduho?
  2. Sem (po večini za eno glavo) večja od sošolk. To mi gre res na živce, kajti sem posledično tudi večja od večine fantov in je res, res beden občutek!
  3. Imam kar precej razširjene boke, pa tudi večje in bolj razvite prsi kot moje vrstnice. Imam tudi bolj debela stegna in razširjena ramena! To je zelo moteče na moji postavi! Če omenim moji mami, da sem debela, se začne jeziti in vpiti in na koncu so krive moje sošolke ( kajti imam dve tudi bolj okrogli), da so me one prepričale v to. Kar sploh ni res, da ne bo pomote! Resda mi vsi pravijo, da sem suha in vse, a mislim da so po večini le prijazni! Imaš kakšno dieto ali nasvet primeren moji starosti?

Hvala že vnaprej!

  1. S. : Stara sem skoraj 12 let, velika sem približno 165 cm in težka okoli 50 kg.

 

MislimDaDebela, skoraj 12 let

 

 **

 

Odgovore preberi v aprilski številki Pila.