zdravnica (1)

Pilova zdravnica Nina v julijski številki odgovarja na naslednja pisma:

 

Hej!

Sem 12-letna najstnica, ki ima toliko problemov, kolikor jih imajo vsi ljudje na svetu.

Imam alergije na veliko stvari, v šoli mi ne gre dobro (sem zadostna), doma imamo probleme s polsestro in nazadnje – trpim za hudo obliko debelosti in depresije.

V šoli me izzivajo že od prvega razreda, ker vidijo, da me gane, trenutno pa hodim v sedmi razred. V šoli sem zaradi izzivanja začela z rezanjem. Rezala sem se le po levi roki, a sem morala nehati zaradi »težave«. Kot sem že prej omenila (debelost, depresija), pa bi ti nekaj zaupala. Kadar sem pod stresom – jem, kadar sem jezna – jem, kadar sem žalostna – jem! Hrana mi je postala tolažba v tretjem razredu in ne morem nehati. V šoli mi pravijo, da se smilim sama sebi. NIHČE NE VE, KAKO RESNIČNO TRPIM!! In še glede depresije – pred kratkim sem se začela in nehala rezati. V bistvu je poanta v tem, da sem mislila, da si zaslužim. Ne vem, kaj me veseli, da bi našla hobi za prosti čas.

 Glede alergij pa:

– živalska dlaka,

– prah,

– sonce …

Pred kratkim pa mi je začela iz znamenj (male rjave pikice) teči kri.

 Upam, da lahko odgovoriš na moje 1000× predolgo pismo.

 

Patricija, 12 let

**

 

Ali če si vegan, si bolj zdrav (konkreten odgovor: ja, ne)?

 

Vp, 12 let

**

 

Živijo!

Si super zdravnica in zate imam vprašanje: grizem si nohte. Mami mi jih lakira z lakom, ki ima grenak okus, jaz se res ne morem upreti … Tudi če imam čisto kratke nohte, si jih grizem. Občutek imam, da sem brezupen primer. Potrebujem pomoč! Hvala že vnaprej.

 

Nohtožerka, 10 let

** 

 

Odgovore preberi v julijski številki Pila.