zdravnica

Pilova zdravnica Nina v aprilski številki odgovarja na naslednja pisma:

 

Oj! Trenutno sem v puberteti. Prsi mi že rastejo in v zadnjem letu sem pridobila kar nekaj kilogramov. Moj problem pa je, da imam strije. Prebrala sem, da jih dobiš, ker se tvoja koža v obdobju odraščanja mora raztegniti hitreje kot običajno. Jaz jih imam po prsih in nogah, ampak že več mesecev ne izginejo! Prosim, pomagaj, ker res ne vem, kaj naj naredim, saj imam to prvič in me je strah, da je z mano kaj narobe! Res hvala za pomoč!

Klarissa,  13 let

 

Nina, vem, da si najboljša. Imam en problem. Pri športni vzgoji mi  je večkrat, ko pretečemo en krog oz. igramo odbojko ali kakršen koli drug napor, slabo. Recimo danes se mi je najprej začela kot neka omotica, zabrisan vid ampak zostren, nato se mi je vrtelo in začela sem se tresti, nato še slabost. Vedela sem, da ne bom bruhala, ampak preprosto nisem mogla več stati, kar zgrudila sem se na kolena. Res je, da ne jem zajtrka, ampak ali mi ne bi moralo potem biti vedno slabo? Prosim, pomagaj mi, na internetu nič ne najdem. Še nekaj, beli tok. Verjetno ti jih veliko piše zaradi njega. Imam ga že 4 leta. Ne moreš si predstavljati, kako to smrdi. Pri športu mi zmeraj pride skozi hlače in imam tisti »flek« cel šport. Ali rabiš vložke za beli tok? Upam, da mi pomagaš, če ne z drugim, pa vsaj z prvim. Ne morem vsako uro sedeti in gledati ostale. Prosim, prosim, objavi. Verjetno nisem edina s takim problemom.

SG0123,  13

 

Hej! Pred nekaj časa (okoli pol leta) sem si zlomila zapestje. Na začetku sem se odpovedala vsem športom in športni vzgoji zaradi preventive. V šoli, ko pišemo v zvezke ali na liste, me po treh stavkih začne boleti, tako da komaj pišem. Pri dejavnostih (plezanju, likovni, klavirju, pisanju, itd.) me začne boleti. Se kost ni dobro zarastla? Naj delam kakšne vaje? Priporočaš kakšno kremo? Tvojega odgovora bom zelo vesela, saj nočem. da me zapestje ovira pri dejavnostih, ki jih imam rada. Hvala že v naprej!:)

Ela,  13 let

 

Odgovore preberi v aprilski številki Pila.