zdravnica (1)

Pilova zdravnica Nina v februarski številki odgovarja na naslednja pisma:


Zdravo!

  1. Stara sem 14, pa še nimam nobene sramne dlake na vagini, poleg tega pa imam že zelo velike dojke. Kako je to mogoče????
  2. Kot sama veš, je v puberteti normalno, da masturbiraš. Jaz masturbiram s prstom. Ko prst porinem v vagino, se mi vedno zdi, da je zelo kratka (cca 5 cm). Je to narobe ali ne????
  3. Imaš kakšen nasvet za učinkovito učenje, ker mi res ne gre od rok?

Hvala za vnaprej in upam, da boš moje pismo objavila in mi napisala odgovor.

 

Ineedhelp, 14 let

 **

Hojlaa!

Mam en problem. Prvo menstruacijo sem dobila v letu 2018 in od takrat mam zeloooo močne. To me zelo utrudi, velikokrat nimam energije za učenje. Zaradi menstruacij sem tudi slabokrvna. V zadnjih mesecih sem jo dobivala tudi dvakrat na mesec. S čim se da uravnavati menstruacijo? S kontracepcijskimi tabletkami? Vprašala sem mami, če se da to uravnavati s tem, pa je rekla, da ne, da te tabletke uporabljajo punce, ki imajo spolne odnose. Kaj od tega je res?? S čim si naj pomagam?

Hvalaa!!

 

Mia, 13 let

**

Hojla!

Že od nekdaj ne maram mesnih izdelkov. Če bi bilo po moje, jih ne bi jedla čisto nič. Zanima me, s čim (s katerimi živili) lahko nadomestim snovi, ki bi jih drugače dobila z mesom?? Veliko ljudi mi govori, da imaš, če ješ zelo malo ali nič mesa, težave s kostmi, nohti … zaradi  pomanjkanja nekih mineralov … Je to res? Kaj na storim?? Res upam, da mi odgovoriš in pomagaš.

 

Lučka, 13, kmalu 14 let

 **

 

Odgovore preberi v februarski številki Pila.