zdravnica (1)

Pilova zdravnica Nina v majski številki odgovarja na naslednji pismi:

 

 

Zdravo!

Torej, mogoče se bo slišalo čudno in kaj še vse za moja leta, a imam resen problem. Sem precej poraščena v mednožju in mi vse gleda izven spodnjic. Nočem ničesar drugega, le to, da bi poleti ali pa tudi po športni bila dosti bolj samozavestna in se ne bi skos skrivala. Poskusila sem z britjem, a se mi vse vname. Ne vem tudi, kaj naj naredim zaradi vraščenih dlak. Imam precej občutljivo kožo (očitno). V kozmetični salon tudi še ne bi želela iti, tako da razmišljam o depiliranju doma. Kaj naj uporabim po “posegu” (kreme, vlažilno …)? Prosim, pomagaj, saj se že skoraj pripravljam na samo dolge hlače poleti …

Najstnica, 15 let

 

Živjo,

zelo velikokrat sem ti že pisala, in upam, da tokrat ne bo zaman, zato te res močno prosim, da mi odgovoriš.

1.Že eno leto imam beli tok. Zdaj pa je problem v tem, da je postal zelo rjavkast (skoraj temno zelen) in smrdi. Ugotovila pa sem, da pri meni traja tak beli tok toliko časa kot menstruacija (3 do 7 dni). Ampak mi je mami povedala, da to še ni menstruacija, zato me zanima, kaj je to, in če je narobe, da je take barve in ima močen vonj.

2.Velikokrat me boli mehur. Ko grem npr. na WC ali pa ko pridem z WC-ja. Ali je to kaj narobe?

3.Sem športni tip človeka, ampak zadnje čase opažam, da me velikokrat boli koleno ali pa gleženj. Sklepi pač. Takrat imam občutek, kot da bi zjutraj vstala in še nimam pretegnjenih nog ali pa kaj podobnega. Prijateljica je rekla, da je to najverjetneje zaradi rasti. Je to res?

4.Zanima me samo še glede moje postave. Velika sem 159 cm, težka 43 kg in stara sem dvanajst let in pol. Je to v redu?

Hvala, če mi boš odgovorila.

P.s. Res si dobra zdravnica;)

Girl, 12 let in pol

 

 

Odgovora preberi v majski številki Pila.