odrascanje_marec

OPRAVLJANJE

 

»Maja je taka važička.«

Ne vem, zakaj se mi je to zdel dober začetek pogovora. Če zdaj razmišljam o tem, imam včasih občutek, da je bilo močnejše od mene in je kar samo zletelo ven.

»Nosi se, kot da je manekenka. Ampak nase navleče najbolj nemogoče cunje. Pravzaprav je grozna.«

Mislim, da sem se pred tem vso matematiko prepričevala, da itak ne bi hotela imeti takih hlač kot Maja, tudi če bi mi jih kdaj uspelo spraviti čez boke in zapeti v pasu. Mislim, da sem si govorila nekaj v smislu, da sploh ni pomembno, koliko mišelink imaš okoli trebuha in kakšna oblačila si taki keglji sploh lahko oblečemo, temveč ali si pameten in dober po srcu in take reči. Verjela sem si približno toliko, kot verjamem, da je matematika nujna za moje preživetje.

Matematiko smo imeli zadnjo uro in tisti dan sem šla domov v družbi Klare Jasne, ki je bila odlična sogovornica in pronicljiva opazovalka tujih napak. Njej je šlo najbolj na živce, da je Maja svetlolasa, ne da bi morala mamo prepričevati, da je barvanje las pomembnejše od čiščenja zob, medtem ko je imela sama lase »mišjega odtenka«, kot ga je poimenovala v trenutkih šibkosti (v javnosti je sicer trdila, da je to barva, ki jo je najlaže kombinirati s pisanimi puloverji).

Tudi tokrat mi je pritrdila: »Saj ni čudno, da se fantje slinijo okoli nje, če pa s takimi cunjami na to blond čupo zgleda, kot da vsakemu da.«

 

Nadaljevanje preberi v marčni številki Pila.