veterinarka (1)

PILOV VETERINAR

Pilova veterinarka Tina v decembrski številki odgovarja na naslednja vprašanja:

Živijo!

Doma imam 1 leto staro zlato ribico. Imela sem 4 ribice, ampak so mi tri žal poginile. V akvariju imam filter, ki ga ponoči ugašam, saj imam akvarij v svoji sobi. Zjutraj nahranim ribico in počakam, da poje, nato pa filter spet vklopim.  Kadarkoli pridem v svojo sobo, opazim, da se ribica skriva na dnu akvarija za veliko rastlino. Ko so bile ostale še žive, se nobena ni skrivala. Zakaj se skriva? Ali misliš, da se boji filtra? Ji je mogoče dolgčas?

Že vnaprej hvala za odgovor.

P.S.: Si najboljša veterinarka, kar jih je!

 Prestrašena Zlata ribica, 11 let

**

Draga Tina!

Imam kar precej vprašanj, na katera bi potrebovala odgovor. Zelo bom vesela, če mi boš odgovorila nanje. V začetku poletja bom dobila psičko pasme zlati prinašalec.

  1. Ali se karakter psice kaj spremeni, če jo sterilizirajo? Če se, kakšna postane?
  2. Ali moraš psa te pasme voziti na striženje krempljev ali čiščenje zob?
  3. Ali je res, da lahko psa učiš agilityja šele, ko je star 1 leto ali več?
  4. Kako psa naučiš, da ni napadalen do drugih psov? Kdaj začneš z učenjem?

Imam pa tudi eno vprašanje glede psičke, ki jo imajo pri moji teti. Psička je pasme labradorec in je stara približno 10 mesecev. Psička ves čas skače na ljudi, ni važno, ali jih pozna ali ne. To je zelo moteče in boleče, saj velikokrat tudi opraska ali strga oblačila. To počne že, odkar jo imajo. Mislili smo, da bo bolje, ko bo zrasla, ampak ni nič drugače. Zakaj to počne? Ali bo kdaj nehala?

Oprosti za predolgo pismo, ampak bi res rada dobila odgovore na ta vprašanja.

Lep pozdrav!

 Wendy, 13 let

**

Pozdravljena!

Moj zajček ima deformirano čeljust in mu zobki stalno rastejo, in ko so predolgi, moramo k veterinarju, da jih skrajša. Glede na to, da je še zelo mlad, je veterinar predlagal, da jih odstranimo ali pa brusimo doma. Kaj menite, je to bolje, in ali nam kaj predlagate, če jih brusimo sami doma? Imam pa še eno vprašanje: Kaj lahko naredim svojemu zajčku, ko je spuščen v sobi, da mu ni dolgčas in ne bo grizel pohištva?

lovebunny, 13 let

Odgovore preberite v decembrskem Pilu.