veterinarka (1)

PILOV  VETERINAR

 

Pilova veterinarka Tina v novembrski številki odgovarja na vprašanja:

 

Živjo!

  1. Imam ogromno živali (3 pse, 1 hrčka, 1 morskega prašička, 1 papigo in 7. julija sem dobila še poniko – ponija) in me je strah, če bi katera od živali zbolela, da bi se še ostale nalezle. Ali je to sploh mogoče?
  2. Kot že veš, imam poniko Bety, stara je 9 let in me zanima, kako skrbeti zanjo, ali ji naj dam za krmilo oves ali se naj cel dan samo pase na travi. Njen trebuh je zelo velik in mislimo, da ima mladička, čeprav ga že 2 leti prej ni imela. Je pa res, ko smo jo dobili, so nam povedali, da je bil žrebec veš čas prisoten v njeni čredi. Mi mislimo tudi, da ima mogoče trebuh zelo velik zaradi tega, ker se ves dan samo pase na travi. Prosim, pomagaj mi, ker me skrbi za Bety, saj mi pomeni vse.

 

Bety šetlandski poni, 13 let

**

 

Zdravo! Ti si najboljša veterinarka! Jaz imam doma 4 leta staro skobčevko. Zelo je živahna. Zanima me, če bi lahko imela družbo. Ali bi lahko imela mladiče?

Prosim, odgovori!

 

Skobčevka, 11 let

**

 

Živjo!

Imam leto in pol staro čistokrvno nemško ovčarko. Kupujemo ji kvalitetno hrano brez žit, vendar noče jesti, zato je presuha in nima veliko energije. Kaj mi svetuješ?

 

Nemška ovčarka, 13 let

**

 

Odgovore preberi v novembrskem Pilu.