veterinarka (1)

Pilova veterinarka Tina v februarski številki odgovarja na vprašanji:

Živjo!!!

Ti si res dobra veterinarka. No, jaz obožujem živali. Moje najljubše živali so mačke. Imam muco Swetty Pie, mačka, ki mu je ime Ginger, mačko gospo Šnicelj in malega muca Risa (tako mu je ime, ni pravi ris). No, in drugače živim na kar veliki kmetiji. In rada imam vse živali na naši kmetiji. In sicer imamo: več kot 41 krav, 4 pujse (sedaj smo jih že zaklali) in tiste muce, ki sem jih omenila zgoraj.

No, tukaj so moji problemi: naše muce se ves čas tepejo (in ne tako za zabavo kot mladički,  tako da jim seže do krvi!). Tole pa ni ravno problem, ampak samo čudno se mi zdi. Pri kravah imamo prosto rejo, tako da imajo hlev in da lahko hodijo, se uležejo … Ne tako, da bi bile ves čas nekam priklenjene in da se ne bi mogle gibati. No, in vedno ko dobimo novo teličko, jaz vedno pustim, da me povoha, poliže … In potem se mi pusti božati. (Ko so še komaj rojeni telički, so v boksih za teličke, potem pa gredo v prosto rejo.) No, in ko gredo v prosto rejo, vedno ko grem notri v ogrado, se me najprej malo ustrašijo, potem pa kar pridejo k meni in se mi pustijo božati. To mi je všeč, ker potem imamo že od malega nekakšno vez. Prijateljstvo. Upam, da bi mi lahko tole malo pojasnila.

 

Farming girl, 11 let

**

Živjo! Imam hrčka Zehota in je star že 3 leta. To je že kar veliko za hrčka. Imel je že mladiče, se pravi ni kastriran. Velikokrat v spanju brizga spermo ven, in kdaj je cela soba umazana od nje. Mislim, da to pomeni, da si želi imeti spolne odnose, vendar ne poznam nobenega človeka s hrčico, razen če bi se paril z morskim prašičkom. Kaj naj naredim glede mojega hrčka? Prosim, pomagaj!

 

IAMgay, 13 let

 **

Hojla!

Ti si res super in upam, da mi boš lahko pomagala. Dobila bom činčilo, zato imam nekaj vprašanj:

  1. Kako pogosto ji moram menjati pesek za kopanje?
  2. Ali se jo da navaditi na stranišče tako kot hrčke? Če se da, kako?
  3. Ali morajo imeti tako kot kunci seno zmeraj na voljo?
  4. Kako naj jo hranim?
  5. S čim naj jo hranim?
  6. Kakšne priboljške ji lahko dam?
  7. Kje naj jo kupim?
  8. Ali ji lahko dam kakšno vejo ali tulec za grizljanje?
  9. Kako jo navadim nase?
  10. Kakšna igrala in skrivališča naj ji dam?

To je to. Hvala že vnaprej. 😃

 

Činčila, 12 let in pol