veterinarka (1)

Pilova veterinarka Tina v junijski številki odgovarja na naslednji pismi:

Draga veterinarka Tina,
sem Jan in zelo rad imam živali. Všeč mi je tvoja rubrika, saj pomagaš in svetuješ vsem tistim, ki imajo težave z živalmi.
Me pa zanimata dve stvari in to sta:
1. Bliža se poletje in topli in sončni dnevi, doma imam želvo rumenovratko, ki je stara eno leto in 9 mesecev, je ženskega spola in me zanima, če bi jo lahko med prihajajočimi počitnicami, ko bodo tople noči in topli dnevi, postavil ven, v majhen akvarij, napolnjen z vodo.
Prosil bi te tudi, če bi lahko podrobneje predstavila svoj poklic, saj sem se vpisal za veterinarskega tehnika. Zanima me: kako poteka delo v ambulanti, kje se lahko zaposliš, ali se lahko zaposliš v zoo, če se lahko izobražuješ samo kot veterinar za male živali …
Lepo te pozdravljam!

Jan, 14 let

 

Hey!
Najprej klasika: Ti si najboljša veterinarka ever!!!!!
Torej zate imam nekaj vprašanj v zvezi z mojo mačko, najprej pa malo o njej. Torej: je pasme turška angora, pri nas je od septembra (bila je srednje velika), ne vemo, koliko je stara, saj je k nam prišla sama, zunaj ima hišico, imela bo mladiče.
Zanima me, koliko časa traja brejost pri mačkah, koliko mladičev ima lahko naenkrat, koliko časa morajo biti mladiči z mamo in kaj vse jim moramo nuditi?
Upam, da mi odgovoriš, saj je res nujno! 🙂
Hvala že za vnaprej!

Živa, 12 let

Odgovore preberi v junijskem Pilu.