veterinarka (1)

Pilova veterinarka Tina v julijski številki odgovarja na naslednja pisma:

Pišem ti že drugič in res upam, da mi boš lahko odgovorila. 1. Doma imam morsko prašičko Moko, ki pa se zelo malo giblje izven kletke. Sploh noče ven in takoj zleze nazaj v kletko. Prosim za kakšen nasvet, kako jo spraviti ven. 2. Razmišljam, da bi Moki priskrbela družbo še ene samičke. Bi bilo v redu, da ju dam v 80 cm široko kletko?

Prosim, da pismo objaviš v Pilu!

Hvala že vnaprej!

Janja, 10 let

Jan, 14 let

Živjo,

konj v klubu (imela ga bom v najemu) ima poškodbe skočnega sklepa. Je športnik, v prostem slogu preskakuje do 130 cm, z jahačem pa do 115 cm. Kako velika je možnost, da si konj skočni sklep zlomi, če je že rahlo poškodovan?

Ker res nočem, da bi si ga zlomil, saj operacije stanejo res veliko. S čim se lahko prepreči poškodbe skočnega sklepa? (zadnje noge) Hvala!

Girl, 13 let

Hoj,

si najboljša veterinarka, kar jih premore ta svet. Moja kača ima problem. Rada se je plazila po stanovanju, a zdaj tega ne počne več. Postala je čisto brezvoljna in se komaj kaj premika. Zadnje čase tudi manj je in miši nedotaknjene ležijo v terariju. Luske so se ji začele lomiti, a vem, da se ne levi. Veterinarka pravi, da ni z njo nič narobe, a me zelo, zelo, zelo skrbi. Ime ji je Nagini (kot kači Mrlakensteina), je progasti piton, dolga je 55 cm in stara 12 let. Prosim, odpiši mi!

Kačoljubka, 11 let

Odgovore preberi v julijskem Pilu.