JUSTI_maj

Justi v majskem Pilu odgovarja na naslednja pisma:

 

Draga teta Justi!
Si zelo dobra tetka in jaz potrebujem pomoč! Imam en ogromen problem. No, še nikomur ga nisem povedala, ampak je zelo resna težava. Vse se je začelo, ko sem pred 1 mesecem odhajala iz šole. Ob šoli je prijetna kavarna, v katero hodijo moji sošolci. Šla sem z njimi in ko smo se usedli k mizi, da bi naročili, sem v kotu kavarne videla mami. Sedela je za mizo za dva in se pogovarjala s čednim moškim. Še nikoli ga nisem videla. Mami se je z njim smejala in usedel se je bližje k njej. Nisem želela, da me mami prepozna. Opazovala sem jo, dokler nismo dobili pijače. Mami in skrivnostni moški sta se smejala in pogovarjala. Nato je mami pogledala na uro in sklepam, da je rekla moškemu, da mora iti. Oba sta vstala in mami ga je poljubila na usta! Joj! To je bilo tako grozno! Moja mami ima moža! In moj oči se ne zaveda, da ga vara!
Želela sem pozabiti na te dogodke, vendar mi je bilo težko! Moja sestra ne ve nič o tem. Pred približno 1 tednom se je mami pogovarjala po telefonu. Čeprav težko priznam, sem prisluškovala. Govorila je z njim. Sigurno. Govorila je o službi in kdaj ima čas! Klic je končala z »rada te imam. Ja čav«! To je bilo tako grozno!!! Kaj naj naredim! Moja mami, ki je poročena, ima fanta! Prosim, prosim, pomagaj mi!
X, 14 let

 

Živjo! Ne bom nakladala s tem, kako kul tetka si, saj to že vsi vemo. Imam dva velika problema:
1. Letos imam pri matematiki že 1 cvek, a sem se učila že 1 mesec prej.
2. Moja starša sta se razšla, ko sem bila stara 3 leta. Zadnje čase pa, ko jima povem kaj o drugem, vedno rečeta, da sem pri njej oz. njem in naj se ne brigam zanj oz. zanjo.
Zadnjič, ko sem bila pri očiju, me je klicala mami, a mi je oči vrgel moj telefon na tla in se je razbil. Začela sem jokati, a mi je samo rekel, naj ne bom taka cmera.
Hotela sem se pogovoriti o tem z mamo, a vedno spremeni temo.
Res me skrbi in zato upam, da mi boš odgovorila in moje pismo dala v novo številko Pila.
Že vnaprej hvala!
ŽALOSTNAP12

 

Helou tetka 😀
Vem, da imaš ogromnoo dela. Ampak res bi ti bila hvaležna, če bi mi lahko pomagala. No, da ne bom razglabljala, kako dobra in razumevajoča tetka si.
1. Sem v 8. razredu in ker sem v šoli odlična, domači pritiskajo name. Če dobim 4, se včasih počutim krivo, ker ne izpolnim vseh njihovih pričakovanj. Ampak, ko smo se zadnjič pogovarjali, sta mi rekla, da je to zaradi tega, ker sem pametna in lahko dosežem več.
2. Okej, bila sem v razmerju s fantom, ki je 3 leta starejši od mene. Ampak res sem se zaljubila vanj. Nekega dne me je kliknil na snapu (to je nekakšno družabno omrežje) in rekel, da me tudi on ljubi. Seveda sem bila tistega dne najsrečnejše dekle na svetu. Ampak, ko sva se prvič poljubila, in to francosko, se je začel od mene odmikati. Nič ni imel več časa zame. Občutek imam, da me je samo zlorabil, zato da lahko zdaj, ko je v gimnaziji, reče, da se je že poljubljal. In še nekaj. Sploh ni imel jajc, da bi mi povedal, da greva narazen, to mi je povedala sestra. In drug dan po tem, ko naj bi midva šla narazen, je že dobil novo punco. To pa je ljubezen ha?
3. Ko sem ti govorila o tem fantu. Imam grozno težavo, da kakor koli si dopovedujem, ga ne morem pozabit. Takoj ko ga vidim, čutim tisti občutek, ko se mi zašibijo kolena. Kako ga naj pozabim?
4. Vsi okrog mene govorijo, da sem lepa in suha. Ampak draga tetika, ko stopim pred ogledalo, vidim samo špeh in odvečno hrano.
5. Na družabnih omrežjih mam ogromno lajkov, ne vem ali je to dobro, ampak mislim, da odkar prejemam lajke, se počutim več vredno in imam več samozavesti.
6. Več fantov mi teži in se mi prilizuje. Kako naj jim na lep način povem, da mi gredo na živce s tem, da ves čas hodijo in lazijo okrog mene?
7. Pojma nimam, kako bi izbrala poklic, nisem js oseba, ki bi lahko celo življenje oziroma 40 let preživela z enim poklicem. Kako naj ga izberem?
Mislim, da bo to za enkrat dovolj. Sem oseba, ki obožuje branje in pisanje. Želim si fanta, ki bi me imel rad takšno, kot sem in me vsak dan spominjal, zakaj me ima rad. Si morda želim princa na belem konju? Hvala, če mi boš slučajno pomagala. 😀
P.s- daj Šnofiju in Pepci dovolj kosti.
PP.s- pa poštarju Gezi speči štrudl.
Tetka, obožujem tvoje delo, saj pomagaš mnogim najstniškim dušicam, ki ne vejo, kaj bi naredile. Hvala ker nam pomagaš 😀
Lol, 13 let

 

Odgovore preberi v majski številki Pila.