justi_september18

 

Justi v septembrskem Pilu odgovarja na naslednja pisma:

Draga tetka Justi!

Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, kako dobra teta si in da si najboljša na tem svetu. Prosim te za pomoč, saj res potrebujem nekoga, ki bo jasno videl celo situacijo. Problem je v tem, da sem imela to šolsko leto tri predmete zaključene 3. Zaradi tega sem že večino noči prejokala, saj me skrbi sprejem na gimnazijo, rada bi šla namreč na Šentvid. Mami je izvedela za te ocene in mi govori, da me ne bodo nikamor sprejeli, da jo je sram zame, da bom mogla it na pekarsko oziroma frizersko, ker iz mojega življenja drugače ne bo nič. Del mene ji noče verjeti, ampak me popada panika. Zbila mi je samopodobo in vse upanje, ki sem ga še imela. Vse ostale ocene imam štiri in nekaj petk. Lansko leto sem bila odlična. Sem v osmem razredu. Mi lahko, prosim, pomagaš s kakšnim nasvetom?

Lep pozdrav

Zaskrbljenka, 14 let

**

 

Draga teta Justi! Res si super! Vedno priskočiš na pomoč, ko jo kdo potrebuje. Jaz imam ogromen problem, res je velik. A vendar se ti bo zdela to tabu tema in ne vem, če boš na to odgovorila, vendar se lahko zaenkrat obrnem le nate. Sem punca in velikokrat razmišljam, kako bi bilo, če bi jaz imela punco. Kako naj odkrijem, ali je to res to, da me zanimajo punce? Ali je to le kriza najstniških let?

Hvala za odgovor, res upam, da odgovoriš, ker sem obupana!!

Pikicapokica3, 16 let

**

 

Hey!

Si res najboljša tetka in verjamem, da mi lahko pomagaš!

Zgodilo se je na začetku šolskega leta. Bila sem zaljubljena v fanta, ki ima res najlepšo postavo in je nasploh najlepši. Veliko punc je bilo zaljubljenih v njega. On pa je izbral MENE in me vprašal, če bi bila njegova punca. Bila sem največja srečnica in sem absolutno rekla JA. Par sva bila natanko 98 dni (kratko obdobje, na moj rojstni dan bi bilo 100), ko si je moja sošolka izmislila grdo laž (da sem ga prevarala) in mu jo povedala. Na žalost ji je verjel in me pustil (1 dan pred valentinovim). Bila sem zelooo žalostna. Razmišljala sem tudi o samomoru. Poleg vsega pa je najslabše to, da mi še dan danes zameri. Blokiral me je na vseh socialnih omrežjih, celo v imeniku. Sedaj je še slabše. Sploh se ne pogovarjava več. Za piko na i pa ima še punco. In to mojo Bff. Ko mi je po 2 mesecih prijateljica to povedala, sem bila tako potrta, da so doma mislili, da sem bolna, in me hoteli peljati k zdravniku. Nekaj časa pa sem potrebovala, da ga pozabim. Sedaj pa v meni spet nek tihi glas pravi njegovo ime in mi je ponovno tako noro všeč, da si življenja brez njega ne predstavljam več!!! Če pa bi Bff to povedala, bi mi zamerila. Ona dva sta srečna skupaj, jaz pa to žalostno gledam. Porušil se mi bo svet … Ona je moja Bff in je nočem prizadeti, on pa moj bivši fant,  v katerega sem spet NORO, ampak res NOROOO ZALJUBLJENA!!!!!Tetka, kaj naj storim? Res nimam idej, ker me to pesti že nekaj časa, in če mi ne bo kdo pomagal … Tetka Justi, prosim, odgovori mi in objavi v Pilu, saj res ne vem, kako se rešiti iz te situacije. Res si najboljša tetka in tvojo rubriko vedno preberem. Vedno sem hotela, da objaviš moj primer, vendar nikoli nisem imela težav. Sedaj ko pa jih imam, mi prosim pomagaj in objavi v Pilu. Verjamem vate!!!:)

Zmedenka, 12 let

**

 

Odgovore preberi v septembrski številki Pila.