0
0

Hej. Želim vam srečno novo leto 2018. Odločila sem se, da bom vsak ponedeljek poskusila objaviti naslove vsaj treh knjig, ki so vredne branja, eno pa bom še opisala. Prvi seznam:
Trilogija Razcepljeni, avtorice Veronice Roth
Trilogija Igre lakote, avtorice Suzanne Collins
knjiga Vreži znamenje, avtorice Veronice Roth
Vse knjige so znanstvena fantastika in se dogajajo v prihodnosti. Knjiga Razcepljeni mi je bila najbolj všeč, kljub žalostnemu koncu. Pripoveduje o Chicagu v prihodnosti, kjer je ustanovljenih pet ločin, ki imajo različne naloge. Ob 16. letu si mora vsak izbrati svojo ločino, kjer bo živel do konca življenja. test, ki ga opravijo dan prej, naj bi jim pomagal, a kaj ko Tris ta test pokaže tri različne rezultate. To pomeni, da je Razcepljena, teh pa se oblast boji in jih išče, saj razmišljajo na drugačen način, kot drugi ljudje.
Ali bo Tris izbrala pravo ločino?
Ali bo preživela?
Odgovore na vprašanja najdeš v knjigi. Ko prebereš prvi del, postaneš zasvojen in kar ne moreš nehati brati, dokler ne prideš do konca. 2. del ima naslov Neupogljivi, 3. pa Povezani. Po knjigah pa si moraš nujno ogledati filme. Zasvojijo te.
Upam, da sem vam pomagala.
Obilico užitkov ob branju.

0
0

Dobra ideja

0
0

Ljubim igre lakote in tudi razcepleni so dobri AMPAK VERONICA ROTH NIMA POJMA KAKO SE NAPIŠE KONEC TRILOGIJE!!!!!!!!!!!!
Pri razcepljenih mi je bil samo prvi del res ful ušeč pa tist, ki govori o fouru (FOUR zgodba pred razcepljenimi) a si slučajno prebrala? Ok glede knjige vreži znamenje WT* kupila sem jo, ker sem imela ful visoka pričakovanja. (seveda sem imela pomisleke po tistem ko sem prebrala konec povezanih, ali lahko dobim malo siruma pozabe? Ok povezani je je endina knjiga, ki si jo res želim sežgat! Pa ok ima tudi Marie Lu dost nesrečne konce samo ok ni tok grozno napisano kot v povezanih. Ok vreži znamenje? O čem se gre ta knjiga? Zakaj je prevodtok slab? Ali ke tudi original tak? Zakaj se tok počas bere? Na kratko prebrala sem pol knjige in potem obupala ker omg ta knjiga se ne da brat. In masplošno mi kontekst ni dober. Ok da ne bo pomote Divergent je ena izmed mojih TOP 20 (to se pravi ena izmed najboljših) ampak mi pa res ni všeč konec… Pa tretja knjiga se že tako preveč vleče.

0
0

Draga Art3mis!
Glede veronice roth se strinjam s tabo,saj res ni znala zaključiti knjige. Ampak vseeno so mi bili razcepljeni zelo všeč in zato sem jih predlagala.
Glede knjige vreži znamenje imava pa drugačni mnenji. Meni je bila knjiga ful zanimiva, prebrala sem jo v parih dneh. Žal mi je če ti nimaš istega mnenja.

0
0

Alicika, upam, da me ne razumeš narobe, Divergent bi predlagala čisto vsem in žal mi je samo zato ker je zgodba tako dobra in junaki so super, dobri zapleti, tako da je ful škoda, da se je zgodba tako končala. Tako da predlagam da preberete prva dva dela in si sami sestavite konec.

0
0

Art3mis, razumela sem te čisto prav. Če pa želiš mi lahko daš svoj gmail pa bi skupaj to objavljali.

0
0

in kaj je trilogija?

0
0

Člič to je zbirka treh knjig.

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*