Odgovorjeno
0
0

Pil, vem, da ste rekli, da se okoli tega ne bomo vrč vrteli in se prepirali, ampak jaz mislim, da ponavljanje enih in istih besed ne bo odvrnilo (nekaterih) uporabnikov spletne strani od žaljivih objav, kraje identitete in ostalih problemov s katerimi se spletna stran srečuje. Vem, vse stvar, ki nam jih poveste so pomembne in spoštujem to, da zaustavite vsak naš preprir, ampak jaz mislim, da je od tega, da stvar enostavno pustimo za sabo boljše to, da se skušamo iz vsakih mali dramic nekaj naučiti in še enkrat spoštujem to, da ste zaustavile problematično temo pogovara in nas pozvali k temu, da nadaljujemo brez nje, ampak rada bi povedala svoje. Tukaj je pa še nekaj ne bom rekla, da je življenska pridiga, ampak nasvet pa vseeno: kolikokrat vam je bilo povedano naj sledite svojim željam saj vam bo samo tako zagotovljena sreča v prihodnosti, ali pa vsa svarila, vse kar vam je veliko ljudi položilo na srce lahko že leta nazaj… vse te stvari so pomembne, ampak, ko jih ljudje (pre)večkrat ponovijo izgubijo moč, pomembnost. Ko odraščaš ugotoviš, da so stvari pomembnejše kot smo mislili in si želimo, da bi v naši mladi nepremišljenosti ravnali drugače in mislim, da se moramo še vsi veliko naučiti preden odrastemo (Pa tudi potem :))

Kaj vam pomeni anonimnost? Da lahko z nekaj kliki zabrišete preteklost, si ustvarite nov profil in različna mnenja zastopate pod različnimi imeni? Večina nas skriva identiteto in jaz jo zato, ker tukaj zastopam prepričanja, ki jih v npr. šolskem okolju ne. Imam torej več podob in vse gradijo mene “novorojenec, novo življenje je kakor nepopisan list papirja,” je trditev iz razsvetljenstva. Vsi pišemo svoje zgodbe in vsako dejanje šteje tudi, če za to drugi ne bodo nikoli izvedeli se bomo mi (vsaj v podzavesti) do konca življenja zavedali skoraj vsakega dejanja v našem življenju. Tudi, ko skrivam svojo identiteto me je strah neke svoje podobe in vsak bi imel rad čisto ime s tem, da svoja slaba mnenja zastopa pod nekim drugim oziroma jih ignorira. T svet bi bil veliko boljši, če bi vsi vedno povedali resnico, a večina nas tukaj ni dovolj sproščenih, da bi povedali vse v kar smo prepričani in vse za čemer stojimo. Lahko bi lepo izražali mnenja, a vsi nimamo te zmožnosti, zato ostanemo tiho, tiho pa so tudi tisti, ki bi lepo zajeli bistvo. Je eno ime premajhno za vse skupaj?

Kaj vam pomeni, da vam ljudje zaupajo? Da se praktično lahko predstavimo kakor hočemo in ljudem pustimo, da se odločajo o namišljeni osebi v katetri vlogi se znajdemo? Jaz vam večini zaupam, kam bi prišli, če bi mogli na anonimni strani dokazovati stvari? Ne pravim, da so vse te stvari napačne super je, da nam nekdo to ponuja, ampak pravim naj vsega ne izkoriščamo (veliko jih in to je res žalostno..)

Moralna pravila. Ko jih kršimo pod drugim imenom imamo (tukaj) dve možnosti, da ostanemo tiho ali pa da se izpovemo in ‘javnosti’ povemo resnico. Lažna identiteta in laži o tvojem življenju so najslabša možna pot, ki jo lahko izbereš. Nekateri tukaj so prestali veliko, ko pa se ti predstaviš s podobnim, ampak lažnim problemom lahko ljudje nate gledajo zelo drugače in človeku s podobnim problemom lahko popolnoma uničiš predstavo o dogodku, lahko tudi o samem sebi.
Torej prva možnost te bo kaznovala sama po sebi. Vsi smo človeški pod kožo in vsi imamo čustva, vemo kadar naredimo nekaj narobe in zavedamo se, ko to počnemo.
Slabe vesti se lahko otresemo samo tako, da priznamo napako, a vsako dejanje potem zaznamujejo posledice dobre ali slabe. Nosiš odgovornost za svoja dejanja.

Napake, vsi jih delamo, ampak ni izgovorov in opravičil za dejanja, ki smo jih naredili postaviti se moramo za njih in priznati napake. Nekatere nam bodo oproščene nekatere pa ne in s tem se moramo sprijazniti. Če bomo isto napako večkrat ponovili nam mogoče ne bo več oproščeno in tako je prav, kam bi prišli, če svet ne bi kaznoval tistih, ki so ravnali napačno? Jaz sem recimo govorila za hrbtom moji prvi prijateljici punca več ne govori z mano,(in to je povedano po resnici) čeprav sem se ji opravičila jo je globoko prizadelo in izgubila sem jo-to je bila moja kazen. Naučila sem se, da naj zmeraj govorim samo tisto kar zares mislim (tudi pod drugimi imeni)

TAYRA,
Ti si me razočarala, nisem jezna samo užaljena in presenečena, nisi pomislila koga boš prizadela za svojo zabavo. Si res tako uživala ob lažeh, kraji identitete in hkrati zlorabljanju anonimnosti, zaupanju… No zaupanje si zdaj (vsaj iz moje strani) izgubila in, če je TINI res druga oseba ga je po tvoji zaslugi izgubila tudi ona. Mogoče se nisi zavedala kakšne posledice bo to pustilo… sicer pa je bila ta stvar z Denis Dame res tako huda? Zakaj smo te nekateri samo zaradi ene majhne šale tako zasovražili? Ne vem, niti jaz ne vem zakaj imam zaradi tebe tak slab občutek. Z moje strani ti ŠE ni oproščeno.
Ampak zelo cenim tvoj pogum, da si priznala pod svojim imenom, ki ga uporabljaš napake, večina jih nebi priznala. Tako kakor sem omenila imamo 2 možnosti ti si očitno izbrala tisto kjer se izpoveš, da se ti slaba vest ne nabira in kopiči, ampak tvoj pogum ne bo vedno nagrajen z odpuščanjem, še posebej, če eno napako večkrat ponoviš.

Vsem ponujam en izziv in sicer, da povejo eno (lahko slabo) resnico o sebi moja je tista z bivšo prijateljico drugega se pa sploh ne spomnem.

Hvala, če ste si vzeli čas in to prebrali je dvakrat napisano, ker enkrat sem po nesreči zaprla internet in tale je malo slabša verzija, ampak mislim, da sem povedala bistvo je moje mnenje, moje razmišljanje dopuščam vse možnosti, da mislim narobe to niso trditve, ampak moje razmišljanje.

Najboljši odgovor
0
0

Hvala za tvoj razmislek. Res je, naša posredovanja so neke vrste sizifovo delo. Poznate zgodbo o Sizifu, ki je bil obsojen, da mora vedno znova kotaliti skalo na klanec, ko pa pride skoraj do vrha, se mu skotali dol?

AMPAK – vseeno je malce drugače. Čeprav prihajajo vedno nove ovire, mora biti portal pospravljen. Nesramnosti pač ne bomo dopuščali. Tukaj smo zato, da kvalitetno preživljamo prosti čas. In otroci potrebujete – žal – nadzor. Tako da … Naša dejanja bodo ostala ista :).

Anonimnost pomeni vašo varnost v naših očeh. Anonimnost nam da moč, da priznamo stvari, ki si jih sicer ne upamo. Nekaterim da anonimnost tudi pogum, da se obnašajo bedasto. To pa pač brišemo. Želimo vam kvaliteten pogovor o … resnicah!

0
0

Camm ja se strinjam s tabo, morali bi govoriti resnico. O tvoji objavi bi rada malo širše komentirala, ali bi te motilo, če bi na svojem blogu objavila odgovor na tvoj odgovor (seveda ne bom, če tega ne boš dovolila, zdi se mi le, da si res dobro napisala kaj si misliš o tem)
In glede resnice o sebi. Ko sem bila majše nisem in nisem mogla držati skrivnosti, tako sem izgubila veliko prijateljev za nekaj časa se je od mene oddalila tudi moja najboljša prijateljica (za to je imela še nekaj drugih razlogov). Iz tega sem se veliko naučila, sem se vprašala, kako naj se popravim in tako zdaj nikoli, nikoli ne bom izdala skrivnosti, ker se preveč bojim posledic in ker ne želim povzročiti skrbi/bolečine osebi, katere skrivnost bi izdala.

0
0

Art3mis, ja lahko napišeš objavo na blogu, samo meni vseeno ni tako všeč kar sem napisala samo želela sem nekaj stvari povedat.

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*