0
0

Koliko globoke ureznine so dobolj hloboke je do krvi dobolj? Dosegla sem globino kjer kri sama začne teči iz roke nekaj minutk je to dovolj?

Ko se mi rane nekoliko zacelijo me začnejo zelo srbeti, vse ok s tem?

Kako naj jih skrijem ko mam kratke rokave in ko si jih morem zavihat so zelo opazne tudi potem, ko se popolnoma zecelijo mi ostanejo črte…

0
0

Poglej. Jaz ne podpiram rezanja. Rabiš pomoč. Pojdi k zdravniku. Tega ne počni.

Kako jih skriti? Na to si imela misliti preden si začela. Sedaj boš imela črte veliko let. Ko sem bila stara šest sem padla in mi je noga krvavela. Se vedno imam črto. Sedem let pozneje. Tako da v vsakem primeru s skrivanjem ne dosežeš nič. Kar je je.

Glede srbenja pa. Celi se ti zato je ok

0
0

Hvala

0
0

Brazgotine se ti bodo poznale še dolgo. Tega se ne da znebit. Morda je to signal, da pač rezanje ni rešitev. Zdi se, da je bolj klic na pomoč.

Zakaj to delaš? Si na koga jezna? Si žalostna? Te kaj zelo skrbi?

Skratka: seveda boš nehala. Upajmo, da zdaj. Veliko bolje kot da takrat, ko bo celo tvoje telo polno brazgotin. Ugotovit moraš, kaj te muči in začeti svoje težave reševat.

Ko te zagrabi želja, da se ponovno začneš rezati, pa se skušaj pomiriti, pomisliti na pozitivne stvari. Če je preveč energije, ki jo moraš nekam dat, se moraš zamotiti kako drugače – stiskaj žogico, trgaj liste, pojdi tečt, delaj jogo … Karkoli, samo da ne poškoduješ sebe ali drugih.

0
0

Ne vem zakaj to delam potem se pač počutim bolje, ko se režem nisem polna energije, ravno nasprotno prazna sem in to praznino polnim z bolečino.

0
0

Potem pa moraš zapolniti praznino s čim drugim. Morda lahko zapisuješ svoje občutke? Lahko zase, lahko tudi nam – itak nihče ne ve, kdo si.

Imaš kogarkoli, da se z njim pogovoriš? Nujno rabiš pogovor.

In še enkrat – vsi vemo, da se ne boš rezala do penzije. Nehala boš prej ali slej, zato nehaj danes, takoj.

0
0

V trgovini lahko kupiš napihljivo blazino z bodicami, mogoče ti bo sedenje na njej pomagalo. Ali pa se masiraj z bodičastimi žogicami. S tem se ne moreš poškodovati, kljub temu, da boli.

0
0

Jaz sem se se 1 tedn nazaj pa sem nehala in sem ok. pac poslusam glasbo pa risem namesto tega. zamoti se ko te prime da bi zarezala.

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*