0
0

To pišem z enim samim razlogom.
Zadnje čase veliko razmišljam o tem in sem se odločila da vam to povem.
Tudi vi kdaj razmišljate kako bi bilo če bi živeli v Severni koreji?
Jaz zaradi tega po noči ne morem spati. Ne morem ker cel čas razmišljam o ljudeh tam.
Ne smejo iz države, instagram, facebook… so prepovedani, na televiziji imajo največ pet programov,imajo SEZNAM DOVOLJENIH PRIČESK, ne smejo potovati… Povejte mi kdo bi želel živeti v takem svetu?
Prepričana sem, da nihče.

2
0

Na svetu je veliko res groznih stvari. Režim Severne Koreje je definitivno nekaj nezaslišanega. Morda najhujša reč tam so zapori v katerih se kršijo vse človekove pravice po vrsti. Vanje te strpajo, če nisi v skladu s predstavami vladajočih kriminalcev ali vojske. Severna Koreja je ekstremen primer res slabe države, a v nobeni državi na svetu, ni dobro vsem. Povsod so zmagovalci in poraženci. Tudi Severna Koreja ima elito, ki živi prav lepo. In tudi razviti svet ima sloj ljudi, ki živijo zelo, zelo, zelo slabo.

Poskusi se vživeti v brezdomca iz Slovenije – brezdomec je brez doma. In brez zatočišča. Si predstavljaš, kako grozno je to? Ali pa, ko slišimo, da so otroci pri nas lačni. To je postala kar fraza, ki je nihče ne jemlje resno. Ampak si predstavljaš, kaj LAKOTA dejansko pomeni? Si predstavljaš občutek lakote, pa da ga ne moreš … zadostiti? To je … Nepredstavljivo grozno. Si predstavljaš, da bi se rodila v romskem naselju brez pitne vode? Si predstavljaš, da bi se rodila sredi vojne in te razvajeni Slovenci kot begunke ne bi sprejeli medse?

Groza je del naše realnosti. In dolžnost vsakega, ki se tega zaveda je, da svet naredi manj grozen, da se postavi na stran zatiranih, na stran brezdomncev, beguncev, romov, revnih upokojencev, revnih otrok. Pomagamo lahko tukaj in zdaj!.

0
0

Saj je lepo, da te skrbi ampak predstavljaj si to:
Recimo, da bi predsednika res odstranili iz njegovega položaja, kaj bi se zgodilo z državo?
Verjetno bi volili novega predsednika.
Pa se ti zdi, da bi znali? Dvomim.
Družina tega predsednika vlada že tako dolgo, da nekateri ljudje ne vedo, kako je pri nas. Ne vejo da tukaj živimo bolje.
Pravtako je velika možnost, da bi se severni korejci začeli odseljevati če bi imeli možnost.
In veš kaj bi se zgodilo?
Migracije. Ogromne migracije in preseljevanja. Skratka- nič dobrega.
Zato morajo stvari ostati takšne kot so.

0
0

Vikky ne strinjam se!

0
0

js se čisto strinjam z Vikky. lahko bi jim dali sicer malo več pravic a bi se zgodilo tako kot je rekla Vikky.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*