0
0

Draco
“Onemel sem stal in jo gledal,”
Spomnem se, bil je 2. Avgust sonce je pripekalo in moji svetli lasje so se bleščali v vsem sijaju. Moj oče, plemenit čistokrvni čarovnik, je hodil meter pred menoj, skozi gnečo čarovnikov in čarovnic. Vedel sem, da je ta dan nekaj posebnega. Ne samo zato, ker sem šel po potrebščine z očkom, da bom 1. Septembra ves nov prišel v dvorano Bradavičarke, ampak tudi zato, ker sem vedel, da je med nami nekdo, ki je drugačen. Harry Potter. Vedel sem da lahko postanem njegov prijatelj, prijatelj s tistim, ki je kot dete pokončal Mrlakensteina in tako postal Fant, ki je preživel. Nisem vedel dosti o njem. Tako mu bom lahko dal priložnost, da me spozna v pravi luči in ne želim, da si misli, da sem njegov velik oboževalec. Moje misli je predramil oče, ki me je sedaj za roko vlekel do velike hiše- trgovine, kjer mi bodo skrojili obleko, pravo uniformo. Bil sem prepričan da bom prišel v Spolzgrad, dom mojega očeta, dedka, pradedka in vseh ki so kadarkoli bili moji predniki. Ta dom je dom za čistokrvne, za nas na kratko. In za Potterja, čeprav je mešane krvi.
Hermione
Pismo mi je zmešalo glavo. Bil je prvi avgust. Vedela sem da sem posebna, a da sem tako nenavadna si nisem mislila. Kot majhna deklica sem veliko brala o čarovnikih in čarodejih, a nisem si predstavljala, da sem eno tudi sama. Moja mami in oče sta človeka- zobozdravnika in jaz sem njuna hči, to dekle, ki ne bo šlo v najboljšo srednjo šolo in Oxfordovo fakulteto, temveč na Bradavičarko, Čarovniško šolo. Zanimalo me je ali bom tam imela prijatelje, ali bom o svojih močeh lahko povedala prijateljicam, kaj sploh rabim in kako spremeniti valuto iz Dolarjev v ta poseben denar.
“Mione, miška pridi dol,” se je iz kuhinje zaslišal mamin glas. Svoje goste lase sem vrgla nazaj, dvignila glavo in zaprla knjigo. Stekla sem po stopnicah navzdol in pozabila, da sem v pižami sredi belega dne, ker sem se utopila v svoje misli. Mama in ati sta sedela za mizo in brala pismo, ki je izgledalo kot iz starega veka-a takoj se mi je dozdelo, da je v resnici iz Bradavičarke. Tudi zato, ker je na oknu sedela sova. “Tu sem mami,” sem skoraj zašepetala in pogled staršev se je dvignil na moj izgled. Moji lasje so bili gosti, skodrani in rjavi, dolgi malo čez ramena in so bili videti širši kot moje drobceno telo. Moja srajčica za spanje je bila modra z zvezdicami, ki so se ponoči svetlikale, na nogah pa sem imela belo-rdeče črtaste dokolenke, ki so bile na eni nogi videti tako na drugi pa so skoraj štrlele dol. Ja, vem včasih sem videti res zanič. “Mione, srček, kaj nisva govorile o preoblačenju? Tudi, če je knjiga tako zanimiva nemoreš biti do 4. Ure v pižami,” je mehko dejala mama, vstala in me poljubila na čelo. Kot navadno sem si to obrisala, ker mi ni bilo po godu. “Če si boš takole brisala poljubčke svojega fanta, vrjemi, da tvoje zveze ne bodo preveč uspešne,” se je zasmejal ati, jaz pa sem se spačila:”Fuj ati! Jaz pa že ne bom nikoli v zvezi, fantje me ne zanimajo!”. Mislila sem smrtno resno. Vsi fantje so tako nadležni in se z njimi ne bom družila nikoli. “Ali si sploh kaj jedla, srčica?” je vprašala mami. Lahko bi rekla, da sem in končno izvedela zakaj sta me starša klicala, ampak moj želodec je glasno krulil. “Ne. Ampak mi nič ne pripravljaj samo kosmiče bom. In potem večerjo.” Sem pritrdila in staršema je bilo jasno, da se z mano nima smisla prerekati. Šla sem v kuhinjo, kjer je mama hotela pripraviti kosmiče zame a sem ji iz rok vzela šalico in rekla, da bom to storila sama. “Trmasta deklica je.” Se je zaslišal atijev glas iz kuhinje. “Nisem deklica, čarovnica sem,” sem zašepetala. Ko sem si naredila kosmiče, sem sedla za mizo nadsproti staršev in zavzeto jedla kosmiče. Naenkrat sem videla, da se bo mamina čeljust odprla in povedala, kar je pač hotela. “Ljubica… tole pismo je zate. Iz bradavičarke je. Piše kako in do kdaj si moraš priskrbeti potrebščine.” Je rekla in mu v roke potisnila pisemce. “Kdaj pa gremo?” sem med žvečenjem rekla in mami je odgovorila:” Jutri.”

0
0

uh,je pa velik,super!
Preberem pol,zdej nimam cajta

0
0

Samo tako da ti pomagam ves ubistvu je njun ship DRAmione ne pa DARmione

0
0

Love this <3

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*