0
0

7. Connor
Connor bi moral obdržati policistovo pištolo a takrat ni razmišljal. Tako razburjen je bil, ker je uspaval policista z njegovo lastno uspavalno pištolo, da jo je le spustil in tekel, prav tako neumno kot takrat ko je na cesti odložil nahrbtnik da bi lahko nesel Leva. Njegova denarnica z vsem denarjem je bila tam. Zdaj nima ničesar razen prazne žepe.
Pozno je že, oziroma zgodaj, sonce bo kmalu vzšlo. Z Riso sta hodila cel dan, s tem, da je moral Connor nositi nezavestnega desetinčka. Ko je napočila noč, sta ga z Riso izmenično čuvala medtem ko je drugi spal.
Connor ve da Levu ne smeta zaupati, zato ga je tudi privezal na drevo ampak tudi dekletu z avtobusa ne more zaupati. Samo skupni cilj preživetja ju povezuje.
Lune ni več na nebu a je nežen sij, ki naznanuje sončni vzhod. Do zdaj bodo njune slike povsod. Ste videli ta dva najstnika? Ne približujte se jima. Zelo nevarna. Nemudoma pokličite policijo. Smešno, kako je Connor v šoli poskušal prepričati ljudi da je nevaren, a ko je do tega res prišlo, ni vedel kaj naj si o tem zares misli. Verjetno je nevaren sam sebi.
Lev ga ves čas opazuje. Sprva je bil njegov pogled utrujen in svojo glavo je nagibal v eno stran a zdaj so njegove oči ostre. Connor jih vidi telo v medli svetlobi ugašajočega ognja. Ledeno modre. Preračunljive. Ta fant je čudna pojava.
Connor ne ve točno, kaj se dogaja na Levovem planetu in ni ravno prepričan, če želi izvedeti.
»Ta ugriz se bo zagnojil, če ga ne spereš.« reče Lev.
Connor pogleda k delu roke kjer ga je mali ugriznil, še vedno je zatekel in rdeč.
Pozabil je na bolečino a zdaj ga je Lev spet spomnil. »Bom že.«
Leg ga še naprej preračunljivo gleda. »Zakaj te bodo razvezali?«
Connor zaradi večih razlogov ne mara tega vprašanja. »Misliš zakaj SO me hoteli razvezati? Zato, ker kot lahko vidiš ne bom razvezan.«
»Pa te bodo razvezali, če te ujamejo.«
Connor želi tisti vzvišeni izraz na fantovem obrazu tako premlatiti a se zadrži. Ni ga rešil, samo zato, da bi ga pretepel.
»Torej kako je,« vpraša Connor, »če celo življenje veš ta te bodo žrtvovali?« to je mislil zbadljivo a Lev vprašanje vzame resno.
»To je bolje, kot če greš skozi življenje in ne veš svojega namena.«
Odgovor je bil verjetno namerno namerjen proti Connorju, kot da njegovo življenje nima smisla. Počuti se, kot da je on privezan na drevo in ne Lev.
»Verjetno je lahko huje,« reče Connor. »Lahko bi končala kot Humphrey Dunfee.«
Lev je videti presenečen ob omembi imena »Poznaš to zgodbo? Mislil sem, da so jo pripovedovali samo v naši soseski.«
»Ne,« reče Connor »Otroci jo pripovedujejo vsepovsod.«
»Izmišljena je,« reče Risa, ki se je ravno zbudila.
»Mogoče,« reče Connor. » Ampak nekega dne sva s sošolcem poskusila na spletu poiskati nekaj v povezavi z njim. In sva zadela to stran, ki je govorila o njem in kako so njegovi starši čisto znoreli. Potem se je računalnik sesul. Izkazalo se je, da sva zadela virus, ki je izbrisal celoten disk. Naklučje? Jaz ne bi rekel.«
Lev neverjetno gleda, ampak Risa, ki se ji to očitno gabi, reče. »Jaz ne bi nikoli končala kot Humphrey Dunfee, ker moraš imeti starše, da lahko ti zblaznijo. In jaz jih nimam.« Ustane. Connor odvrne pogled od umirajočega ognja in vidi, da je napočilo jutro.
________________________
OK. TUKAJ JE NADALJEVANJE. Ta teden bova bolj malo pisala, saj imava oba preveč dela bova pa nadoknadila med počitnicami. Upava da vam je nov del všeč. Demosthenes se je domislil te neverjetne zgodbe o Humphreyu, o kateri boste veči izvedeli v nadaljevanjih. Prosim da komentirate, ker nama pohvale in tudi kritike veliko veliko veliko pomenijo.
__________
Art3mis in Demosthenes
__________
art3mis.demosthenes@gmail.com

0
0

Uau, supr je(tako kot vse do zdaj)! Že cakam novi del!

0
0

Hvala 🙂

0
0

super. zelo. komaj čakam naslednji del

0
0

Super super super

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*