0
0

8. Risa
Risi je nelagodno, ko se začnejo na gozdnih tleh pojavljati odpadne vrečke hrane in polomljeni deli plastičnih predmetov. Prvi znak civilizacije so vedno smeti. Civilizacija pa pomeni, skupina ljudi, ki bi jih prepoznali če so njihovi obrazi že na »iščejo se« plakatih.
Risa ve, da se ne moreš popolnoma izogniti človeški družbi. Ne postavlja si iluzije o njihovih možnostih da bi ostali skriti. Seveda morajo ostati anonimni a do njihovega cilja je dolga pot. Potrebovali bi pomoč drugih.
»Ne, ne rabimo pomoči,« hitro ugovarja Connor, ko se okoli nijih kažejo vse jasnejši znaki civilizacije. Zdaj to niso več smeti ampak meter visoka kamnita ograda in električna postaja s časov, ko so jo še prevajali preko kablov. »Nikogar ne potrebujemo. Vzeli bomo, kar bomo potrebovali.«
Risa vzdihne in se trudi vzdržati že načeto potrpežljivost.
»Prepričana sem, da si zelo dober tat a se mi vseeno zdi da to ni dobra ideja.«
Connor je nad komentarjem videti užaljen. »Misliš, da nam bodo ljudje preprosto dali hrano in karkoli že potrebujemo, kar sami od sebe?«
»Ne,« reče Risa »Ampak če gremo v to z razmislekom imamo večje možnosti.«
Njene besede ali pa le njen preračunljiv ton s katerim govori razburijo Connorja in ta razdraženo pohiti dlje po poti.
Risa vidi da je lev iz daljave opasoval prepir. Če bo zbežal, pomisli Risa, je zdaj pravi trenutek, ko sva z Connorjem prezaposlena v naštevanju argumentov. In nato se ji posveti, da je to enkratna priložnost, da ugotovi če bo Lev res ostal z njima ali pa se samo igra z njima.
»Ne obračaj mi hrbta!« zarjovi na Connorja in se trudi nadaljevati prepir, medtem, ko z kotičkom očesa opazuje Leva, da bi videla, če se odloči pobegniti. »Še vedno govorim s tabo!«
Connor se obrne proti njej. »Kdo je rekel, da te moram poslušati?«
»Poslušal bi me, če bi imel polovico možganov ampak je očitno nimaš!«
Connor stopi bližje in udre v njen osebni prostor, dlje kot bi si ona želela. »če ne bi bilo mene bi bila že na poti v darovalski center!« reče on.
Risa dvigne roko, da bi ga odrinila a njegova roka je hitrejša in fant jo ustavi. V tem trenutku se Risa zave, da je šla predaleč. Kaj res ve o tem fantu? Da bi bil razvezan.
Mogoče za to obstaja razlog. Mogoče je ta razlog dober.
Risa se trudi da ne bi odstopila, saj bi mu to dalo še večje prednosti.
V svoj glas zbere vso moč ki jo premore. »Spusti me.«
»Zakaj? Kaj točno misliš, da ti bom storil?«
»To je že drugič, da si se me dotaknil brez dovoljenja.« odgovori Risa.
Še vedno je ne izpusti a Risa ugotovi, da je njegov prijem kanček popustil. Ni tesen, mehak. Ni grob, nežen. Zlahka bi se ga znebila z zasukom zapestja. Zakaj se ne?
Risa ve da to dela z razlogom a ne ve s kakšnim. Ali jo želi opozoriti, da bi jo lahko ranil če bi to hotel? Ali pa je njegovo sporočilo v nežnosti njegovega prijema, način da pove da on ni človek ki bi kogarkoli ranil.
No saj ni pomembno, pomisli Risa. Tudi nežno nasilje je nasilje.
Pogleda proti njegovemu kolenu. Dobro namerjena brca bi mu premaknila pogačico.
»V sekundi bi te lahko pravila na tla.« mu zagrozi.
Če je zaskrbljen, tega ne pokaže. »Vem.«
_______________________
Torej, današnje nadaljevanje sem objavil jaz, saj je Art3mis prezaposlena. Upava da vam je všeč in da boste potrpeli z nama do konca. Se opravičujem da je zadnje čase bolj dolgočasno a tudi to je del spoznavanja oseb. Prosim komentirajte ali pa naju kontaktirajte na mail. Veliko nama pomeni .
___________
art3mis.demosthenes@gmail.com
___________
Demosthenes in Art3mis

0
0

Hvala vsem, da berete najino zgodbo. Glede Rise in Connorja…… Boste videli v nadaljevanju

0
0

Hvala vsem, da berete najino zgodbo. Glede Rise in Connorja…… Boste videli v nadaljevanju

0
0

Nekem nagyon tetszik ez a történet. Nagyon jól írsz.

0
0

ősember (pračlovek), mislim da si zamešal/a dva jezika. Če želite prevedem, saj sem tudi jaz na pol madžarka: zelo mi je všeč tvoja zgodba. Zelo dobro pišeš.
Tudi meni se zdi tako

0
0

Zelo zelo dobro zgodbo pišeta. Ali bosta Risa in Connor par?

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*