0
0

17. RISA
Policisti na vseh hodnikih! Policija pri vhodu! Risa ve, da je za to kriv Lev. Ni le pobegnil, celo izdaj ju je. Učiteljica jima je zagotovila, da bo pomagala ampak kaj če laže? Kaj če ju bo le predala policiji?
Ne razmišljaj o tem! Le skloni pogled k dojenčku. Policisti vidijo, ko je kdo paničen a če gleda navzdol, bi lahko njena panika pomenila skrb za otroka.
»Če še kdaj vidim Leva,« reče Connor »Ga bom sam razvezal.«
»Ššš,« reče učiteljica in ju vodi čez gnečo k izhodu.
Risa ne more obsojati Connorjeve jeze. Sama sebe krivi, da ni videla čez Levovo masko. Kako je bila lahko tako naivna, da je verjela, da je Lev zares na njihovi strani?
Morala bi ga pustiti tam v avtu, da bi ga razvezali.
»Utihni.« reče Risa. »Samo da prideva na varno.«
Ko se približata vratom opazita še en par policistov, ki stoji pred vhodom v šolo.
»Daj mi dojenčka,« naroči učiteljica in Risa jo uboga. Šele kasneje se zave, da ji je vzela otroka a takrat to ni bilo pomembno. Lepo je, ko te vodi nekdo, ki ve kaj dela. Mogoče pa gospa ni sovražnik. Mogoče ju bo rešila.
»Jaz bom šla naprej,« reče učiteljica. »Vidva pa se ločita in pojdita ven skupaj z drugimi.«
Brez dojenčka Risa le s težavo skriva strah v svojih očeh a se zave, da to ni pomembno. Zdaj Risa ve zakaj je gospa vzela otroka. Ja, Lev ju je izdal. Ampak če imata srečo imajo le opis fanta z razmršenimi lasmi in temnolase punce z dojenčkom. Če izvzameš otroka, bi bila lahko kdorkoli s šole.
Učiteljica Hannah gre mimo policista in ta jo le na kratko premeri. Potem pa pogleda k Risi in njegove oči ostanejo na njej. Risa ve, da se je ravno izdala. Ali naj se obrne in teče nazaj proti šoli? Kje je Connor? Ali je pred njo ali je zaostal?
Ne ve. Popolnoma sama je.
In potem pride rešite.
»Živjo Didi.«
Bila je Alexis, zgovorna punca z avtobusa. Približa se ji od zadaj in Chase se je stiskal k njeni rami. »Učenci ves čas sprožajo požarne alarme.« reče. »No vsaj rešila sem se matematike.«
Nenadoma so se policistove oči ustavila na Alexis.
»Vstavite se gospodična.«
Alexis je videti presenečena. »Kdo, jaz?«
»Pridite sem. Zastavili bi vam nekaj vprašanj.«
Risa nadaljuje svojo pot in zadržuje dih zaradi strahu, da bi njeno olajšanje pritegnilo policistovo pozornost. Risa ne ustreza kriterijem ki jih jiščejo… Ampak Alexis pa! Risa ne pogleda nazaj le hodi po ulici.
V nekaj minutah jo Connor dohiti. »Videlsem, kaj se je zgodilo. Prijateljica ti je ravno rešila življenje.«
»Kasneje se ji bom zahvalila.«
__________________________
Oprostite ker je ta del krajši ampak sva imela z Demosthenesom težave z internetno povezavo pa jaz zem zelo zaposlena z pripravami na božič in vse… Glede tega kdaj bova objavila nadaljevanje nisem gotova mogoče danes jutri, pojutrišnjem nevem ker sva res zelo zaposlena in ta internet…
_______
Art3mis in Demosthenes

0
0

kdaj bo pa nasledni del

0
0

Dvala vsem za odgovore in Camm za lepe želje. Tudi midva vam želiva blagoslovljen božič in srečno novo leto.

0
0

oooooommgg,pa že spet tok coooll zgodba haha… tok ka vedno,res carssskoooo!!!!
prooossssm čimprej nadaljujta,sej sta enedva izmed top 20 naj pisateljev,hahaha 🙂

re s full hudo no kaj nej rečem… 🙂

pa še vse čestitke za trud!!

0
0

First!! Spet je super neglede na to, da je del krajši. Zapleti so res dobri. Ne se preveč obrememnjevati z rednimi objavami, čeprav komaj čakam na nove dele. Raje uživajta v preznikih. Želim vama vse najlepše in najboljše v novem letu.

0
0

Top of the top!Nadaljevanje me ni razočaralo,na nov del se pa,ker pač ni časa, splača počakat.Super zgodba!

0
0

cool zgodba

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*