2
0

Pred njimi Hannah seče v žep in z njega povleče avtomobilske ključe ter se obrne proti parkirišču. Vse bo v redu, si prigovarja Risa. Rešila nas bo. Risa bi lahko v tem trenutku verjela v čudeže in angele… Potem pa za sabo sliši znan glas.
»Počakaj! Ustavi se!«
Obrne se in zagleda Leva, opazil ju je, in čeprav je daleč stran, se hitro prebija preko gneče.
»Risa! Connor! Počakajta!«
Ni bilo dovolj, da ju je izdal, zdaj policiste vodi proti ubežnikom in ni edini. Alexis še vedno stoji ob policistu pri vhodu. Od tam ima lep pogled na Riso, tako policistu s prstom pokaže nanjo. Policist nemudoma seže po radio, da bi obvestil ostale.
»Connor v težavah sva.«
»Vem, sem videl.«
»Počakajta!« kriči lev, še vedno je daleč, a se približuje.
Risa išče Hannah a ta je izginila v množici otrok.
Connor pogleda Riso in v njegovih očeh je videti kako ga je strah. »Teci.«
Takrat Risa ne okleva. Teče z njim ter se prebija proti ulici ravno, ko na sceno pripeljejo gasilski avtomobili z prižganimi sirenami. Vstavijo se naravnost pred njima. Nikamor ne moreta. Požarni alarm se je sprožil v pravem trenutku in tako jima je uspelo priti do te točke ampak razburjenje seje poleglo. Otroci so zdaj mirni in policisti z vseh koncev se obrnejo proti ubežnikoma.
Kar potrebujeta, je novo razburjenje. Nekaj kar je huje od požarnega alarma.
Odgovor pride preden risa uspe zbrati svoje misli. Spregovori takrat ko še sama ne ve kaj naj reče.
»Ploskaj!«
»Kaj?«
»Samo ploskaj. Zaupaj mi!«
Vonnor pokima in tako pokaže, da je razumel. Začne s ploskanjem sprva počasi, potem pa vedno hitreje in hitreje. Tudi Risa ploska, oba začneta ploskati, kot da bi bila na koncertu najljubše glasbene skupine.
Za njima nek učenec spusti nahrbtnik in se zazre vanju z obrazom polnem groze.
»Ploskači!« zakriči.
Beseda potuje z nadsvetlobno hitrostjo.
PloskačiPloskačiPloskači…
Odmeva med otroci. V trenutku doseže kritičen obseg in množico zajame panika.
»Ploskači!« kričijo otroci na dvorišču in množica se spremeni v stampedo. Otroci tečejo a nihče ne ve kam. Vse kar vedo je, da morajo čim prej stran od šole.
Risa in Connor še naprej ploskata, zdaj so njune roke rdeče od sile njunega aplavza. Zdaj, ko otroci tečejo zaslepljeni z grozo, ju policisti ne bodo našli.
Lev je izginil v množici in vse je veliko huje kot ob požarnem alarmu, ki še vedno odmeva med kriki, kot da naznanja konec sveta.
Prenehata s ploskanjem, da bi se tako pridružila stampedu ter tako postaneta del podivjane množice.
Potem pa se jima nekdo približa od zadaj. Hannah je. Njen načrt, da bi ju odpeljala iz kraja dogodka so izginili, zato Risi preda dojenčka.
»Na Flemingovi ulici je trgovina s starinami,« jima reče. »Poiščita Sonjo. Ona vama lahko pomaga.«
»Nisva ploskača,« je vse kar Risa takrat reče.
»Vem, da nista. Vso srečo vama želim.«
Ni bilo časa, da bi se ji zahvalila. Množica jih loči in tako Hannah odnese stran od njiju. Risa se spotakne in tako vidi, da sta prišla do ulice. Promet se je ustavil, ko stotine otrok tečejo stran od teroristične grožnje, kjerkoli že je. Otrok v Risinem objemu joka a njegov glas je nič v primerjavi z predirljivimi kriki učencev. V trenutku prečkata cesto in izgineta z množico.
____________________________________________________
Tako spet je tu nadaljevanje naine zgodbe in ja dejansko nadaljevanje ne extra. Upava, da vam je všeč in da si boste vzeli trenutek za komentar, ker nama to ogromno pomeni.
Glede prejšnjega extra dela verjetno še ne razumete čisto vsega ampak nekaj stvari bova kmalu razjasnila, v tem delu sva omenila Sonjo (sonjin zaboj z pismi) če imate kakšno teorijo, kdo je ona?
Drugo, sva rekla, da so ploskači dost pomembni pa ne samo v tem delu tudi v prihodnosti se bodo še pojavili, (Kajne Lev?… )
Torej za naslednji del sva z Demosthenesom razmišljala ali naj objaviva še en extra? Ker imava nekaj v mislih samo nevem… Dajte v komentar napisat ali želite razvezani/28/(18. Lev) ali še en extra. To kar boste večkrat komentirali, bova objavila.
____________________________________________________
Art3mis.demosthenes@gmail.com
__________________________
Art3mis in Demosthenes

  • Art3mis
    Ojoj oprostite za vse napake v pisanju, ker piševa na telefonih se zna zgodit, da se zatipkava.
0
0

Ja jasno da si želiva videt kako si jih predstavljaš bella. 🙂

  • Art3mis
    Ja pa glede sonje imaš deloma prav.
0
0

Jaz sem za extra, ker radaaaa odkrivam skrivnosti.

0
0

ja tko ka vedno…
cooll od coolla!!! 🙂
in zlo taka čustvena zdodba je,res carsko!
eh,nima veze,sej je čist mau napak pa ja telefon je telefon…
vidva napišta čist kar hočta..
.

0
0

Ok torej v bližnji prihodnosti pričakujte extra.

0
0

Meni je super.
In nujno morata napisati še en extra.

0
0

super pista naprej in napista se en extra

0
0

Spet super nadaljevanje,kot vedno.Pa še en extra bi bil tudi super.In glede tiste Sonje,mogoče je ona nekakšen ‘angel varuh’razvezanih?Še eno vprašanje za Art3mis(no,za vaju oba).Pred kratkim sem narisala neke portrete kako si jaz predstavljam vajne junake.Sicer niso preveč dobri,ampak vseeno.A bi želela videti?Še enkrat,kul zgodba!

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*