0
0

PloskačiPloskačiPloskači…
Odmeva med otroci. V trenutku doseže kritičen obseg in množico zajame panika.
»Ploskači!« kričijo otroci na dvorišču in množica se spremeni v stampedo. Otroci tečejo a nihče ne ve kam. Vse kar vedo je, da morajo čim prej stran od šole.
Risa in Connor še naprej ploskata, zdaj so njune roke rdeče od sile njunega aplavza. Zdaj, ko otroci tečejo zaslepljeni z grozo, ju policisti ne bodo našli.
Lev je izginil v množici in vse je veliko huje kot ob požarnem alarmu, ki še vedno odmeva med kriki, kot da naznanja konec sveta.
Prenehata s ploskanjem, da bi se tako pridružila stampedu ter tako postaneta del podivjane množice.
Potem pa se jima nekdo približa od zadaj. Hannah je. Njen načrt, da bi ju odpeljala iz kraja dogodka so izginili, zato Risi preda dojenčka.
»Na Flemingovi ulici je trgovina s starinami,« jima reče. »Poiščita Sonjo. Ona vama lahko pomaga.«
»Nisva ploskača,« je vse kar Risa takrat reče.
»Vem, da nista. Vso srečo vama želim.«
Ni bilo časa, da bi se ji zahvalila. Množica jih loči in tako Hannah odnese stran od njiju. Risa se spotakne in tako vidi, da sta prišla do ulice. Promet se je ustavil, ko stotine otrok tečejo stran od teroristične grožnje, kjerkoli že je. Otrok v Risinem objemu joka a njegov glas je nič v primerjavi z predirljivimi kriki učencev. V trenutku prečkata cesto in izgineta z množico.
18. Lev
To je pravi pomen samote: Lev Calder je na tleh preko njega pa se preriva podivjana množica najstnikov.
»Risa! Connor! Pomagajta mi!«
Nikoli ne bi smel izdati njunih imen, a za to je prepozno. Ko ju je poklical, sta zbežala stran od njega. Nista čakala, tekla sta. Sovražita ga. Vesta, kaj je naredil. Zdaj stotine nog tečejo preko njega kot, da ga sploh ni tam. Nekdo stopi na njegovo roko, potem nekdo stopi na njegov hrbet in se odrine od fanta, da bi dosegel večjo hitrost.
Ploskači. Vsi kričijo o ploskačih, samo zato, ker je sprožil tisti neumni alarm.
Dohiteti mora Riso in Connorja. Mora jima razložiti, jima povedati, da mu je žal, da je bilo to, da ju je izdal napaka in povedati mora, da je on sprožil alarm, da bi lahko pobegnila. Mora jima razložiti. Zdaj sta njegova edina prijatelja. Bila sta. Ampak nista več. Vse je uničil.
Končno, se je stampedo otrok tako umiril, da je lahko Lev vstal s tal. Hlače je imel raztrgane. V ustih ima okus krvi, gotovo se je ugriznil v jezik. Poizkuša se zbrati v situaciji. Večina množice je na drugi strani ulice in še dlje, ter izginja v stranskih ulicah. Ostali so le še tisti, ki so se obotavljali.
»Kaj le stojiš tam,« reče fant, ki teče mimo njega. »Na strehi so ploskači!«
»Ne.« reče drugi fant, »slišal sem, da so v jedilnici.«
Policisti hitijo gor in dol preko šolskega dvorišča in lažno kažejo urejenost, kot da bi točno vedeli, kaj storiti v taki situaciji.
Connor in Risa sta ga zapustila.
Ugotovil je da bo, če ne bo pobegnil tako kot vsi ostali, postal sumljiv za policijo.
Teče stran, čuti več nemoči, kot štorkljam otrok. Ne ve koga bi za to krivil: pastorja Dana, ki ga je osvobodil? Samega sebe, saj je izdal edini osebi, ki bi mu lahko pomagali? Ali bi moral kriviti boga, ki mu je dovolil, da doseže ta grenek trenutek svojega življenja? Zdaj si lahko kdorkoli želiš biti, je rekel pastor Dan. Ampak v tistem trenutku se Lev počiti, kot da je nihče.
To je pravi pomen samote: Levi Jedediah Calder, ki nenadoma spozna, da ne obstaja več.
____________________________________________________
Razvezani se vračajo! Tako zadnje čase sva z Demosthenesom bolj zaposlena, zaradi šole in jaz še zaradi bloga in gledaliških vaj, ki jih bom imela zdaj bolj pogosto, zato lahko pričakujete, da bova objavljala neredno. Čim prej in čim več seveda čim bolje a imava pred pisanjem prioritete. Upava, da vama je nadaljevanje všeč, sicer je le obnova tistega kar ste že prebrali a z Levovega vidika, kar se mi zdi, da je super glede na to, da že dva/tri tedne niste brali te zgodbe. Prosiva, za komentarje seveda… Veliko nama pomeni in tukaš še posebej, da veva, če bo gdo še bral zgodbo.
Art3mis in Demosthenes

0
0

Bomo brali
Kdaj bo nadaljevanje?

0
0

Jutri.

0
0

Ja itak zgodba je pa itak vsakic se bolsa

0
0

Itak da bomo še brali zgodbo! Vsaj jaz,ker je super na splošno,tole nadaljevanje je pa tudi carsko.

0
0

itak da bom brala naprej! nadaljevanje je super

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*