0
0

Jezno sem zaloputnila omarico. Bila sem razjarjena. “Ne razumem, kako mi je lahko to naredil!” sem sikala medtem ko sem si obuvala čevlje.
“Neumno, bi jaz temu rekla.” mi je odgovorila Izzy in še naprej buljila v svoje nohte. ‘Bi jaz temu rekla.’ ona to kar naprej govori. Je moja najboljša prijateljica zadnji dve leti, a poznava se kot, da bi se poznali že celo življenje. Ima dolge črne lase. Vedno nosi kapo, s katero si kar naprej zakriva večino obraza. Črna je njena barva in zna biti tečna do ljudi, ki niso njeni prijatelji. Stvar v tem pa je, da nima veliko prijateljev. Njeni prijatelji so jaz, njena mačka in Joe. Več o njem kasneje. Ravno v tem trenutku si je moja najboljša prijateljica zamišljeno ogledovala svoje nohte, medtem ko sem jaz norela okoli nje. “Hočem reči, ja ni mi ravno rekel, da me ne mara… Ampak prosim te! Stacey mi je vse povedala. Seveda sem pomislila, da mogoče laže ampak jokala je.” Izzy je skomignila in me pogledala v oči. (Ki sem jih mimogrede komaj videla izpod njene kape.) “Mogoče, se ti to zdajle zdi pomembno.” mi je rekla “Ampak povem ti, kmalu boš dojela, da te ni vreden.” Zavzdihnila sem in zatresla se mi je ustnica. V očeh so se mi nabirale solze in moja jeza se je prevelila v žalost. “Ne!” mi je jezno rekla Izzy “Ne boš jokala zaradi njega, ne ne boš!”
“Če, je pa tako srčkan.” sem posmrkala in Izzy je zavila z očmi.
“O tem bi se dalo govoriti.”
S temi besedami se je sunkovito obrnila in odšla proti izhodu. Jaz sem še vedni stala pri omaricah in se smilila sama sebi. Vedela sem, da me bo tako ali tako počakala pri kavarni. Začutila sem kako se je nekdo prikradel za mano in me nalahno boksnil v ramo. Prestrašila sem in poskočila. Ob tem se je Joe seveda nasmejal, a ko je videl izraz na mojem je takoj utihnil. “Kaj je bilo?” je zaskrbljeno vprašal. Zdaj sem končno bruhnila v jok. “Mislim, da me je pustil.” sem zajokala. “Prasec!” je rekel kot da bi bil ogorčen ali kaj takega. “Noah.” sem mu pojasnila, potem ko sem opazila zmeden pogled na njegovem obrazu. Sočutno me je pogledal in objel in mi pustil, da sem se izjokala na njegovi rami. Ko sem končno še zadnjič posmrknila sem ugotovila, da se mi je najbrž razmazala maskara, zato sem rekla Joeu naj me počaka pred kavarno z Izzy, medtem ko si grem jaz popravit makeup. Joe je hotel še nekaj reči, ko je po hodniku prišla gruča fantov in Joea začela prijateljsko traplati po ramenih. Joe je popularen, ampak se kljub temu druži z nama. Zase nevem ali sem popularna ali ne. A tudi če sem, to ni važno, saj se tako ali tako ne bi družila z tistimi ‘popularnimi’. Izzy pa vsekakor ni popularna. Mislim, lahko bi bila če bi hotela biti, a noče se vključiti v ‘družbo’. Ker ji ‘družba’ ni všeč. Prav zato je drugačna od drugih. Prav zato sva postali prijateljici. No pravzaprav sva postali prijateljici, ko sva bili dodeljeni v laboratorijski par pri kemiji in je Izzy dodala smešno pripombo o vreščečem glasu naše učiteljice. Joe je moj prijatelj že od petega razreda a šele zadnj leto sva se zbližala in tako sta Izzy in Joe moja najboljša prijatelja. Joe je visok in mišičast. Obseden je s fitnesom. Ima svetlo rjave lase in rjave oči. Njegovi zobje so kristalno beli in pojma nimam kako mu to uspe. Večina punc pravi, da je popoln. A v resnici ni tako samozavesten kot se sliši. In tudi super prijazen je. Vedno me potolaži in mi pokaže lepšo stran sveta. Uh kako osladno se je to slišalo…Na živce mi gre kako ljudje gledajo samo zunanjost. Zadnjič naprimer mi je neka punca rekla: “Je res, da se družiš s Joeom? Je res da ima toliko sixpekov kot pravijo? In tudi tista emo Izabella je zraven, ne? Pa menda nista par?”
In Izzy sploh ni emo. Rada se oblači v črno in nosi kapuce. Mislim, da je to samo zato da bi se skrila pred ljudmi. In kar naprej se smeji ko smo sami. Ampak ne zadnje čase… Njena starša sta se ravnokar ločila in seveda jo je to zelo prizadelo. Ko sem razmišljala o vsem tem sem skoraj pozabila na Noaha. Mogoče bi tudi o tem morala razložiti…
Noah mi je všeč že od začetka šolskega leta, ko naju je učiteljica določila za partnerja pri kemiji. Veliko sva se pogovarjala in se zbližala. Potem me je enkrat povabil ven in mi rekel, da sem mu všeč. “Samo všeč, ali všeč všeč?” sem vprašala in odgovoril je, da sem mu všeč všeč. In nato pridem v šolo kjer mi Stacey vsa objokana pove, da misli njen fant Noah šel ven z drugo punco. Bila sem šokirana. Nisem vedela, da ima punco! In rekel je, da sem mu všeč. Povrh vsega pa je še najlepši na naši šoli (po mojem mnjenju). Mislim ima blond lase, modre oči, je visok in ima mišice in vse. Je tudi prijazen, srčkan in ksr naprej daje komplimente. Ampak je pošast! Navadna pošast je! Popravila sem si makeup in šla ven kolikor hitro sem mogla. Izzy in Joe me morata razvedriti. Ko sem bila pred šolo sem že videla Joea in Izzy kako me čakata v kavarni čez cesto. Tekla sem proti njima, ko mi je nekdo prekrižal pot.

Okej spet nekaj ki sem si na hitro izmislila. Ja, nadaljevala bom I spy a liar samo ne vem se kdaj. Pisanje je nenazadnje moj hobi, ne pa služba. Aja in imam tudi mail: shelly.xox1@gmail.com
Nekdo je nekaj časa nazaj vprašal zanj in ja tukaj je…. Pa še eno vprašanje imam za vse bralce in pisateleje. Ali se boste udeležili cankarjevega tekmovanja in če ja, katero knjigo imate letos kot (temo?)?
Pozdravčki!

0
0

Wow, super zgodba. Zelo dobra

0
0

Saj so po celi Slovenije za Cankarjevo iste knjige. Za 6. in 7.r je ista knjiga in za 8. in 9.r je ista knjiga. Letos je za 7. in 6.r Matilda(Roald Dahl) in Velecirkus Argo(Feri Lainšček). Seveda sem se udeležila Cankarjevega tekmovanja in ker sem 7.r bom imela tisti dve knjigi in vsi ki so 6. Ali 7.r po celi Sloveniji in bodo tekmovali bodo imeli ti dve knjigi.

0
0

Zakaj to tu pišeš???(Lili)

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*