0
0

“Kaj?” je vse kar lahko Ava trenutno izstisne iz svojega zaprepadenega telesa. “Ethan je tukaj, da bosta lahko končno našla tvoj talent. Za predtsavo… saj veš? No, ker nikoli nisi blestela v ničemer-” in to je bilo dovolj, da je (Avina mačeha) Margaret končno utihnila, saj se je zavedla, da je rekla preveč. “Ne razumem,” jo je ignorirala Ava. “Mar še ne ve,” je Margaret ostro pogledala njenega moža. “Marge.. Deklica je izvedela pri 5-ih. Nismo ši v detaile…” Je vse kar je Ava še slišala in poslednje besede so preprosto odplavale mimo nje. Opažala je svojo zamorjenost zadnje čase in opažal jo je tudi Ethan.

Ethan jo je najbrž najbolje razumel od vseh ljudi, ki jih je poznala. Bolje kakor prezaposljen oče, bolje kakor Margaret in najbrž tudi bolje kakor Lee. “Pridi Ava,” je rekel, da bi prekinil burno vzdušje v jedilnici. “kaj, ko bi začela?” Prikimala je in iz jedilnice sta se preselila v sobo namenjeno njenem izobraževanju. Majhno sobico prej namenjeno njeni sestri so zdaj zapolnjevali miza, tabla kateder in omarice. “Kaj se dogaja,” se je Ava za zaprtimi vrati te sobice končno sprostila. “Ne veš vsega mar ne?” Jo je mirno vprašal. Brez, da bi jo ošinil s pogledom je poznal njen odgovor. “Šla bova po vrsti prav?” Je rekel in se vsedel na stol ob vratih.

– Veš za žrtvovanje na trgu kajne?
– Da.
– V redu… Kaj pa glede izbora… Žrtev?
– Mar ‘žrtev’ ne žrebajo?
– Ne. To ni žreb. Stvar je… Precej bolj mračna. Je izbor žireje v najinem primeru države, pomembnih organov v državi, so pa tudi vplivi izodzadja…
– Seznam osumljencev…
– Ja… Oba veva, da tvoj položaj ni stoprocentno varen. In tu sem, da to spremeniva.
– Pa je to legalno? Lahko učitelji-
– Je nekakšno delo na črno, ampak to delam zate Ava. Še sama ne veš koliko mi pomeniš kot učenka.

Zadnje besede so se kakor majhna rezila zapičile v njeno dušo. Vedno bolj se je oddaljevala od njenih bližnjih in to je opažala šele takrat, kadar se je zavedla tega, koliko jim pomeni. Ni želela, da bi se Ethan žrtvoval, zato, da bi POSKUSILA samo poskusila njo obdržati pri življenju. Večkrat se je zasačila pri samomorilskih mislih in večkrat si je že obljubila, da nase ne bo položila roke še posebej, če ji uspe preživeti žrtvovanje. Toda zadnje čase se niti sama ni poznala.

“Torej te prej osmešijo na nekakšni ‘predstavi talentov,'” je rekla Ava in se zazrla skozi okno. “Tega nebi poimenoval ‘predstava talentov’. Gre bolj za… Predstavitev v palači modrosti. Tam bodo pregledali tvoje dokumente in ti jim poveš kakšno korist bi imeli, če te bi pustili pri življenju.” Pokimala je. “No,” se je zopet oglasil Ethan; “Kaj, ko bi začela?”

***

“Preučil sem tvoj primer,” je rekel Ethan. “Najbolje bi ispadla kakor dekle, ki v svoji prihodnosti ne planira družinskega življenja, ampak bleščečo kariero, ki bi prav tako kot njej koristila državi.” Avi je ugajalo… samo kaj bi bila lahko njena ‘bleščeča kariera’? “Prestaviti se moraš koristen za državo in talentiran v temu kar imaš namen predstaviti… a vendar ne preveč talentiran. Me razumeš,” ji je še naprej predaval. “Država ima praktično vso kontrolo nad tem koga bodo ubili,” je vse, kar je Ava povzela iz njegovih besed.

0
0

Hvala vsem, tudi vi ste super. Upam, da mu kmalu uspe dokončati nadaljevanje 😀

0
0

Kdaj pride next?

0
0

Zgodba je the best. Res, super osebe, vse je super

0
0

Rada bi se ti zahvalila za to super zgodbo. Super osebe super vse!

0
0

Super zgodba!Res carska

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*