1
0

Stara sem dvanajst let in mesa preprosto ne maram. Ja tudi zato ker nočem jesti živali ampak tudi okus mi ni preveč všeč. Ponavadi sem jedla od mesa samo hrenovke in čevapčiče in pohanega piščanca ker se mi to ni zdelo podobno živalim in mi je bilo še kar všeč zdaj se mi je pa še to kako naj rečem… zagnusilo… Ali je vredu da zdaj sploh ne jem NIČ mesa niti na pici, nikjer?

0
0

Hvala za vse odgovore res mi veliko pomeni vaše mnenje 🙂

0
0

Hej, vredu je, da ne ješ mesa. Jaz sem z tem začela praktično v 5 razredu. Začelo se mi je gnusiti, saj so nam dajali žilavo meso, nato pa sem jedla samo še hrenavke in medaljone. Še sedaj delam tako. Mesa se skoraj da ne pritaknem. Vendar obstajajo posledice. Stvari, ki jih zavžiješ z mesom moraš dobiti drugače. In iz lastnih izkušenj, jaz sem imela na začetku hude vrtoglavice. Eno sem doživela malo prej.

0
0

Meso je the best

0
0

po moje je ok, samo vse vitamine ki jih dobimo z mesom moraš nadomestiti z žitaricami in podobnim.

0
0

Jaz sem včasih imel enak problem, saj nisem maral mesa. Tako kot ti sem rad jedel hrenovke, pašteto, piščančje medaljone in podobno. Sam pri sebi sem se nato odločil, da se bom malce prisilil poskusiti. In, če mi je dobro pojem do koca, če pa mi je za nič ga pustim pri miru. Jej tudi veliko soje in takih reči saj vegetarijanci jedo sojo namesto mesa.
Upam, da sem ti pomagal.

0
0

Kot je že odgovorila metalica lahko meso nadomestiš z vsemi raznimi beljakovinami kot so:
Vitamin A
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin B12

Drugače pa ti tudi priporočam da piješ tudi več mleka, jogurtov saj je v mlečnih izdelkih veliko žleza. Upam da sem ti kaj pomagal :).

0
0

Ja, če boš uspela nadomestiti železo in beljakovine, ki jih dobimo z mesom.

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*