0
0

tukaj sem z novim delom hvala za vso podporo xoxo
_____________________________________________________________________________
Mame kot običajno ni bilo doma. Počasi sem se povzpela po stopnicah in priprla vrata očetove pisarne, delal je, kot vedno. Uredila sem se za Tejin ‘žur’; oblekla sem poletno obleko marelične barve z rožastimi vzorci, pod katero sem nosila bele all-starke. Moje nežne kodre sem zravnala. Ko sem bila že skoraj pripravljena sem nad vse skupaj oblekla nekoliko prevelik pulover (da oče nebi kaj posumil). Šla sem nazaj do očetove pisarne in počasi odprla vrata “Oči,” sem začela “ven grem.” obrnil se je proti meni in negotovo pokimal nato pa se obrnil nazaj proti njegovemu računalniku. Šla sem nazaj dol po stopnicah. Bil je hladen jesenski večer, zato sem oblekla tudi svojo jopico. Na poti do vrtnih vrat sem v vrtni hiški pustila nekaj svojih oblek, (da bom lahko mami rekla, da sem bila pri psihologinji) Z avtobusom sem se peljala do ulice v kateri je živela Teja.
Skoraj v istem trenutku kakor sem pozvonila mi je Teja odprla vrata. “Hej,” sem pozdravila. V zadregi me je spustila noter. Na moje veliko presenečenje je bila hiša prazna “Kje so vsi,” sem jo vprašala “Pridejo,” je rekla. Opazila sem, da jo nekaj moti na moji obleki. Povzpeli sva se po širokih stopnicah do hodnika na katerem je odprla vrata, ki so vodila v prostorno dekliško sobo. Usedla sem se na njeno posteljo, medtem, ko je ona brskala po svoji omari. “Tukaj,” mi je podala črno mini krilo in bel top, ki se zaveže na hrbtu “pojdi se preoblečt.” Zavzdihnila sem in šla v njeno kopalnico. Prišla sem nazaj v sobo in pomagala mi je zavezati trak na vratu, nato pa me je postavila pred ogledalo. “No” je zavzdihnila “kako se ti zdi.” “waw Teja brez besed sem,” sem navdušeno dahnila. Pomignila mi je naj pridem z njo nazaj v kopalnico kjer je popravljala moj make-up. “Ti je všeč ta barva,” je rekla potem, ko sem nanesla šminko. “mhm,” sem zavzdihnila medtem ko sem strmela v ogledalo. Šminko sem hotela pospraviti nazaj v njeno torbico a me je vstavila: “obdrži jo,” je rekla in mi jo stisnila v roko v tistem trenutku je pozvonilo pri vratih in Teja jih je brez besed tekla odpret.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Na zabavi se nisem imela preveč dobro. Razen Emili nisem imela veliko prijateljev, zato se nisem z nikomer družila; večino časa sem sedela na kavču in se dolgočasila. Odločila sem se, da sem žejna zato sem šla do pulta s pijačami, tam sem si natočila coca-colo na poti nazaj, pa sem se zaletela v eno od Tejinih prijateljic in jo po nesreči polila z mojo pijačo “Oprosti nisem-” “Ema?!” zvenela je presenečeno, a jezno; “kaj TI delaš tukaj” “Povabljena sem,” sem rekla nekoliko negotovo. Nervozno je pogledala okoli sebe in me povlekla v stranišče za goste v bližini in zaklenila vrata. “Pa kaj je s tabo!?” me je napadala “tukaj nisi zaželena,” se je v zadregi smejala “Ne vem zakaj je Teja tako prijazna s tabo ampak ne navadi se, ker ne bo trajalo dolgo. Priporočam ti, da greš dokler še lahko, ker če ne se ne bo dobro končalo,” je še dodala, ko se je počasi premikala proti vratom, ko jih je odprla pa naju ju obe čakalo presenečenje…
____________________________________________________________________________
to je to za zdaj havla za branje 🙂

0
0

Nadaljuj, ful dobro pišeš

Prikazujem 1 rezultat
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*