Odgovorjeno
0
0

Mislm, da mam neke psihicne probleme. Nism tko nora al pa kej tazga ampak sm stalno zivcna. Tok me je blo strah sole, da sm velikokrat kar bruhala ali pa zbolela. Na zacetku pocitnic sm teden in pol vsako noc sanjala solo! In tudi, ce so zdaj pocitnice sem zelo nemirna. Obcutek imam, da sploh nimam vec kontrole nad svojimi mislimi in moje razpolozenje se spreminja neverjetno hitro. Zdaj sem lahko super vesela in takoj naslednji trenutek imam napad jeze, ki je cez nekej minut ze pozabljen. Vedno pogosteje pa imam tudi tak cuden obcutek. Zelodec se mi zategne in izgubim koncentracijo. Malo se raziskovala in mislim, da bi lahko imela tezave s tesnobo ali depresijo (lahko se razvije zaradi tesnobe). Ima kdo kaksen predlog kako bi to lahko resila? Ne poznam nobene 15-letnice, ki bi imela take probleme in tudi starsem sem ze namignila pa samo recejo naj se ne sekiram tok.

Odličen odgovor
0
0

Ojla,
mislim, da je najbolje, da se pogovoriš z osebo, ki ji lahko zaupaš in veš, da ti bo pomagala (npr. mama, sorodniki…)
Predlagam, da se pogovoriš z psihologinjo, saj ti bo znala svetovati in lahko tudi rešiti ta težek problem. Poskusi se sprostiti, druži se s prijatelji ali hišnimi ljubljenčki (če jih imaš), uživaj v počitnicah in delaj to kar te veseli. Da ti bo lažje lahko poslušaš glasbo, ki ti je pri srcu, greš na sprehode, pogledaš kakšen dober film… Tudi mene je kdaj pa kdaj strah testov pa teh ocen, ampak življenje gre naprej ne glede kaj se zgodi. Dobro se nauči snov in dobro poslušaj razlago v šoli. Med počitnicami pa delaj to kar te veseli.
Upam, da sem ti pomagala.
Lp

0
0

Rada se imej. Pomembno je, da verjameš vase in kljub temu, da ti življenje ni namenilo najlažje poti, ohranjaš dober odnos sama s sabo in se imaš res rada.

Ko dobiš napad jeze, pomisli, da bo kmalu pozabljen. Ne sekiraj se zaradi vsake tesnobe, ljudje se moramo kdaj zjokati, moramo se tudi kdaj tresti, mora nas biti strah. Vse to je del življenja.

Zelo pogosto smo v svetu tudi manj iskreni, vsi se pretvarjamo, kako sijoča življenja imamo, ampak verjemi, da vse nasmejane face iz tvoje okolice tudi jokajo in imajo tudi strahove.

Dokler se lahko približno kontroliraš (da npr. ne tepeš ljudi okoli sebe ali si fizično škoduješ) je vse OK in nihanja razpoloženja nimajo prav nikakršne povezave z norostjo.

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*