0
0

Hojla prosim za kakšen recept za sladico ( 2 do 3 ure delanja), ker bi rada presenetila mami in atija( nimata nobenega praznika)
P.S.: Stara sem 10 let ( začetnica), zato prosim, da niso preveč zapleteni

0
0

150 g keksov z ovsenimi kosmiči in suhim sadjem
320 g kisle smetane
100 g bele mlečne čokolade
200 g borovnic
200 g malin

PRIPRAVA

Kekse zdrobimo. Nato v vsak kozarec položimo po dve slabi žlici mletih keksov.

Maline, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo v gladko maso. Nato v kozarce z mletimi keksi položimo po dve žlici pretlačenih malin.

V kislo smetano dobro vmešamo belo čokolado, ki smo jo raztopili nad vodno soparo. Nato po dobre dve žlice kreme položimo na pretlačene maline.

Kremo iz kisle smetane prekrijemo z dvema slabima žlicama zrobljenih keksov.

Borovnice, s pomočjo paličnega mešalnika, zmeljemo v gladko zmes. Nato pretlačene borovnice prelijemo preko mletih keksov.

Sladico v kozarcu pred serviranjem shranimo za pol ure v hladilnik.

0
0

hvala

0
0

Hej!

Veliko slastnih receptov najdešna straneh: okusno.je, kulinarika.si in na strani Srečko kuha Cmok(vem da je otročje ampak recepti niso zapleteni).

Upam da sem pomagala.

0
0

Recept za res dobre in muffine, ki jih narediš z lahkoto. 😉
Potrebuješ:
-240ml kleka
-1 ravno odrezano žlico pecilnega praška
-ščep soli
-55 g masla
-285 g moke
-2 jajci
-85 drobnega rjavega sladkorja
-140 g jagod (ali katero drugo sadje (druga količina))
-1 sladko jabolko
-1 čajno žličko cimeta
-55 g bele čokolade (v zrncih)

Evo, zdaj pa priprava:
Papirnate lončke za kolačke zloži v pekač, pečico segrej na 200°c. Maslo raztopi v kozici in pusti, da se malo ohladi.

V slkedo presej moko, pecilni prašek, sol, sladkor (in cimet, če ga potrebuješ).

V manjši skledi stepi jajci. Dodaj mleko (in pomarančni sok, če ga potrebuješ) in ga stepi v jajci in primešaj še stopljeno maslo.

Jabolko (ali jagode) olupi in nareži na majhne koščke. Stresi jih v skledo z maso ter dodaj jajčno mešanico.

Vse sestavine dobro stepi, potem pa z žlico razdeli mešanico v modelčke pekača. Peci v pečici 25-30 min.

Kolački so pečeni, ko so vzhajani, čvrsto in zlatorjavo zapečeni. Previdno jih preloži na krožnik, kjer se ohladijo.

P.S. Jaz rad naredim muffine s čkoloado ali zamrznjenim jagodičevjem.
Upam, da sem pomagal s tem super receptom.

0
0

Speci rulado. Tu imaš recept, pa tudi težka ni
RECEPT:
Za približno pol metra.
4 jajca
1 vaniljin prašek
1 pecilni prašek
8 žlic sladkorja in
12 žlic moke
Vse to zmešamo in damo peči v globok pekač in nalijemo približno za 2cm. Ko se speče jo zavijemo v hladno krpo in počakamo da se shladi. Notri lahko namažemo nutelo ali sladko smetano s koščki jagod. Pečemo 15 min na 180 stopinj.
Več receptov najdeš na okusno.je

0
0

Recept za zelo lepe sladoledne lučke je tu.
Sestavine za 10 oseb
550 g očiščene, na kocke narezane lubenice
5,5 žlice sladkorja
1 žlica limoninega soka
1 žlica na majhne koščke narezane temne čokolade
120 ml koksovega mleka v pločevinki
6 srednje velikih kivijevV blenderju (kuhinjskem mešalniku) gladko zmešamo na kocke narezano lubenico skupaj z 2 žlicama sladkorja in limoninim sokom. Z vrha poberemo pene, potem pa sadno kašo previdno vlijemo v modelčke, ki jih napolnemo približno do 2/3. Po kaši potrosimo koščke čokolade in jih z nožem ali leseno palčko potisnemo v zmes (pazimo, da nekaj koščkov potisnemo čim bolj k robu modelčkov, da bodo kasneje, ko bo zmes zamrznila, lepo vidni). V sredino zmesi potisnemo palčke, potem pa modelčke zapremo in jih za 3 ure in pol shranimo v zamrzovalnik.
2
Zadnjih 30 minut zamrzovanja pripravimo drugi sloj. V kozico vlijemo kokosovo mleko in mu dodamo 1,5 žlice sladkorja. Segrevamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se ves sladkor raztopi, potem pa kozico odstavimo in zmes hladimo 30 minut. Če se med ohlajanjem zelo strdi in ni več tekoča, jo razredčimo z žlico ali dvema hladne vode.
3
Modelčke vzamemo iz hladilnika in odstranimo pokrovčke. Na zamrznjeno sadno kašo vlijemo tanko plast ohlajenega sladkanega kokosovega mleka. Nezaprte modelčke za 45 minut shranimo v zamrzovalnik.
4
Kivije očistimo, olupimo in narežemo na koščke, ki jih skupaj z 2 žlicama sladkorja v blenderju gladko zmešamo. Sadno kašo precedimo čez drobno cedilo, da odstranimo semena. Precejeno zmes hladimo 30 minut, potem pa jo previdno vlijemo na zamrznjen sloj kokosovega mleka. Modelčke zapremo in lučke pred serviranjem shranimo v zamrzovalnik še za 2 do 3 ure.
Mimogrede so zares lepe in okusne.
HVALA ZA ODGOVOR

0
0

Speči palačinke. To je enostavno pa še zeeloooo se boš zabavala. Lahko pa pripraviš tudi svoj sadni sladoled (zmrzlino):iztisneš sadni sok, ga zamrzneš in naslednji dan postrežeš. Zabavala se boš tudi, če narežeš kose kruha in jih zabavno okrasiš (s tem kar imata starša rada). Upam, da sem ti dala kaj idej. Veliko sreče in zabavaj se:)!

0
0

Ojla, na kulinarika.si najdeš OGROMNO RECEPTOV (lahkih in težkih)
Lp

Prikazujem 8 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*