0
0

Hey!
Tukaj je novi del zgodbe. Upam, da vam bo všeč.

Zjutraj me je ob petih zbudila budilka. Hitro sem se oblekla in stekla iz hiše. Šla sem k Justinu.
Dala sem mu hrano in vodo. Malo sem še ostala pri njem nato pa odšla nazaj domov. Ko sem hodila domov sem na tleh videla odtise kopit. Počepnila sem in si jih dobro ogledala. Sledi so bile sveže tako, da niso bile Justinove.
Naenkrat se mi je zazdelo, da nekdo hodi po gozdu. Ozrla sem se in videla, da nekdo galopira s konjem mimo dreves zraven mene. Začela sem teči za tisto osebo in konjem.
Čez deset minut sem bila spet na poti domov saj je bil konj veliko prehiter zame. Videla sem le, da je bil rjave barve in da ga je jahala neka punca. Barve las nisem dobro videla vem le, da so bili svetli.
Ko sem prišla domov sem se še enkrat preoblekla. Ker je bila ura šele 6.00, v šoli pa moram biti 8.15 sem se odločila, da bom še malo gledala TV. Ob osmih sem se odpravila proti šoli.
Prijetno se je bilo sprehajati. Sonce na nebu, prijeten veter, petje ptic, zelo malo hrupa avtomobilov… In, ko sem se približevala šoli sem si vse bolj želela, da se pot nebi nikoli končala.
Ampak na žalost se je.
Veselila sem se lahko le tega, da danes ne bom rabila biti pri pouku, ker bom morala novi punci Jade razkazati šolo. Ker je precej velika šola nama lahko vzame cel dan.
Kmalu pa me je začelo skrbeti. Kaj če bo Jade zlobna? Kaj če me ne bo marala?
Medtem, ko sem takole razmišljala sem že prišla do našega razreda. Nekaj deklet je stalo na kupu in se pogovarjalo o oblačilih, skoraj vsi fantje so se norčevali, se pretepali, ruvali… nekaj piflarjev je bralo učbenike od matematike in nekaj drugih učencev je prepisovalo domače naloge.
Očitno so vsi bili prezaposleni, da bi vame metali papirčke in druge stvari ter me zbadali kot to počnejo po navadi.
Kmalu je v razred vstopila učiteljica. Najprej nas je pozdravila nato pa rekla, da gre samo na hodnik po novo učenko, da jo lahko predstavi. Ko je odšla sem postala še bolj živčna od radovednosti.
Po nekaj sekundah je vstopila nazaj v razred. Za njo je hodila Jade. Niti malo mi ni bila podobna. Bila je višja od mene. Imela je rahlo valovite blond lase, jaz pa ravne rjave. Jaz imam zelenkasto rjave oči ona pa nebeško modre. Čeprav sem jo videla prvič se mi je zdela znana.
Medtem, ko je učiteljica razlagala nekaj o njej sem jo pozorno opazovala. Nekaj na njej mi je bilo zelo znano. Ampak nisem mogla ugotoviti kaj.
Ko je učiteljica končala me je poklicala pred tablo. Predstavila me je Jade in skupaj sva odšli na hodnik. Preden sva začeli ogled sva se na hodniku začeli pogovarjati.
»Živijo. Moje ime je Nora« sem se predstavila. »Hey. Jaz sem Jade« se je predstavila tudi ona. »Vem« sem odgovorila. »In, kako si? Kakšno se ti zdi mesto?« sem bila radovedna. »Jaz sem v redu. Tudi mesto je super samo pač…« je govorila Jade. »Samo pač kaj?« sem jo prekinila. »Samo že takoj prvi dan, ko smo prišli sem se šla malo sprehajat. Šla sem po trgovinah. Tam je bil skoraj cel naš razred. Ko sem jih prišla pozdravit so bili vsi zlobni do mene, čeprav nisem nič naredila« je nadaljevala Jade. »Takšen pač je naš razred. Ko smo se preselili sem bila v petem razredu. Že prvi dan me ni nihče maral« sem jo poskušala potolažiti. »Resno!?« je bila začudena Jade. »Čista resnica« sem odgovorila in jo prijela za ramo. »Waw« je rekla Jade. »Jap« sem pritrdila. »In… ali imaš kakšno žival?« je vprašala Jade. »Ne. Ti?« sem vprašala. »Tudi jaz ne. Obožujem pa konje« se je glasil njen odgovor. »Enako« sem vzkliknila. »Kul« je bila navdušena tudi Jade. »Greva zdaj po šoli, da ti jo razkažem?« sem rekla. »Itak« je rekla Jade ter prikimala.
In tako sva odšli. Medtem, ko sem ji razkazovala šolo sva pogovarjali, klepetali in smejali. Postali sva precej dobri prijateljici. Poleg vseh dni, ki sem jih preživela z Justinom je to bil moj najljubši dan.
Ker je učiteljica rekla, da naslednji dan pišemo test se z Jade nisva mogli dobiti po pouku kar je škoda, ker sem res želela izvedeti več o njej saj se mi je zdela zelo zanimiva.
Ko je bil pouk končan sem šla naravnost k Justinu.
Torbo sem vrgla ob lopo. Ni me brigalo za test. Ker imam same petice mi ena slaba ocena ne bo škodila. Poleg tega bom tako ali tako pisala pozitivno.
Torej, ko sem prišla do Justina sem ga malo jahala, malo krtačila na koncu pa se lovila z njim. Naenkrat sem se spotaknila ob kamen in padla po tleh. Pred očmi se mi je zmeglilo. Vse kar se pomnim je da je Justin prigalopiral do mene. Potem pa nič več. Samo še tema.
Zbudila sem se na istem mestu kot sem bila. Zunaj je bilo temno.
Justin je bil zraven mene. Pasel se je. Pogledala sem na uro. Kazala je pet zjutraj. Očitno sem izgubila zavest, ko sem pa prišla k sebi pa zaspala.
Hitro sem se pobrala. Skrtačila sem Justina in mu dala hrano ter vodo.
Nato sem odšla domov in uredila še sebe. Malo sem zamujala v šolo zato sem mogla teči.
Skoraj bi zamudila na test.
Ko smo začeli pisati nisem znala skoraj nič. Poskušala sem se zbrati pa sem se spet spomnila na neznanega jezdeca. Ko je bil odmor sem se šla malo uredit na stranišče saj sem imela čisto razmršene lase. Kmalu se je zraven mene znašla Jade. Tudi ona je bila razmršena.

Mogoče je ta del malce dolg.

0
0

Nadaljuj kmalu ker komaj čakam da vidim kaj se bo zgodilo. In zelo dobro je da je dolgo

0
0

Hey.
Res hvala za komentarje. 🙂

Pandica nisem še prebrala stoti konj samo si res želim. Takoj, ko gremo naslesnjič v knjižnico si jo sposodim 😀

0
0

Wow!
Ali si prebrala stoti konj

0
0

Dobro je! Če je dolgo je še bolše 😉

0
0

Super je!! Nadaljuj. 😉

0
0

Nadaljuj!!! To je the best zgodba! Saj ni vazno ali je dolg vazno da napises nov del. 🙂

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*