0
0

Hey!
Tukaj je novi del zgodbe. Ta je res dooooolg ampak upam da vam bo všeč.

Naslednje jutro ob desetih je letalo pristalo. Izstopili sva. Zunaj naju je že čakal Maks. Bil je isti kot sem se ga spomnila pa čeprav sem ga nazadnje videla pri devetih letih.
Ko sem ga zagledala sem stekla k njemu in ga objela. Bila sem tako vesela. Predstavila sem mu Jade in takoj sta se spoprijateljila.
Do enih je bilo že vse narejeno. Konja sta bila v novem domu. Na ranču jima je res zelo všeč. Prtljaga je bila razpakirana in z Jade sva že bili prijavljeni v novo šolo. Maks se je celo potrudil in nama priskrbel sobi.
Stanovanje je res veliko. Je dvonadstropno. Zgoraj sta dve veliki in prostorni sobi (najini z Jade(vsaka ima svojo sobo)) ter kopalnica, ki jo uporabljava z Jade. Spodaj imamo zelo veliko dnevno sobo iz katere lahko prideš na balkon, ki ima super pogled na morje, prikupno kuhinjo in jedilnico hkrati. Spodaj je še tudi Maksova soba ter še ena kopalnica (ki jo večinoma uporablja Maks). Že 1 dan smo začeli urejati najine sobe. Moja je temno modre in rumene barve, Jadeina pa rdeče barve.
Eden izmed najboljših delov pa je, da ima Maks celo psa. Je Nemški ovčar po imenu Rex. Zelo je srčkan in ima urejen svoj prostorček za bivanje v kotu dnevne sobe.
Čez 3 dni sva se že navadili na vse. Zdi se kot, da bi v tistem mestu živeli že vse življenje. Z Maksom se dobro razumeva. Malo je sicer čudaški. Ampak v dobrem smislu. Jade je vzel kot za svojo drugo sestro, ona pa njega kot za svojega brata. Tudi na ranču se dobro razumeva z ljudmi. In Rexa sva naučili par trikov. Tudi morje je izjemno prijetno.
Ker so minili že štirje dnevi odkar sva se preselili se je Maks odločil, da naslednji dan morava iti že v šolo.
Sva pa dan pred tem bile na razgovoru pri ravnateljici. Bila je zelo prijazna. Tudi učitelje nama je predstavila. Bili so kar v redu. Čeprav šola ni preveč stroga moramo vseeno ob posebnih dneh nositi šolske uniforme, drugače pa se lahko oblačimo kot želimo.
Naslednje jutro je budilka glasno zvonila. Bila sem malo živčna. Uredila sem se za v šolo. Tudi Jade se je. Pri zajtrku je začela razlagati, da se je v enem mesecu dvakrat selila in dvakrat zamenjala šolo. To je govorila s tako smešnim tonom, da sem se začela smejat. Doma sva bili sami, ker je Maks šel v službo. Po navadi dela od šestih zjutraj pa do petih zvečer.
Ko sva vse uredili sva odšli iz stanovanja. Ključe sva že dobili.
Z dvigalom sva se odpeljali dol.
Jade je v šolo šla peš jaz pa z rolko. Nisva imeli daleč. Medtem, ko sem se peljala sem razmišljala kakšna bo nova šola.
Kmalu sva prišli do šole. Zunaj je Izgledala zelo dobro. Zraven je bilo igrišče za nogomet in košarko. Malo stran od šole je bil tudi športni center z bazenom.
Šola je bila precej velika. Imela je oranžno streho, drugače pa je bila rumena. Okna so izgledala zelo moderno in na okenskih policah so bile rožnate ter rdeče rože. Celotna šola je dajala vtis kot da je bila na novo zgrajena pred nekaj tedni.
Tudi notranjost šole je bila zanimiva. Velika garderoba z lepo okrašenimi omaricami, stene polepljene z plakati… skratka kul šola.
Po celem kupu stopnic sva odšle čisto na vrh do ravnateljičine pisarne. Pot sva poznali že od zadnjič. Ravnateljica naju je prijazno sprejela in malo poklepetala z nama, potem pa naju je odpeljala do najinega razreda in naju predstavila najini razredničarki. Bila je zelo prijazna. Ko se je začel pouk naju je predstavila sošolcem. Bili so prijazni!!!
Dekle po imenu Katie je prosila, da nama razkaže šolo.
Katie je bila zelo prijazna. Imela je rjave lase, približno do sredine hrbta. Zelo rada je nosila temne kavbojke in kariraste srajce. Razkazala nama je celotno šolo, ki je bila precej velika. Ogled se je končal v garderobi kjer nama je pokazala najini omarici.
»In kako se vama zdi šola?« naju je vprašala, ko smo končale ogled. »Super je!« sem rekla iskreno. »Vesta kaj je še super? Omarice« je rekla Katie. »Omarice?« se je začudila Jade. »Ja« je odgovorila Katie in se nasmehnila. »Kako to misliš?« sem vprašala. »Na naši šoli si lahko vsak uredi zunanjost in notranjost omarice po želji« je rekla in z roko pokazala na svojo ter jo odprla. »Kul« je rekla Jade, ko je videla da je notranjost omarice prebarvana na temno roza ter vijolično barvo in prelepljena z plakati konjev. »Super kajne?« je vprašala Katie in se nasmehnila. »Prelepa je« sem dahnila. »Vem« je rekla Katie. »Dajmo sedaj urediti še vajine«
Tako sva si z Jade uredili omarici. Jaz sem jo prebarvala na modro z vijoličnimi zvezdami, Jade pa na vijolično z modrimi zvezdami. Odločila sem se, da bom jutri dala noter še nekaj slik od Justina.
Ko je bilo šole konec naju je Katie vprašala, če bi se družile. Rekla sem, da lahko pride z nama domov, če želi. Odgovorila je, da pride samo najprej gre domov vprašat starše.
Čez pol ure je pri vratih pozvonilo. Ker je bila ura šele tri Maksa ni bilo doma. Odpret je šla Jade. Bila je Katie. Povabila sem jo noter. Najprej smo malo sedele v kuhinji in se zapletle v pogovor o konjih. Povedali sva ji o Jace-u in o Justinu (no, skoraj vse). Katie je rekla, da ima tudi ona konja na tistem ranču. Odločile smo se, da gremo tja. Maksu sem napisala sporočilo, da bo vedel kam smo šle.
Do ranča smo se peljale s kolesi. Pot je bila zelo prijetna. Ker smo malo dirkale smo prispele zelo hitro. Kolesa smo pustile naslonjena ob drevesa.
Vsi konji so bili na travniku. Čeprav so bili travniki zelo veliki so bili trije konji na enem. Justin in Jace sta bila na istem travniku, z njima pa je bil še en bel konj. Odšle smo na travnik. Konji so prišli do nas. Bel konj je šel h Katie. Rekla nama je, da je to njen konj in da mu je ime Jacky.
Konje smo odpeljale v hlev in v njihove bokse. Hlev je bil ogromen in boksi so bili precej prostorni. Ker so bili vsi konji na travniku smo bile v hlevu skoraj same. Konje smo skrtačile in jih pripravile za jahanje. Da ne bi bilo kaj narobe sem se odločila, da bi Justinu vseeno nadela sedlo. Vendar, ker z sedlom nisem jahala še skoraj nikoli mi ga je morala pomagati namestiti Katie. Tudi Jade je imela podoben problem. Medtem, ko smo pripravljale konje sta v hlev vstopili dve prijetni punci. Ime jima je bilo Zoe in Nina. Med pogovorom smo ugotovile, da sta eni izmed skrbnic na tem ranču. Ko smo bile pripravljene smo konje odpeljale v manežo in se poslovile od Nine in Zoe.
Zajahale smo konje, si prilagodile stremena in konje pognale v hod.
Malo čudno je bilo jahati s sedlom. Tudi Justinu je bilo vendar se je kar hitro privadil. Predvidevam, da so ga navadili na sedlo še preden so ga izpustili in sem ga obdržala jaz. Čez čas, ko smo začele preskakovati ovire sta do nas stopili še dve prijazni punci. Ena je bila lastnica in vodja ranča. Ime ji je bilo Hana. Druga pa je bila učiteljica jahanja, ki je včasih tekmovala(tako je vsaj rekla). Ime ji je bilo Bella. Videli sta, da smo dobre jahačice zato sta nas prišli vprašat, če bi se žele pridružiti ekipi tega ranča in tekmovati. Strinjale smo se. Hana in Bella sta nam razložili nekaj stvari in dodelili discipline potem pa odšli saj sta morali urediti še cel kup drugih stvari.
Jade bo tekmovala v dresuri saj sta z Jace-om zelo usklajena , Katie preskakuje ovire, jaz pa bom jahala kros. V tem sva s Justinom res dobra.
Tako smo še malo jahale skupaj, nato pa šle vadit vsaka svojo disciplino. Ker je bilo prvo tekmovanje komaj čez kakšne 3 in pol ali pa 4 mesece smo imele še nekaj časa. Na srečo bo potekalo na tem ranču tako, da nam ne bo treba hoditi daleč.
Ob šestih smo se odpravile domov.
Pred najinim blokom sva z Jade še malo poklepetali z Katie nato pa smo se poslovile. Z Jade sva pospravili kolesi, nato pa odšli v stanovanje. Maks je bil že doma. Vprašal naju je kako sva se imeli. Medtem, ko sva si pripravljali večerjo sva mu razlagali kako je bilo. Včasih je Maks kul in malce nor starejši brat, včasih pa se obnaša kot oče. Sicer zelo malo krat ampak vseeno.
Jaz sem se pred večerjo šla še stuširat. Medtem, ko sem jedla večerjo sem si naredila načrt kako bo jutri potekal dan.
Potekal bo tako:
Zjutraj vstanem ob šestih. Se uredim, da sem v šoli do sedmih. Do 1. ure pouka rolkam z fanti iz našega razreda. Med njimi je tudi en fant po imenu Leo. Ko sva bili prvič na šoli (takrat, ko sva šli na razgovor k ravnateljici)sem se po nesreči zaletela v njega. Zdi se mi precej zanimiv. Upam, da bova lahko prijatelja. Potem imamo pouk. Po pouku imam nekje do treh prosto. Potem grem v športni center uživat v plavanju. Ljubim plavanje. Tam sem do pol petih. Po tem grem jahat. Malo bom jahala na terenu imam pa tudi namen iti do morja. Na tisti del kjer so dovoljene živali. Verjetno bom h konjem vzela tudi Rexa, da se malo sprehodi. Ker je jutri petek bom lahko na plaži zelo dolgo.
Zvečer sem šla zgodaj spat, ker je jutri pred mano naporen dan.

Sem rekla da je dolg. 😀

0
0

Prosim odgovarjaj na Q & A.

0
0

Ta del je zelo dober in zanimiv. Všeč mi je ker je dolgo. 🙂

0
0

Ta zgodba je ena izmed mojih najljubsih. Nadaljuj

0
0

Meni je ta zgodba zelo všeč in dobro je, da je dolga. Saj naš 2. del Nemi kamen je tudi dolg. Se že veselim naslednjega dela. 😉

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*