0
0

Hej stara sem 12 let in imam probleme z starši. Vse je blo idealno do takrat ko sem dobila mlajsega bratca mimogrede je prava mala tečnobica. Zdej me ne marata več z njim se ukvarjata 24 ur na dan js morm pa vse sama ker sem “starejša” in “bolj samostojna”. Tudi če ju prosim za pomoč mi redko pomagata. Problem št 2 pa je tak: mami in ati se pred prijatelji lažeta o meni. Ful dobra glasbenica sem vadim uro in pol na dan pred njunimi prijatli sem pa lena tečna itd… Drgač sta pa do mene kr prjazna.
Vem da je moje vprašanje dolgo in prosim za pomoč.

0
0

hej!
moj problem je bil isti, samo dvakrat večji. Dobila sem dve mlajši sestrici in starša res nista imela časa zame. Govorila sta mi, da sem samostojna pred drugimi pa sta me imela za leno, trmasto, jokico… Problem sem rešila z dolgim in iskrenim pogovorom. Upam da sem ti vsaj malo pomagala.
Uživaj počitnice.

0
0

Lahko mas sreco da misljo da si samostojna. Da pa se lazejo pa ni lepo. Starsa te mata se vedno rada ce prou ti tega ne vids.

0
0

Ej, jej. To, da te starša takole opravljata, pa res ni lepo! Verjetno je skrb za mlajšega bratca kar velik zalogaj in nekako ne uspeta dohiteti skrbi še s tabo. Zdaj … Kjer lahko postaneš samostojna (npr. da si kdaj kaj sama skuhaš, da sama pospraviš) je čisto OK, da zagrabiš izziv in to postaneš – v življenju je pač treba prej ali slej postati samostojen. Pa to ne pomeni, da moraš zdaj skrbeti za vse in da trpi šolsko delo! Omogočiti ti morata, da delaš za šolo, se razvijaš!

So področja, kjer preprosto pri dvanajstih ne moreš postati samostojna, npr. vožnja z avtom na tvoje dejavnosti, če niso ravno na peš razdalji itd. Tu pa imaš pravico zahtevati, da ti omogčijo, da se razvijaš tako kot se spodobi.

0
0

Ja pr men je isto. Ne sekiri se pa bod to kar res si. Za pomoč prosi drugi osebi,ki ji zaupaš.

Prosila bi te, če bi odgovorila na moj problem. Naslov je Nujno!!!! Najdeš ga pod rubriko ljubezen.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*