Odgovorjeno
0
0

Zdravo! Tu je drugi del zgodbe. Upam da vam bo všeč:
Loona je bila zelo radovedna punca. Oboževala je nova odkritja, raziskovanja… Zelo rada je tudi hodila v gozd za njihovo hišo.Vedela je, da ji tega teta in stric ne bi pustila, saj sta jo hotela obvarovati pred vsem. Ni smela iti ven, razen v šolo. Doma je vedno bilo vse čisto, brez enega drobca prahu. Smela se je samo učiti, jesti in spati. Zato je imela v šoli same petice, zaradi tega pa so se ji sošolci norčevali. Tako pa ni imela nobenega prijatelja.
Tako se je nekega dne izmuznila ven in stekla v gozd. Tekla je, dokler ni zagledala majhne hiške na drevesu. Sama jo je zgradila, s pomočjo Nika, njenega bratranca.
Zanj se starša nista zmenila. Bil je kot duh v hiši. Lahko je počel kar je hotel, in šel kamor koli. Če bi pobegnil od doma, tega verjetno ne bi opazila.
Tako je Loona splezala po majhni lestvi, ki je vodila do hiše. Ko je prišla do ploščadi, na kateri je bila zgrajena hiška, jo je veselo pozdravila njena muca Pika. Pika je bila Loonina najboljša prijateljica. Teta in stric seveda nista vedela zanjo, saj bi jo takoj odnesla v zavetišče. Loona ji je vsak dan nosila hrano, ki jo je shranila zanjo od kosila. Prav tako je nosila hrano Tudi Niku, ki jo je vsak dan ob določeni uri čakal v hišici na drevesu. Sam ni hodil na kosilo, saj je vedel, da bi dobil samo ostanke.
Loona je počohala Piko pod brado, in muca je takoj zapredla. Loona jo je še nekaj časa božala in se igrala z njo, potem pa je stopila v hišo. Notranjost je bila majhna, a udobna. Stene so bile polne slik, ki jih je Loona sama naslikala. V risanju in slikanju je bila zelo dobra. Na sredini sobe je bila majhna miza, na njej pa sleda polna sadja. Ob steni je stal rdeč kavč, po njem pa so bile zmetane pisane blazine. Na tleh je bila živobarvna preproga. Ob steni je stala košarica, v katero je bila položena odeja. V njej je ponoči spala Pika. Strop je bil lesen, vanj je bila vrezana luknja, skozi katero je vodila še druga lestev. Loona je splezala še više, v drugo malo manjšo sobo, saj je mislila, da jo tam čaka Nik. Ta prostor je bil zelo razmetan. Knjige so bile postavljene po visokih majavih kupih. Ob steni je stala omara, iz katere bi sigurno popadalo na tisoče reči, če bi jo odprli. Stene so bile polepljene z posterji na katerih so bila nogometna moštva, saj je Nik oboževal nogomet, tako kot njegovi vrstniki. Na tleh med kupi knjig je stala ročno izdelana postelja iz zabitih desk. Na postelji je bil listek na katerem je bilo nakracano:
“Živijo Lun! Šl sem do jame. Če hočeš prid za man. Nik”
No, to je vse za danes. Upam da vam je všeč in še vedno prosim za ideje za naslov ali pa imena.

  • Ginny
    Prosim povejte mi če vam je všeč. Lahko tudi napišete da vam ni tudi s tem bom zadovoljna
Odličen odgovor
0
0

Za začetek je še kar. Samo z tem da izdaš knjigo pa se ni ravno dobro prenagliti.
Malo spominja na Harryja Potterja in v enem delu zelo ponavljaš deseto Loona. Ali kakorkoli je že ime tisti osebi.
Tudi malo bolj bi lahko opisala kaj v začetku.
Aja pa daljše povedi delaj.
Ki si dobla ime za glavno junakinjo?

0
0

Ok, a jo lahk mal manj kritizirate?

0
0

Ime sem dobila, ko smo v šoli pisali spis/ zgodbo v kateri je morala glavna oseba biti ali Luna ali pa Andy. Jaz sem samo spremenila iz Lune v Loono( pa ne da si mislila da iz Soy Lune!!! Sovražim

0
0

0,1% se strinjam z osebo Knjiga in 99,9% z osebo Vikky.
Drgač pa ne obupi

0
0

Krasno!
Priporočam ti, da kasneje izdaš knjigo. Drugače pa vidim, da rada bereš Harryja Potterja- sej je FUL Dbest!

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice*