youtuberji_oktober

Besedilo: Neja Bizjak

In že je tu oktober. Od veselih prvih šolskih dni, ko smo po dolgem času videli sošolce, je minil že mesec dni. Sedaj že pridno napenjamo možgančke in naskrivaj tuhtamo o jesenskih počitnicah. In kako naj si popestrimo deževne in temačne jesenske dni? S smešnimi, zabavnimi in iznajdljivimi youtuberji, ki jim nikoli ne zmanjka idej, seveda :). Tokrat predstavljamo navihano 11-letno youtuberko Ruby Rube ter vedno zabavno in polno idej Saro Mozetič (Sara Beauty Corner).

Ruby Rube

Rojstni dan: 16. januar 2006

Kraj rojstva: Anglija

Starost: 11 let

Zvezdno znamenje: kozorog

Sledilcev na YouTubu: 1,4 milijona

Pridružila YouTubu: decembra 2015

Že poznate eno najbolj slavnih mladih youtuberk Ruby Rube? Stara je komaj 11 let, njenim vlogom pa se smeji skoraj 1,4 milijona ljudi. Mlada damica je svoj prvi video, v katerem se je predstavila, objavila 21. decembra 2015. Med slavne pa jo je dvignil vlog, v katerem se je zapakirala v škatlo in poslala Božičku. Do sedaj ga je videlo že več kot 10 milijonov ljudi. Ena Rubyjinih največjih strasti pa je slediti trendom in zato nas ne preseneča, da je ravno ona ena izmed youtuberk, ki je posnela največ 3 AM vlogov. Ste zasledili trend? Gre za vloge, kjer se številne potegavščine in izzivi dogajajo ob treh zjutraj!! Veliko Rubyjinih 3 AM videov ima več kot milijon ogledov, v njih pa se loti zelooo nenavadnih stvari za tretjo uro zjutraj, kot na primer naroči pico, kupuje šolske potrebščine, kliče v šolo, snema babico v spanju …

Trenutno je YouTube Rubyjina največja strast in zelo rada zabava svoje sledilce. V prihodnosti pa je njena največja želja postati morska biologinja.  Njen najljubši šport je plavanje, njeni najljubši pevki pa Ariana Grande in Taylor Swift.

Življenje ji večkrat na glavo postavijo njena bujna lička, zaradi katerih jo sošolci zafrkavajo. Nekoliko pa jo je sram tudi njene ninice, brez katere še vedno ne more zaspati. In ne nazadnje obožuje risanko Frozen. Pravi, da so to njene »šibke točke«. Pa nič zato, saj jih imamo vsi, kajne?

Vas zanima, kaj nam Ruby pripravlja v prihodnje? Zagotovo nekaj smešnega in grozno zabavnega. Sledite ji ob ponedeljkih in četrtkih.

 

Sara Beauty Corner (Sara Mozetič)

Rojstni dan: 25. december 1987

Kraj rojstva: Slovenija

Starost: 29 let

Zvezdno znamenje: kozorog

Sledilcev na YouTubu: 6,1 milijona

Pridružila YouTubu: oktobra 2012

OMG! Not another beauty guru 😛 … / O moj bog! Pa ne še en lepotni guru … je naslov vloga, s katerim je oktobra 2012 Sara začelo svojo uspešno YouTube kariero. Modna in lepotna vlogerka s številnimi DIY (naredi sam) nasveti, nasveti za ličenje, poslikavo nohtov … je 29-letna Slovenka, ki že nekaj časa živi na Norveškem. Po izobrazbi je magistrica financ. YouTube je njen hobi, pri njem pa ji pomaga njen fant Tadej.

Magično mejo milijon sledilcev sta presegla poleti leta 2015 in tako pritegnila pozornost slovenskih in norveških medijev. Med drugim so ti zapisali, da je »Sara Beauty Corner« postal najbolj priljubljen norveški YouTube kanal (vsaj po številu naročnikov) in tako prehitel tamkajšnjo televizijo TV Norge. V intervjuju za City Magazin pa je Sara dejala, da ji je življenje na severu sicer všeč, pogreša pa »sončne dni, mamine in babičine kulinarične dobrote ter dedkov sadni in zelenjavni vrt.«

Strinjati se moramo, da Sari in Tadeju prav zares ne manjka idej. V intervjuju je odgovorila: »Ideje črpava povsod okrog sebe. Večkrat vidiva stvari v trgovini in jih nato narediva sama doma. O novih idejah za videe se stalno pogovarjava in dobre zamisli si vedno zabeležim. Večji problem je najti čas za uresničenje vseh idej.« In kako nam bo Sara polepšala turobne šolske dni? Z videom DIY School Supplies! 12 Weird Back to School Hacks! Morate jih poskusiti!

Število njenih sledilcev vztrajno raste, s tem pa tudi njena odgovornost in prizadevanje za kvalitetne, koristne in zabavne videe. Pravi, da želita s Tadejem vedno narediti najboljši možen video, kar jima včasih vzame tudi mesec dni!! In dodaja, da so »pozitivni odzivi gledalk vedno najboljša motivacija.«

Bodočim youtubovcem pa svetuje, naj se vloganja nikar ne lotijo zaradi slave in denarja, saj boste »kaj hitro ugotovili, da ta pot ni lahka in vam bo zmanjkalo motivacije. Pomembno je, da pri tem res uživaš.«

Objavljeno v Pilu, oktober 2017