youtuberji_februar

Besedilo: Nika Osredkar

Velikokrat se zgodi, da vlogerji postanejo slavni. Počasi začnejo nabirati sledilce in njihov hobi se spremeni v čisto pravo službo. Ali pa objavljajo priredbe pesmi, nato pa jih odkrije glasbena založba. Gotovo veste, da se je to zgodilo Justinu Bieberju. Tudi pevca Cody Simpson in Carly Rae Jepsen svojo slavo dolgujeta YouTubu. Manj pogosto pa je, da se že slavni odločijo, da bodo imeli svoj YouTube kanal. To sta naredili igralka Shay Mitchell in manekenka Karlie Kloss (Klossy).

 

SHAY MITCHELL

Rojstni dan: 10. april 1987

Kraj rojstva: Kanada

Starost: 30 let

Zvezdno znamenje: oven

Sledilcev na YouTubu: 2,9 milijona

Pridružila YouTubu: oktobra 2011

Shay Mitchell najbolj poznamo po vlogi Emily Fields iz zelo priljubljene serije Ljubke lažnivke. Na svojem kanalu nas popelje s seboj na počitnice, ki jih imenuje Shaycation, nam pokaže, kako naj se naličimo ali si uredimo nohte, odgovarja na vprašanja oboževalcev, nas v rubriki Shay’s kitchen nauči skuhati kaj slastnega, deli tudi izseke iz svojega življenja ter nas popelje v zakulisje različnih dogodkov, ki se jih udeležuje. V videih spoznamo tudi njeno zabavno asistentko Sammy, psa Angela in druge njene prijatelje.

Pred kratkim je objavila videoposnetek svoje avdicije za serijo Ljubke lažnivke. Hitro je postal njen najbolj gledan video, saj si ga je ogledalo že več kot pet milijonov ljudi. V njem spremljamo, kako današnja Shay reagira na Shay iz avdicije in jo komentira.  Zares zabaven video, v katerem se srečata Shay iz preteklosti in sedanja Shay! Zelo popularen je tudi njen video Pretty Little Liars Farewell Letter, v katerem se poslovi od serije Ljubke lažnivke, potem ko so končali snemanje.

Shay je srečnica, ki zelo veliko potuje in svoje dogodivščine rada deli s sledilci. Pravi, da želi v življenju vsaj enkrat poskusiti prav vse in novih pustolovščin se vedno loti na sproščen in lahkoten način. Nikoli je ni sram zaplesati in vprašati, če česa ne ve. Tudi če ji kaj spodleti, se ne obremenjuje preveč in pravi, da ima še veliko prostora za napredovanje.

Zvezdnica nas spodbuja tudi k zdravemu življenjskemu slogu, saj veliko telovadi, njena najljubša hrana pa je pica. Zelo dobra je v ličenju, v svoje videe pa rada povabi tudi goste – na primer svoje soigralce iz Ljubkih lažnivk.

Shay je dokaz, da so zvezdniki samo ljudje, ki želijo življenje uživati, kar se da. S svojo sproščenostjo in zabavnostjo vas bo gotovo razvedrila, ko boste potrebovali odmerek pozitivne energije.

 

KLOSSY (KARLIE KLOSS)

Rojstni dan: 3. avgust 1992

Kraj rojstva: ZDA

Starost: 25 let

Zvezdno znamenje: lev

Sledilcev na YouTubu: 673 000

Pridružila YouTubu: aprila 2015

Karlie Kloss je vrhunska manekenka, ki so jo odkrili, ko je bila stara 13 let. Njeno življenje se je tako čez noč obrnilo na glavo in kmalu je šolske klopi zamenjala za modne piste. Pravi pa, da manekenstvo ni vse, kar jo osrečuje – zato je ustvarila YouTube kanal in se odločila, da s svojimi oboževalci deli delčke sebe, ki so bili prej skriti.

Na svojem kanalu z nami deli ljubezen do telovadbe, peke slaščic in programiranja. Popelje nas tudi v zakulisje modnih revij in fotografiranj. Rada pove, česa se je v življenju naučila – na primer tega, da nikoli ne bomo všeč vsem ter da smo za svojo srečo odgovorni sami. Spodbuja nas, da se včasih odrečemo svojemu udobju, se naučimo česa novega in napredujemo. Tega se v življenju drži tudi sama, saj se je kljub naporni manekenski karieri vpisala na fakulteto in našla čas še za druge stvari, ki jo veselijo. V njenih videih lahko vidimo tudi druge slavne – na primer Taylor Swift in Caro Delevingne. Priljubljeni so njeni videi 24 hours in … (24 ur v …), v katerih jo spremljamo na 24-urnih dogodivščinah v različnih krajih po svetu. Gledalcem pa rada pokaže tudi, kako speči kakšno zdravo slaščico.

Karlie je pred kratkim odprla še drugi YouTube kanal Kode with Klossy (Programiraj s Klossy). Vedno si je želela naučiti programirati, zato se je leta 2014 prvič vpisala na tečaj programiranja in uresničila to svojo skrito željo. Zdaj je ustanovila organizacijo, ki učenje programiranja omogoča tudi drugim mladim puncam, saj si želi, da bi bilo na svetu več programerk.

Karlie videe objavlja večinoma ob torkih.

Objavljeno v Pilu, februar 2018