youtuberji_marec

Besedilo: Nika Osredkar

V tokratni številki predstavljamo eno najpopularnejših youtuberk – Zoello in njenega fanta Alfieja. Oba sta izjemno simpatična, nasmejana in zabavna, oboževalci pa so jima nadeli skupno ime Zalfie. Vsak izmed njiju ima zavidljivo število sledilcev, veliko videov pa posnameta tudi skupaj – na primer video How Well Do We Know Each Other (Kako dobro se poznava?), ki ga najdete na Zoejinem kanalu, in Guess The Body Part! (Ugani del telesa), ki se nahaja na Alfiejevem kanalu. Spoznajmo ta priljubljeni YouTube parček!

 

ZOE SUGG (ZOELLA)

Rojstni dan: 28. marec 1990

Kraj rojstva: Anglija

Starost: 27 let

Zvezdno znamenje: oven

Sledilcev na YouTubu: 12 milijonov

Pridružila YouTubu: februarja 2007

 

Zoella je vlogerka, ki se je nekega dne odločila pisati blog. Pravi, da je to odločitev sprejela, ker ji je bilo doma dolgčas. Ker je blog hitro postal zelo priljubljen, ga je Zoe razširila v YouTube kanal. Na njem objavlja večinoma modne in lepotne nasvete, veliko pa je tudi zabavnih vlogov, v katerih lahko Zoe bolje spoznamo in se ji nasmejimo. Zoella je ena izmed vodilnih youtuberk, zato med njenimi videi ne manjka niti vseh vrst challengeev oz. izzivov, velikokrat pa se ji v videih pridružijo tudi drugi youtuberji. Že v letu 2013 je bila izbrana kot ena izmed najbolj vplivnih oseb na družabnih omrežjih v Veliki Britaniji – veliko sledilcev ima namreč tudi na Twitterju in Instagramu.

Zoe ima veliko talentov. Novembra 2014 je izdala roman Spletna punca, ki je bil velika uspešnica, zato je napisala še dve nadaljevanji. Knjiga pripoveduje zgodbo o 15-letni Penny, ki se s starši odpravi na počitnice v New York. Tam pa spozna glasbenika Noaha, se vanj zaljubi, kar za seboj potegne kopico zapletov.

Poleg vloganja in pisanja pa ji ni tuje niti petje. Občasno jo lahko slišimo peti v njenih videih, leta 2014 pa je v dobrodelne namene sodelovala tudi pri petju singla Do They Know It’s Christmas. Zanimivo je, da je tudi njen brat Joe youtuber. Zoe je sicer običajno dekle, ki zase pravi, da je, ko spozna nove ljudi, sprva sramežljiva, nato pa se hitro sprosti. Rada ima Disneyjeve filme in vročo čokolado. Tako kot mi, kajne? 😊

 Sledite ji lahko tudi na kanalu MoreZoella, kjer so videi iz njenega vsakdanjega življenja.

 

ALFIE DEYES (PointlessBlog)

Rojstni dan: 17. september 1993

Kraj rojstva: Anglija

Starost: 24 let

Zvezdno znamenje: devica

Sledilcev na YouTubu: 5,5 milijona

Pridružil YouTubu: julija 2009

 

Alfie je z youtubanjem začel pri petnajstih letih in trenutno upravlja kar tri YouTube kanale – PointlessBlog, PointlessBlogVlogs in PointlessBlogGames. Prvi je namenjen zabavnim videom, na primer izzivom, na drugem objavlja vloge, tretji pa je namenjen igricam (na primer Pokemon Go in Sims 4). Tudi on je izdal že tri knjige, od katerih je ena avtobiografija.

V njegovem najbolj popularnem videu, ki si ga je ogledalo kar 16 milijonov ljudi, ga naliči Ariana Grande. Pevka se ob tej nalogi zelo zabava, rezultat pa vam zagotavlja veliko smeha! Poudariti moramo tudi, da se nam zdi, da bi bila tudi Ariana lahko odlična youtuberka. Ogledate pa si lahko tudi video, v katerem Alfieja naliči Zoe – katera od deklet je svojo nalogo opravila bolje? 😉

Alfie je bil pred leti tudi del kanala Guines World Records OMG! (GWRomg), kjer so podrli kar nekaj hecnih rekordov – na primer rekord za največ napolnjenih palačink s čokolado in bananami v minuti (Alfie je napolnil 7 palačink).

Youtube je lahko zelo resna služba in Alfie z njo tudi zelo dobro služi. Svoji punci Zoelli je za peto obletnico kupil avto (in o tem seveda posnel vlog). Kljub youtubanju pa Alfie najde čas tudi za druge hobije – Rubikovo kocko zna rešiti v manj kot dveh minutah! Zelo močno pa se bori proti spletnemu nasilju in pravi, da vedno raje odgovarja na pozitivne komentarje, kakor da bi se prepiral glede česa negativnega. Mi ga pri tem zelo podpiramo!

Objavljeno v Pilu, marec 2018