glasba2_april

Besedilo: Matevž Sušnik

Radi gledate posnetke na YouTubu? Potem ste gotovo zasledili Jojo Siwa – plesalko, pevko, igralko in sploh pomembno youtuberko. Štirinajstletnica, ki živi v Ameriki, je energična zelenooka deklica, ki rada nastopa in ima zelo rada občinstvo.

Pesmi

Njen prvi hit Boomerang je izšel leta 2016 in bil izjemno uspešen. Na YouTubu si ga je ogledalo 45 milijonov in všečkalo 2,5 milijona ljudi. Govori o trpinčenju po spletu, ki se Jojo zdi velik problem, zlasti v srednji šoli. Zato podpira tudi več organizacij, ki se borijo proti temu. Lani je izdala še tri single – Kid in a Candy Store, I Can Make U Dance in Hold the Drama. Pesmi so bile priljubljene, vendar ne tako kot Boomerang.

Najljubša glasba

Pevka je bila stara le pet let, ko je začela plesati in se učiti hip hop. Rada je improvizirala in zabavala domače. Všeč so ji jazz, pop in hip hop, zato ob teh zvrsteh najraje tudi nastopa. Zelo je živahna in ima rada dober ritem, čeprav ji je pri srcu tudi nežnejša glasba.

Hobiji

Jojo je odprtega duha in rada potuje. Na potovanjih si najraje kupuje modne dodatke. Leta 2016 je predstavila tudi svojo linijo teh dodatkov – predvsem priljubljene so njene pentlje.

Družina

Njena mama je lastnica plesnega studia v domači Omahi. Sicer ima Jojo še starejšega brata Jaydena. Nora je na pse, zato ima tri: imenujejo se Coco, Lulu in BowBow in se z njo pogosto pojavijo tudi na družabnih omrežjih. Imela je že fanta, in sicer pevca MattyB-ja, trenutno pa je samska. Sama si želi zvestega in zabavnega fanta.

Začetki

Jojo je bila med petimi finalisti plesne serije Abbey’s Ultimate Dance Competition. Bila je tudi najmlajša tekmovalka šova. Prvič se ga je poskušala udeležiti leta 2014 – uspelo ji je naslednje leto. Nastopila je tudi v resničnostnem šovu Dance Moms. Leta 2016 je zapustila šov in se posvetila glasbeni karieri.

Objavljeno v Pilu, april 2018