glasba1_maj18

Besedilo: Matevž Sušnik

BTS je ena od najbolj priljubljenih južnokorejskih skupin vseh časov. Tako kot pevcu Psyju jim je uspelo, da so postali uspešni praktično po vsem svetu. Obnoreli so tudi slovenske poslušalce. Aprila so izdali  japonski album Face Yourself, na katerem sta med drugim lanska hita DNA in Spring Break ter trije novi komadi.

DNA

Ta pesem je izšla 18. septembra. V Aziji je bil hit izjemno uspešen, v ZDA pa se je uvrstil na 49. mesto glasbenih lestvic. Čeprav to ni ravno visoko, se še nobenemu južnokorejskemu bendu nikoli ni uspelo uvrstiti više. Neka ameriška glasbena revija je DNA uvrstila med najbolj priljubljene pesmi leta 2017. Fantje so povedali, da govori o mladi, strastni ljubezni. Takole prepevajo: »Od začetka sva usodno povezana – zapisano je v DNK.« Ljubezen na prvi pogled se je morala zgoditi, pravijo, saj jo imata zaljubljenca zapisano v genskem zapisu (to je DNK, po angleško DNA); dolgo sta se iskala, zdaj pa sta se našla, in to ni naključje, temveč usoda.  Njuna ljubezen je brezčasna – obstajala je v preteklih življenjih in obstajala bo v prihodnjih. Jemlje jima sapo, zanjo jima bije srce. Usoda ju je pripeljala skupaj, in zdaj bosta skupaj za vedno, vedno in vedno.

Videospot

V nasprotju s prejšnjimi videospoti skupine BTS DNA nima zgodbe, ampak postavlja v ospredje nastop. V prvih štiriindvajsetih urah si ga je ogledalo kar 21 milijonov ljudi – s tem so fantje podrli še en rekord. Do zdaj si ga je ogledalo že več kot 300 milijonov ljudi.

Prihodnost

Fantje pa ne počivajo na lovorikah slave. Radi bi imeli še več nastopov – upamo, da pridejo tudi v Evropo. Poleg tega pišejo in snemajo nove komade. Datumi koncertov in izida novih pesmi še niso znani, vam pa zagotovo ne bo treba dolgo čakati, saj fantje vedo, da se je treba za uspeh neprestano truditi.

Objavljeno v Pilu, maj 2018