intervju_junij

Besedilo: Jana Zirkelbach

Klemen, pilovci te občudujejo v Novi zvezdi Slovenije. Kako si »padel« v to oddajo?

Padel sem čisto po naključju. V bistvu so me povabili na en pogovor na Planet TV, da pripravljajo nekaj novega in da potrebujejo nekoga, ki bo skrbel za glavne zvezde v zaodrju. No, na koncu se je izkazalo, da je bila le šala in da me snubijo za voditelja, hehe. Že ta začetni hec mi je bil dovolj simpatičen, ko sem pa videl še oder, sem takoj izstrelil: »Jaaa, zraven sem!«

Kaj nam lahko poveš o zakulisju Nove zvezde?

Huh, kaj pa vas zanima? Hehe, snemanja so zelo naporna in zahtevajo neverjetno koncentracijo, kar pa po 17 urah  snemanja ni več tako preprosto. Ker nimam »trotlbobna«, govorim vse besedilo na pamet, in ko moraš v enem vikendu posneti kar štiri oddaje, si želiš, da se ne bi barval na blond, hehe. Imeli pa smo vse – od učiteljev petja, ki v nasprotju z njihovimi varovanci niso šli naprej, do športnikov, ki so jih starši in okolica silili v šport, oni pa si želijo uspeti in ustvarjati  glasbo. Eden lepših trenutkov, del katerega boste tudi kmalu videli v oddaji, pa je snubitev – najprej – v zaodrju, potem pa še na velikem odru. Izid vas bo zelo presenetil!

Verjetno vam bo zanimivo tudi to, da smo vse avdicije posneli že februarja, in ker smo hoteli ustvariti vzdušje pomladi, ko se oddaje dejansko tudi predvajajo, sem moral biti oblečen v lahka oblačila – zgolj majico, hlače in suknjič – in snemati napovedi oddaj zunaj pri -9 in močnem vetru. Vsakič, ko sem se zmotil pri besedilu, se mi je celotna premražena ekipa tako zasmilila, da sem se res trudil vse povedati s čim manj ponavljanja. In samo za napovedi oddaj je šlo mrzlih 14 ur. Ni vse samo zabava, celotna ekipa res gara za to, da so stvari videti lepe in lahkotne. Vzamemo si tudi čas, da pomirimo in tolažimo manj uspešne kandidate ter tekmovalce … Zelo družinski smo.

Nam prišepneš, za koga najbolj navijaš v šovu?

Joooj, to pa res ne bi bilo lepo … Vsi pevci so tako hudi in tako se trudijo, večina je res iskrenih in srčnih ljudi, da … Hmmm… OK, no, naj vam bo. Ker imava tudi skupno zgodovino (pred leti sva bila oba na Xfactorju, bil sem že pri njej na obisku, skupaj smo tudi šli žurat) in ker si končno zasluži, da jo opazijo, navijam za Prekmurko Betko. Groza, da ste to izvlekli iz mene, hehe.

Sicer pa si že dolgo časa voditelj. Zlasti na radiu. Si že kot najstnik  vedel, da bo to tvoja služba?

V bistvu sem že kot najstnik delal na radiu. Letos je ravno 20. obletnica, odkar sem prišel pred radijski mikrofon. Pred tem pa se spomnim, ko so mi starši kupili pevski mikrofon, smo se s prijatelji šli radio – priklopili smo se na glasbeni stolp (a najstniki sploh še vejo, kaj je to? =), jaz sem bil voditelj in prijatelji npr. kličoči ali pa gostje. Tako da, ja, želel sem si biti radijski voditelj, tudi televizijski. Želel sem peti in igrati ter nastopati v risankah. V bistvu sem dokaz, da lahko živiš svoje sanje ter živiš od svojih sanj.

Kaj ti pomeni radio?

Ogromno. V bistvu je moje zavetišče in kraj, kjer se lahko povsem razgalim. Nekaj čarobnega je v tem mediju. Ne znam opisati. Mogoče je krivo to, da lahko samo z zvokom pričaraš ljudem neverjetne pokrajine, podobno kot knjige. Recimo zavrtiš šum morja, galebe in rečeš: Zaprite oči in si predstavljajte, da ležite pod palmo … Nobenega oblačka na nebu, samo vi in plaža.  Ob teh besedah si bo vsak ustvaril svojo najlepšo plažo z najčistejšim morjem. Pa sem samo par besed povedal in zavrtel en zvočni efekt.

Tisti malo starejši se te seveda spomnimo tudi kot zmagovalca oddaje Znan obraz ima svoj glas. Katere slavne like si najrajši interpretiral?

Najraje sem imel like, ki so bili čisto drugačni od mene. To mi je pri igri na sploh všeč. Ker biti jaz je dolgočasno, hehe. Recimo Macy Gray je bila taka. Pa duet, ki sem ga imel sam s sabo – Eros Ramazzotti in Tina Turner. Ta dva nastopa sta mi bila največji gušt. Najlepša točka pa mi je bila z Vesno Zornik, ko sva imitirala Kylie Minogue in Nicka Cava.

Si tudi zelo dober pevec. Kje trenutno nastopaš in kaj imaš v načrtu?

Hvala za kompliment. Trenutno nastopam v treh muzikalih – Veronika Deseniška na Celjskem gradu, Vesna in Madagascar, ki se v bistvu šele dobro pripravlja. V finalni oddaji Nove zvezde Slovenije pa vam bom predstavil svoj novi singel 100 razlogov. Komaj čakam!

Kje si se učil peti?

Najprej pri Jadranki Juras, potem pa pri operni sopranistki iz Makedonije Veri Danilovi.

Ne samo talent za petje  in vodenje, tudi igralske sposobnosti imaš. Kje vse si nastopal kot igralec?

10 let sem bil dejaven v Kulturnem društvu K, nastopal sem v več predstavah in večerih ugledališčene poezije, ko pa sem se preselil v Ljubljano, je gledališče povsem zamrlo. Takrat sem pospešeno začel sinhronizirati risanke, od serij do celovečernih (Paranorman, Troli), v tem res uživam. Še danes obožujem risanke. Ravno zdaj, 31. maja, pride v kino risanka Začarani princ, kjer igram princa Šarmerja, hehe. Končno sem postal princ. Ki je čisto štorast in izgubljen v iskanju prave ljubezni. Umrli boste od smeha, kaj vse se mi zgodi na tej ljubezenski odisejadi.

No, potem pa sem se vrnil na odre z muzikali o Veroniki Deseniški, po filmu Vesna, vmes pa sva z Juretom Godlerjem naredila komedijo Bunderla&Godler šov, ki pa spet govori o delu na radiu, kjer gre res vseee narobe. No, kot v realnosti, hehe. Igram oz. glas posojam tudi raznim oglasom, napovednikom … Povsod sem kot slaba vest, hehe.

Poleg petja, vodenja in igre je tvoj zaščitni znak frizura. Kje dobiš navdih za tako različne pričeske?

Hehehe, ne gre za moj navdih, temveč navdih frizerja. Pred leti sem se sprijaznil, da pač tako faco, kot jo imam, imam in da mi bo vsaka frizura pristajala, ker bolj že ne morem uničiti obraza, kot pa je že, hehe. In tako sem rekel Edisu v Studiu 4, naredi, kar ti paše. In je. Pa saj se vidi, hehe. Čeprav se mi včasih zdi, da name da barve, ki mu pri drugih ostajajo, hehehe.

Kakšen pa je poleg frizure še tvoj imidž? Na kaj vse paziš, ko stopiš v javnost?

Moj imidž je zelo podoben mojemu zasebnemu, samo odrski je malo na steroidih, hehe. In moj stilist Boris Arivukovič me je res dobro prebral. Odličen je!

Včasih sem športno eleganten, včasih glam-rokerski, včasih zelo »clean«, ampak vedno s čim čudnim, raztrganim, potiskanim, z veliko uro, uhani po faci in »plug« uhanom v ušesu, ki ga menjavam glede na priložnost. Obožujem pa parfume. Vedno se nadišavim in vsak dan drugače. Po filingu. Tako da dejansko ne uporabljam parfumov zaradi drugih, ampak zato, da se jaz fajn počutim oz. da še potenciram počutje določenega dneva.

Kaj počne Klemen, ko ni na sceni? Kakšne so poleg naštetega še tvoje druge strasti in veselje v življenju?

Veste – pa zdaj bom zelo iskren – jaz sem v resnici len človek, ki zelo veliko dela. Hehehe. Čeprav delam tudi po 17 ur na dan, sem zelo dober v delanju nič! Takrat sem predvsem zaprt za štirimi stenami, gledam serije, igram PS4, trenutno sem čisto navdušen nad VR-očali, hehe, rad grem v kino, vsak dan grem na fitnes, s psičko Chilly se podim po gozdu, skočiva na kak sladoled, z bratom bluziva naokrog, skratka, fino mi je.

Pa se preseliva v najstniški čas. Kakšen je bil Klemen kot pilovec?

Predvsem je bral PIL! Hehe, sem bil naročen in sem redno zbiral posterje. Škoda, ker nimam nobene fotke, ampak celo sobo sem imel polepljeno z vašimi posterji, hehe. Redno sem bral kotiček tete Justi, sem bil pa drugače kar miren pilovec.

Kaj si imel v šoli najraje in česa zares nisi maral?

Najbolj sem sovražil športno vzgojo, ker sem bil zelo debel otrok, najraje pa sem imel slovenščino in glasbo.

Ker v življenju ne gre brez ljubezni, nam zaupaj še, kako je bilo s to rečjo v tvojih najstniških letih. Je bil Klemen večkrat nesrečno ali srečno zaljubljen?

Najstniška leta so bila ljubezensko zelo nesrečna. Sploh, ker smo bili vsi tekmovalni in vsem se je tako zelo mudilo – kdo se bo prvi objel, držal za roke, prvi poljub, prvi francoz … Seveda smo mi, ki nismo bili atraktivnega videza, zmeraj potegnili ta kratko.

In zato vsem, ki so trenutno nesrečni v svoji koži, ki se jim zdi, da jih ljubezen noče uslišati, povem, da ne obupati. Delajte na sebi, da boste všeč sebi, in tisti/-a, za katerega, za katero  mislite, da je ljubezen vašega življenja, v resnici to sploh ni. Že kmalu vas čaka veliko ljubezni. Sicer pa, kdo pravi, da se med čakanjem na pravo ljubezen ne smeš imeti fino z nepravo, hehe. Skratka, tudi sreča v ljubezni bo prišla.

Objavljeno v Pilu, junij 2018