glasba1_junij18

Besedilo: Matevž Sušnik

Po skoraj letu premora se skorajšnja petindvajsetletnica (rojstni dan praznuje 26. junija) vrača z novim komadom No Tears Left to Cry. Pesem napoveduje njen četrti studijski album Sweetener, ki naj bi izšel naslednji mesec. Dobro so jo sprejeli tako poslušalci kot glasbeni kritiki in lahko pričakujemo, da bo podobno tudi z novim albumom. Tako bo Ari, kot jo kličejo prijatelji, še bolj utrdila svoje mesto med najbolj priljubljenimi glasbenicami na svetu. Do zdaj si je njene videospote na YouTubu ogledalo že neverjetnih devet milijard ljudi.

Nič več solz

Po lanskem terorističnem napadu na koncertu v britanskem Manchestru se je Ariana umaknila iz javnosti in preživljala čas z družino in prijatelji. Konec lanskega leta pa se je vrnila v studio in najprej posnela No Tears Left to Cry (slov. Nič več solz, op. p.).  Komad se začne precej počasi, in ko se že zdi, da gre za balado, se ritem pospeši in dobimo novo plesno uspešnico. V njej Ariana prepeva, da je končno zadovoljna sama s sabo in si želi, da bi tako ostalo za vedno. Že na začetku poslušalcem razloži, da je zdaj srečna. Toliko je prejokala, da ji ni ostalo nič več solz.

Smrti, razpadle zveze in še mnogo drugih stvari v življenju nas razumljivo spravijo iz tira in prizadenejo. Vse, kar nam ostane, ko imamo težko preizkušnjo, pa je, da se poberemo, prebolimo, da se imamo radi in da čim uspešneje in polno nadaljujemo svoje življenje.

Napake so del življenja

Ariana v pesmi prepeva, da se zdravi in čisti in da si želi, da ne bi bila več nesrečna. Po eni strani je tako razmišljanje malce naivno, saj se slabim rečem nihče ne more izogniti – sestavni del življenja so. Ampak Ariana se tega zaveda in nadaljuje z željo, da se je negativnost ne bi tako močno dotaknila. Napake so del življenja. Ali se zaradi njih obremenjuješ in življenje preživiš v strahu ali pa jih sprejmeš in si dopustiš biti srečen, pravi.

Ariana pravi:

»Želim si, da bi pesem prinesla v vaše življenje luč in mir. Poleg tega upam, da vas bodo ob poslušanju zasrbeli podplati in boste čim bolj veseli.«

Pst, čenčamo

Ariana se je pred kratkim razšla z raperjem Malcolmom McCormickom in menda trenutno še nima novega fanta.

Cukrček

Zelo optimističen naj bi bil tudi novi album, ki ga je pomenljivo poimenovala »sladilo« in naj bi nam osladil življenje.

Objavljeno v Pilu, junij 2018