glasba1_julij18

Besedilo: Matevž Sušnik

Osemnajstmesečni premor, so rekli člani One Direction, preden so se razšli. Najprej jih je za vedno zapustil Zayn Malik, zdaj pa solistične kariere bolj ali manj uspešno gradijo vsi in vse manj verjetno je, da se bodo še kdaj ponovno združili. Liam Payne je trenutno med uspešnejšimi solisti iz te skupine; njegov prvi hit je bil Strip That Down, zdaj pa navdušuje s pesmijo Familiar, ki jo odpoje z J Balvinom. Nekateri so jo označili za himno tega poletja.

Kaj pravijo poslušalci?

Pesem je obnorela poslušalce in tudi kritiki so jo pohvalili. V štiriindvajsetih urah po izidu se je na spletu pojavilo ogromno komentarjev o njej. In kaj so povedali?

Tonia: »Nova poletna himna je rojena. Še nikoli nisem bila tako navdušena kot ob tej pesmi.«

Marja loves LIAM#: »Ljubimo ogenj, vročino in poletje. Pesem diši po glasbi poletja.«

#Tanya: »Nor občutek, ko sem prvič poslušala to pesem.«

Meg: »Liam dela to, kar ljubi. Končno ga tudi kritiki priznavajo. Res je zelo nadarjen.«

Simon: »Res mi je všeč sodelovanje med Liamom in J Balvinom. Skupaj sta ustvarila nekaj neverjetnega. Poleg tega je besedilo zelo seksi, a po drugi strani zelo spoštljivo.«

Soraya: »To sodelovanje je zares uspelo. Upam, da bo pesem z veseljem poslušalo čim več ljudi.«

O pesmi

Komad je dolg tri minute in šestnajst sekund. Izšel je 20. aprila kot tretji singel z Liamovega prihajajočega albuma. Videospot so posneli v Miamiju na Floridi. Na družabnem omrežju je Liam zapisal: »Balvin, poslušalce boš moral naučiti špansko.« (Del pesmi je namreč v španščini.) Kritiki so pesem označili za mešanico latino zvokov s primesmi r’n’b-ja. Besedilo pa govori o tem, kako v klubu navdušiti človeka, ki ti je všeč.

Zanimivosti

Skoraj vse pesmi Liama Payna govorijo o ljubezni enako kot Familiar. Zasebno je sicer Liam srečen s pevko Cheryl, s katero ima tudi sinčka Beara.

J Balvin, ki mu je sicer ime José Álvaro Osorio Balvin, je kolumbijski pevec reggaetona, ki se je pri sedemnajstih preselil v ZDA (zdaj ima 33 let). Pozneje se je vrnil v Kolumbijo, kjer je zelo priljubljen. Z Liamom se menda odlično razumeta. Ali to pomeni, da si lahko obetamo še kakšno sodelovanje, pa še ne vemo …

Objavljeno v Pilu, julij 2018