glasba2_julij18

Besedilo: Matevž Sušnik

Red Velvet (sl. rdeči žamet) je dekliška skupina iz Južne Koreje. Ampak to vas veliko že ve. Južnokorejski bendi namreč postajajo vse bolj priljubljeni. In enako velja za to nekdanjo četverico, sedaj pa peterico deklet, ki skupaj deluje že od leta 2014.

Od začetka do danes

Prvi komad skupine Red Velvet je bila pesem Happines, ki je bila v Aziji zelo priljubljena. V prvih štiriindvajsetih urah po objavi si je videospot na YouTubu ogledalo več kot dva milijona ljudi. V začetku leta 2015 se je skupini pridružila Yeri in tega leta je izšel tudi njihov glasbeni prvenec The Red; neverjetno dobro so ga sprejeli tako kritiki kot poslušalci. Leta 2017 je sledil album Perfect Velvet, ki so ga letos ponatisnili, in sicer z naslovom The Perfect Red Velvet, in mu dodali tri nove pesmi. Najnovejši album Cookie Jar pa je izšel 4. julija. Namenjen je predvsem japonskemu poslušalstvu in vsebuje nekaj starih ter nekaj novih pesmi.

Južna in Severna Koreja

Red Velvet so ena redkih glasbenih skupin z južnega dela korejskega polotoka, ki je lahko nastopila v severni sosedi. Aprila so stopile na oder v Pjongjangu in s tem po svoje pripomogle k otoplitvi odnosov med sprtima Severno in Južno Korejo. Držimo pesti, da se bodo razmere med državama res umirile in uredile!

Zanimivost

Skupino Red Velvet vodi Irene, ki se je rodila 29. marca 1991, torej je stara 27 let. Je pevka, igralka in voditeljica. Šefica skupine pa je zgolj na papirju, saj se menda sicer dekleta odlično razumejo in skupaj odločajo o vsem.

Iz njihovih besedil:

»Včasih moraš biti drzen in pogumen.«

»Tvoje oči mi jemljejo dih in me medejo. Moje trezne misli se razblinijo.«

»Vsak nov dan je svet malce drugačen.«

»Objemi me z vsem srcem. Žalostna zvezda je daleč stran.«

»Danes želim razsvetliti svet med mano in tabo.«

»Ker si različen od drugih, si bolj privlačen.«

»Želim slišati tvoje misli kot zvezde na nebu.«

Objavljeno v Pilu, julij 2018