glasba2_september18

Besedilo: Matevž Sušnik

Čeprav ima Demi Lovato šele 25 let, je že ogromno dosegla. Najprej je bila zvezdnica Disneyjevih nanizank in filmov, potem pa se je bolj posvetila glasbeni karieri. Izdala je že šest študijskih albumov – zadnjega konec lanskega septembra, poimenovala ga je Tell Me You Love Me. Trenutno je zelo priljubljena pesem Solo, ki jo je posnela v sodelovanju z zasedbo Clean Bandit – njihov je bil lanski veliki hit Rockabye. Njihova skupna pesem se je v mnogih državah uvrstila med prvih deset na glasbenih lestvicah.

Ustvarjanje in izid

Demi in člani zasedbe Clean Bandit se niso dobili v studiu in pesmi posneli skupaj, ampak so se dogovarjali in ustvarjali po družabnem omrežju, kjer so tudi prvič objavili datum izida. »Med snemanjem smo se večkrat slabo slišali, ker je bila povezava slaba, a je pesem kljub temu dobro izpadla,« so povedali ‘banditovci’. Sicer pa je bila menda napisana zelo hitro. In zakaj je Clean Bandit povabil k sodelovanju prav Demi? »Ker je uspešna in vsestranska glasbenica,« so povedali, »ki se rada preizkuša v različnih glasbenih žanrih.«

Kaj pojejo

Pesem govori o razpadlem razmerju, ki se ni končalo prav lepo, in jo zaznamujejo zlasti nasprotujoča si čustva oziroma nihanje razpoloženja, ki pa je pri ločevanju od človeka, ki smo ga nekoč imeli radi, pravzaprav čisto običajno. Čeprav smo se odločili, da nekoga zapustimo, še ne pomeni, da tega včasih ne obžalujemo oziroma da se ne spominjamo lepih trenutkov. Izkušnja je upovedana z ženskega stališča, vendar lahko fantje čutijo povsem podobno.

Po kiticah

Prva kitica nas seznani z dejstvom, da je punca ostala sama. Potem se nekako opraviči, da je pustila fanta, oziroma pojasni, da ga ni hotela prizadeti. Izvemo, da tudi njej ni lahko. Kot pravi, hodi na zmenke in živi naprej, vendar je nihče ne navduši tako, kot jo je nekdanji fant. Prizna, da ne more nadaljevati, kot bi si želela, ker še ni prebolela svojega zadnjega razmerja. Po eni strani želi imeti novo zvezo, a ne gre in ne gre. Želi si žurirati, a joče za nekdanjim.  Zato se slednjič sprijazni, da bo še nekaj časa sama. Odloči se, da bo živela po svojih pravilih in se ne bo obremenjevala s tem, kar o njej mislijo drugi.

Resnična zgodba

Pesem je nastala po izkušnjah članice zasedbe Clean Bandit Grace Chatto, ki je končala razmerje s svojim fantom. Takole je povedala: »Pesem govori o tem, kako je biti samski in močen. Težko se je raziti z nekom, ki ga imaš rad, toda tudi ponovno iskanje samega sebe je lahko neznansko lep proces.«

Objavljeno v Pilu, september 2018